Nee, als je een chat leegmaakt of verwijdert, wordt deze niet voor de andere persoon verwijderd. WhatsApp Help Center +1
Als je een gesprek (één-op-één) aan jouw kant verwijdert, wordt het gesprek niet ook voor de andere persoon verwijderd . Omdat je het gesprek verwijdert en niet blokkeert, kun je gewoon blijven chatten.
Media verwijderen uit een chat
Dit heeft geen gevolgen voor de chats van je ontvangers. De ontvangers zien nog steeds de berichten in hun chatscherm.
Je kunt de kopieën van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen van je telefoon verwijderen. Dit heeft geen invloed op de chats van je ontvangers . Zij blijven de berichten gewoon in hun chatscherm zien.
Je kunt berichten die je hebt verzonden alleen voor jezelf verwijderen of aanvragen om deze voor iedereen te verwijderen. Als je in plaats daarvan een bericht wilt bewerken, dan kan dit tot 15 minuten nadat het bericht is verzonden.
Je kunt de chatgeschiedenis van een gewiste chat herstellen als de laatste back-up is gemaakt voordat je een chat hebt gewist. Alle chatgeschiedenis van na de laatste back-up gaat verloren.
1. Worden de berichten in een WhatsApp-chat voor iedereen verwijderd als ik ze leegmaak? Het leegmaken van je WhatsApp-chat verwijdert alleen de berichten voor jou. Je berichten blijven zichtbaar op de telefoon van de andere persoon. Als je een chat verwijdert, weet de andere persoon dat niet; alleen jij weet dat je de berichten van je apparaat hebt verwijderd.
Door een chat leeg te maken, worden alle berichten in die chat verwijderd . De chat blijft wel zichtbaar in het tabblad Chats.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Android
Nee, ze krijgen geen melding wanneer je een gesprek verwijdert . Dit is wat er gebeurt: Wijzigingen in je alleen-lezen-instellingen: Als je een gesprek verwijdert, wordt het weliswaar uit je Messenger-account verwijderd, maar de andere persoon ziet het nog steeds in zijn of haar chatgeschiedenis staan. Die persoon weet niet dat je het hebt verwijderd, tenzij hij of zij er specifiek naar vraagt.
Geblokkeerd worden door iemand
Eén of meerdere chats verwijderen
Het verwijderen van een chat verwijdert de chat alleen uit je inbox en niet uit de inbox van andere mensen. Bekijk je gesprekken via Chats. Tik op het gesprek dat je wilt verwijderen en houd het vast.
Als je je account verwijdert:
Gedurende deze periode is je informatie niet toegankelijk op WhatsApp. Dit heeft geen effect op de informatie over groepen die je hebt gemaakt en informatie die andere gebruikers van je hebben. Zoals hun kopie van de berichten die je naar ze hebt verzonden.
Als je een chat verwijdert, wordt deze alleen uit je eigen inbox verwijderd en niet uit de inboxen van anderen . Je kunt je gesprekken bekijken via Chats. Tik en houd het gesprek dat je wilt verwijderen ingedrukt. Tik op Verwijderen en tik vervolgens nogmaals op Verwijderen.
Als je een gesprek van je apparaat verwijdert, is het niet meer voor jou zichtbaar, maar anderen kunnen het wel blijven zien .
Alle chats in één keer verwijderen
Individuele chats en statusupdates worden verwijderd van je tabblad Chats. Groepschats zijn echter nog wel zichtbaar op het tabblad Chats en je neemt nog steeds deel aan deze groepen, tenzij je de groepen verlaat.
Een contact verwijderen
Het verwijderen van WhatsApp-berichten betekent dat ze volledig uit het WhatsApp-logboek worden verwijderd. Het wissen van WhatsApp-chats daarentegen betekent dat je ze alleen van je WhatsApp-feed verwijdert . Je kunt de berichten herstellen wanneer je inlogt op het nieuwe apparaat, op voorwaarde dat je ze alleen hebt gewist en niet verwijderd.
Bericht WhatsApp verwijderen (Android)
Tik op de chat. Druk langere tijd op het bericht dat u wilt verwijderen. Tik op het icoon van de prullenbak. Tik op Verwijderen voor iedereen.
Controleer na je laatste chatgesprekken of je de melding 'Berichten en gesprekken zijn end-to-end versleuteld. Alleen mensen in deze chat kunnen ze lezen, beluisteren of delen. Selecteer 'Meer informatie'' ziet. Dit betekent dat je chats zijn verwijderd.
Dat is precies waar de functie voor verdwijnende chatberichten van WhatsApp voor dient. Of je nu je gesprekken netjes wilt houden, je privacy wilt beschermen of gewoon onoverzichtelijkheid wilt vermijden, met verdwijnende berichten kun je instellen dat je chats na een bepaalde tijd verdwijnen.
Android: Hoe verwijder je alle chats in WhatsApp?
Tik in WhatsApp op de drie verticale puntjes. Selecteer eerst 'Instellingen', vervolgens 'Chats' en 'Chatgeschiedenis' en tot slot 'Alle chats verwijderen'. Bevestig vervolgens dat je alle chats, inclusief berichten, wilt verwijderen.
Helaas kunnen we je chats, contacten of mediabestanden niet voor je herstellen, doorgeven of verwijderen omdat je chatgeschiedenis niet is opgeslagen op onze servers. Berichten die je hebt verzonden of ontvangen na de laatste back-up, kunnen niet worden hersteld.
Wanneer iemand op 'Verwijderen voor iedereen' tikt, verwijdert WhatsApp het bericht van beide apparaten . Je kunt je kopie echter mogelijk nog terughalen als: het bericht deel uitmaakte van een back-up die is gemaakt voordat het werd verwijderd, of als je de meldingsgeschiedenis op Android 11 of hoger had ingeschakeld om een voorbeeld van het bericht vast te leggen.