Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
Als de webpagina nergens getoond wordt, controleer dan of je internetverbinding eruit ligt. Dit kan soms een kortdurend probleem zijn. Doordat er steeds vaker sprake is van updates, komt het wel eens voor dat het internet tijdelijk eruit ligt. En natuurlijk gebeurt dat net als jij een pagina wilt openen.
Als je een foutmelding ontvangt wanneer je een website probeert te bezoeken, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen. ... Verbindingsfouten oplossen
Controleer het webadres (URL) in de adresbalk om er zeker van te zijn dat je de juiste webpagina probeert te openen. Als dat het geval is, probeer je dezelfde webpagina te openen op een andere computer die is verbonden met hetzelfde netwerk.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
Wis de cache van je browser. Controleer je proxy-instellingen en pas ze aan indien nodig. Schakel antivirus- en firewall-software tijdelijk uit. Flush jouw DNS-cache.
In elk geval is dit een bericht dat aangeeft dat het internetbrowsingprogramma de door u gevraagde webpagina niet heeft kunnen vinden of laden, zowel op Windows-besturingssystemen als op Android voor mobiele apparaten.
Sluit je browser en probeer de pagina opnieuw te laden. Het kan zijn dat er iets niet klopte in jouw browser of dat de website-eigenaar zijn SSL-certificaat opnieuw uitgeeft.
“DNS server not responding” betekent daardoor dat je browser geen verbinding kon maken met het adres op het internet. Vaak worden DNS fouten veroorzaakt door problemen aan de kant van de gebruiker, bijvoorbeeld bij de netwerk- of internetverbinding, verkeerde DNS-instellingen, of een verouderde browser.
Je kunt DNS-problemen mogelijk verhelpen door problemen met je huidige verbinding op te lossen, de DNS-cache leeg te maken, extra verbindingen uit te schakelen, de standaard DNS-server van je computer te veranderen of je router te resetten. Open DNS is een vrij goede oplossing.
Ga naar de map /etc/opt/chrome/policies/managed. Maak of update een JSON-bestand en voer de betreffende URL's in: Voeg de URL's die je wilt blokkeren toe bij URLBlocklist. Voeg de URL's waartoe je gebruikers toegang wilt geven toe bij URLAllowlist.
Algemeen kan je stellen dat SSL verbindingsfouten ervoor zorgen dat je een website niet veilig kan bezoeken via Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Soms biedt je browser de mogelijkheid om toch door te gaan, maar meestal krijg je dan wel de melding dat je dit op eigen risico doet.
Tegenwoordig staat in de wet dat persoonsgegevens 'adequaat' moeten worden beveiligd tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang. Daarom maken steeds meer websites gebruik van HTTPS. Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat.
Naast veiliger is Safari ook een stuk sneller en stabieler dan Google Chrome. Chrome voor Mac is berucht om het opslurpen van batterijcapaciteit en werkgeheugen.
Ga naar 'Instellingen' en scrol omlaag totdat u de browser-app of de e-mailapp vindt. Tik op de app en tik vervolgens op 'Standaard browserapp' of 'Standaard Mail-app'. Selecteer een browser- of e-mailapp om deze als standaard in te stellen.