Starlink is een satellietnetwerk in opbouw van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het aanbieden van internettoegang.
Het is geen onderneming op zich, het blijft onderdeel van het programma. Starlink is dus een divisie onder SpaceX, dat zijn naam deelt met het netwerk van Satellieten in een baan rond de aarde. In 2015 begon de ontwikkeling van de satellieten en in 2018 werden de eerste prototypes de ruimte in gestuurd.
Hoeveel kost Starlink? De internetdienst zelf kost 99 dollar per maand (plus belastingen en heffingen). Het kost ook $500 voor de monteerbare satellietschotel en router.
Het doel van Starlink, dat onderdeel is van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, is om wereldwijd satelliet-internet aan te bieden, ook op afgelegen plekken. Uiteindelijk moeten daarvoor minstens 12.000 satellieten in dienst worden genomen. Daarbij kan Musk ook op de nodige kritiek rekenen.
Hele wereld toegang tot internet
"Musk wil uiteindelijk een netwerk van 12.000 satellieten", vertelt Langbroek. Sinds 2019 zijn er meer dan 3.100 Starlink-satellieten gelanceerd. Daar zijn er nu ongeveer 2700 van in de ruimte.
Starlink zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen nu wel via internet benaderd kunnen worden. Het internetsysteem met satellietschotel behaalde in de test van het AD 150Mbit downloadsnelheid en een uploadsnelheid van 20Mbit.
De 'Starlink'-satellieten van SpaceX waren zondagavond voor de tweede avond op rij te zien aan de hemel. Op sociale media gaan er veel foto's en video's rond van de lichtpuntjes die als een trein door de lucht gleden.
De eigenaar van Tesla en SpaceX heeft volgens de wereldranglijst van Forbes met de rijkste mensen momenteel een vermogen van 300 miljard dollar (275 miljard euro). CNN concludeert op basis van die gegevens dat Musk zelfs de rijkste man ooit is. Zijn vermogen schommelt, omdat een groot deel ervan uit aandelen bestaat.
Wil je 'm in een lage baan rond de aarde hebben, dan kost dat je zo'n 3000 dollar (ongeveer 2600 euro). Het satellietje zelf kost enkele honderden dollars om te maken. Dat betekent dat je voor 3000 euro in staat zou moeten zijn om je eigen satellietje in een baan rond de aarde te plaatsen.
Er zijn 7500 satellieten in een baan om de aarde geplaatst. Daarvan zijn er op het moment nog 4300 in de ruimte. Slechts een derde (1200 satellieten) functioneert nog. Ruimtepuin met een minimale grootte van 10 centimeter is te volgen met radars vanaf de grond.
Internetten via de satelliet werkt met een speciaal modem. Dit modem sluit je aan op de schotel buitenshuis. Er zijn providers die een draadloos modem meesturen. Je apparaten verbind je daarmee zonder kabel via wifi.
Een Sky View toont de satellieten die samen met de maan, de planeten en de sterren vanaf elke plaats op de aarde zichtbaar zijn. Dit beeld toont ook de maan, de planeten en de belangrijkste sterren die voor een bepaalde plaats, datum en tijdstip zichtbaar zijn of zich juist onder de horizon bevinden.
Het IQ van Elon Musk is 155, wat als zeer hoog wordt beschouwd. Hij heeft dus het vermogen om anders te denken en problemen sneller op te lossen dan de meeste mensen. Bovendien kunnen zijn hersenen informatie verwerken die anderen niet kunnen begrijpen, daarom zijn zijn ideeën uniek en innovatief.
Elon Musk, de topman van Tesla, krijgt geen salaris en bezit momenteel geen eigen huis.
In 1992, na twee jaar gestudeerd te hebben aan Queen's University, vertrok Musk naar de Universiteit van Pennsylvania waar hij op 24-jarige leeftijd een Bachelor of Science-diploma in Natuurkunde van Penn's College of Arts and Sciences haalde en een Bachelor of Arts Economie aan de Wharton School of the University of ...
De prijzen beginnen vanaf 12 tot ongeveer 20 euro voor een TV-abonnement. Voor een extra bedrag per maand kan je dit pakket ook uitbreiden waardoor je bijvoorbeeld ESPN kan ontvangen. Het kan zijn dat je de schotel in bruikleen ontvangt wanneer je een abonnement afsluit.
DeIridium 9555 is een betrouwbare, robuuste en compacte telefoon. Het werkt overal, zonder uitzondering. Hij is ontworpen om de zwaarste omstandigheden te doorstaan, zodat gebruikers er in alle omstandigheden op kunnen vertrouwen. Hij heeft een standby-tijd van maximaal 30 uur en een gesprekstijd van maximaal 4 uur.
Galileo is het civiele wereldwijde satellietnavigatiesysteem (GNSS) van de Europese Unie (EU) in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA). Net als gps kan Galileo door iedereen gratis gebruikt worden voor tijdsreferentie en plaatsbepaling.
1. Elon Musk – Oprichter van Tesla en SpaceX – $195 miljard. Elon Musk is vanaf 2022 de rijkste man ter wereld met een vermogen van $ 195 miljard. Na bijna 3 jaar stoot hij hiermee Amazon-topman Jeff Bezos van zijn troon.
Charlene de Carvalho-Heineken is met ruime afstand de rijkste in de top 10, haar vermogen in 2022 is meer dan dat van nummer 2 en 3 samen: ze bezit rond de 13,5 miljard euro. De top tien van rijkste personen op aarde haalt ze er niet mee, maar een indrukwekkend vermogen is het zeker wel.
Groot denker, maar ook verslaafd aan e-mail, Cola Light én aan zijn werk. Het buitenaardse werkethos van Elon Musk valt met 90 uur per week in de categorie 'don't try this at home'. Toch kunnen we iets van deze onconventionele topman leren: hij heeft hét geheime wapen om niet leeg te lopen op kantoor.
En dat biedt ook zakelijke kansen voor buitenlandse bedrijven. Van de 104 satellieten die in één keer de lucht ingingen, waren er bijvoorbeeld meer dan 90 gemaakt door enkele bedrijven uit de Verenigde Staten en drie door het Nederlandse bedrijf ISIS.
Eigenlijk zijn alle satellieten verschillend van elkaar, maar er zijn ook overeenkomsten: Satellieten zijn ongeveer net zo groot als een stadsbus. Satellieten hebben grote zonnepanelen. Die gebruiken ze om stroom op te wekken.
Nog leuker: je hoeft er zelfs geen telescoop, camera of wat dan ook voor te kopen, gewoon je ogen opentrekken en naar boven kijken! Er cirkelen blijkbaar zo'n slordige 7.533 satellieten rond de aarde waardoor de kans dat je zo'n kunstmaan of een Iridiumflits ziet, heel groot is.