Klik op de afbeelding waaraan u een bijschrift wilt toevoegen. Klik op Verwijzingen > Bijschrift invoegen. Als u het standaardlabel (afbeelding) wilt gebruiken, typt u het bijschrift in het vak Bijschrift .
De nummering en titels voeg je aan de figuren en tabellen toe door in Microsoft Word met je rechtermuisknop op de figuur of tabel te gaan staan en dan op 'Bijschrift invoegen…' te klikken. Bij een figuur (illustratie) zet je het nummer en de titel eronder. Bij een tabel plaats je het nummer en de titel erboven.
We raden u aan de namen van uw afbeeldingen kort en helder te houden . Probeer uw afbeeldingsnamen tot 5 woorden te beperken, of zelfs minder dan 5. Scheid uw afbeeldingsnamen met behulp van koppeltekens. Bijvoorbeeld: ‘Aardbeienijs.
Bij figuren en afbeeldingen worden het volgnummer en de titel aan de onderkant geplaatst. Ook hier wordt 'Figuur' of 'Afbeelding' met hoofdletter geschreven, waarna deze samen met het volgnummer in het cursief komen te staan. De titel of het bijschrijft daarentegen niet.
Dus mag je gewoon alle afbeeldingen van internet gebruiken. Al helemaal wanneer je de maker of auteursrechthebbende niet binnen een of twee kliks kunt vinden. Dit is inderdaad zoals we het internet gebruiken. Vooral voor jonge mensen, zelfs rechtenstudenten, is dit de normaalste zaak van de wereld.
Om een afbeelding handmatig te taggen voor maximale SEO-voordelen, moet u een trefwoordzin kiezen die de afbeelding nauwkeurig beschrijft en bijna overeenkomt met de primaire trefwoordzin van de pagina . Als u meerdere afbeeldingen heeft, kunt u trefwoordvariaties gebruiken. U kunt deze trefwoordzinnen vervolgens toevoegen aan de metagegevens van de afbeelding.
Onder elk item vermeldt u een figuur- of tabelnummer, gevolgd door een bijschrift of titel die kort beschrijft waar het item over gaat . Figuur- en tabelnummers moeten opeenvolgend volgen tijdens je opdracht, dus de eerste die je opneemt is Figuur 1, de volgende Figuur 2 enzovoort.
Cijfers zouden moeten zijn:
Gelabeld (onder de figuur) met het figuurnummer en de toepasselijke beschrijvende titel (“Figuur” kan worden gespeld [“Figuur 1.”] of afgekort [“Fig. 1.”], zolang u maar consistent bent). Genummerd in de volgorde waarin ze in de tekst voorkomen.
Algemene regels. Verwijs in de tekst naar elk figuur met het nummer, niet cursief, maar met een hoofdletter "F" voor "Figuur" . Bijvoorbeeld: "Zoals weergegeven in afbeelding 1, ..."
Een sterk contrast tussen tekst en beeld vergroot de leesbaarheid en zorgt ervoor dat uw inhoud opvalt . Lichtere tekst over een donkerdere afbeelding, of omgekeerd, is een van de meest voorkomende strategieën. Door complementaire kleuren te gebruiken, zoals blauw en oranje, zal uw tekst opvallen en extra kleur aan uw ontwerp toevoegen.
Een stijl toepassen of wijzigen
Klik op de afbeelding en klik vervolgens op het tabblad Afbeelding opmaken. Klik onder Afbeeldingsstijlen op de gewenste stijl.
Snel en eenvoudig beeldtekst online bewerken
Met Fotor kunt u binnen enkele seconden tekst in afbeeldingen online bewerken . Upload gewoon uw afbeelding, verwijder de bestaande tekst met behulp van de AI-aangedreven tool voor het verwijderen van objecten en vervang deze eenvoudig door de gewenste tekst.
Afbeeldingen in het publieke domein zijn volledig vrij van auteursrechten, dus ze zijn gratis te gebruiken. Foto's waarvan het auteursrecht is verlopen of nooit heeft bestaan, maken deel uit van het publieke domein.
Welke afbeeldingen mag je zonder problemen gebruiken? Als je zeker wilt weten dat je geen problemen krijgt met auteursrecht kies je er voor om te betalen voor het gebruik van een foto. Afbeeldingen kopen kan onder andere bij Getty Images, De Nationale beeldbank, iStockphoto, en Shutterstock.
Het auteursrecht is het recht van een schrijver, wetenschapper of kunstenaar op het publiceren van zijn werk.Een andere naam voor auteursrecht is copyright. Een auteur kan bepalen wat er met zijn of haar werk gebeurt. Dat betekent dat voor elke vorm van verspreiding toestemming vereist is van de auteur.
De regel is simpel: u kunt niet zomaar een afbeelding uit uw zoekopdracht op internet halen en deze in uw merkstrategie gebruiken . Elk stukje inhoud (gepubliceerd en niet-gepubliceerd) krijgt auteursrecht zodra het is gemaakt. Dit betekent dat voor elke afbeelding die u op het World Wide Web tegenkomt, auteursrechtelijke wetten kunnen gelden.
Foto's die je vindt op het internet, bijvoorbeeld via Google, mag je niet zomaar gebruiken. Een foto is namelijk altijd intellectueel eigendom van de maker. Daarom geldt het Intellectuele Eigendomsrecht (IE). Dit is een verzamelnaam voor rechten voor diverse creaties, zoals foto's.
Er zijn meerdere redenen Waarom afbeeldingen niet laden in Chrome , Verouderde browser naar verdachte extensie in Chrome, Chrome-browser gefragmenteerd met cache of cookies die voorkomen dat afbeeldingen worden geladen, Onstabiele internetverbinding of de site ondervindt mogelijk problemen bij het weergeven van ...
Dit betekent dat de afbeelding voorzien moet worden van een verwijzing in de tekst en een regel in de literatuurlijst. Ten eerste krijgt de afbeelding een nummer (Afbeelding 4). In de lopende tekst wordt dan naar het nummer terugverwezen. In principe noem je dus nooit de naam van de bron of de afbeelding in de tekst.
Wanneer naar een afbeelding uit een internetbron wordt verwezen, worden net als bij een tekst auteur(s) en jaartal genoemd. De originele bron wordt in de bronnenlijst genoemd.
Scenario B: Meerdere tabellen (figuren) in een bijlage Label elke tabel (figuur) met de letter van de bijlage en een cijfer . Voorbeeld (als bijlage C meerdere tabellen heeft): Tabel C1, Tabel C2, Tabel C3, enz. Voorbeeld (als Bijlage B meerdere figuren heeft): Figuur B1, Figuur B2, enz.