Schep de nacho's op een bord en schep een eetlepel guacamole en de zure room (of crème fraîche) op de nacho's.
Deze heerlijke frisse Mexicaanse dipsaus maak je binnen 2 minuten klaar. Je hoeft namelijk alleen een bekertje crème fraîche te mengen met uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, gedroogde peterselie, paprikapoeder en citroensap. Kind kan de was doen!
Een mix van cheddar en Colby Jack kaas, die ik thuis rasp, wordt gesmolten over maïstortillachips. Ja, je kunt voorgesneden kaas gebruiken, maar als je die draderige, kleverige kaas wilt, moet je hem zelf raspen.
Nacho's maak je door tortillachips over een ovenschaal te verdelen en te bestrooien met kaas en, als je wilt, pepers. Deze doe je in de oven of onder de grill, totdat de kaas gesmolten is. Serveer met guacamole, crème fraîche, zure room, salsa, limoen en/of verse kruiden zoals koriander.
Smithsonian Magazine rangschikte nachos in 1976 als favoriet in sportstadions, na de uitvinding van een bewerkte kaassaus door Frank Liberto . Howard Cosell droeg bij aan de populariteit van nachos tijdens een NFL-wedstrijd op 4 september 1978 door 'nachos' in zijn commentaar te verwerken.
Zodra de nacho's uit de oven komen kan je direct aftoppen en serveren – zo voorkom je dat het klef wordt. Opnieuw opwarmen gaat helaas niet!
Nachos kun je met recht een tex-mex gerecht noemen. In Mexico eet men inderdaad chips van oude tortilla's (totopos genoemd), als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken bonen, of als tussendoortje met een paar jalapeno pepers en wat Mexicaanse kaas ernaast (nooit erop).
Gooise dip? Dat is crème fraîche met chilisaus. Ook lekker als dip bij friet!
Queso Blanco Cheese : Queso Blanco is een witte kaas met een milde smaak en kruimelige textuur. Het is een populaire kaas die wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken en is een geweldige optie voor nachos. Queso Blanco smelt soepel en voegt een romige en pittige smaak toe aan uw nachos.
De kaas kun je of alleen toevoegen als topping, of je bouwt de nachoschotel op uit lagen met daartussen kaas. Een goede optie is verse cheddar. Geraspte Hollandse kaas kan natuurlijk ook zolang deze maar goed smelt.
Heerlijk als dip bij een gezellige borrel avond. Mix zure room, mayonaise, bieslook, knoflook en citroensap samen en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten. Kreukel wat chips en enjoy!
Cheddar kaas
Cheddar Cheese is een klassieke keuze voor Nachos. Het heeft een milde, pittige smaak die goed past bij de andere ingrediënten in het gerecht.
De beste methode om overgebleven nachos op te warmen
Dus, je kunt het beste je oven of een airfryer gebruiken , omdat dit de hitte gelijkmatig verdeelt over de nachos, zodat ze lekker knapperig worden. Zorg ervoor dat je eerst alle koude toppings, zoals zure room, salsa en sla, die je niet wilt opwarmen, eraf schept.
Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Een kliekje dat al eerder is opgewarmd laten afkoelen en vervolgens nog een keer verhitten kan risico's met zich meebrengen.
Bak de nacho's in ca.15 min. in de airfryer.
Tijdens zijn verblijf in Italië ontstond de Italiaanse uitspraak van zijn Spaanse naam, Ignacio, in de vorm Nacho . Deze vorm bleef een bekende manier om mensen met de naam Ignacio aan te spreken.
Het gerecht werd voor het eerst in 1943 in de Victoria Club bereid door de Mexicaanse ober Ignacio Anaya, die 'Nacho' werd genoemd. Het bestond uit stukjes tortilla, jalapeño en kaas.
Nacho is een afkorting van de naam Ignacio. Het is ook de Spaanse naam van de gefrituurde tortilla segmenten aka totopos .
Ook tijdens dit EK vliegen de zakken chips weer over de toonbank. En dan vooral paprikachips. Met ruim 1/3 van de verkochte chips blijft dit veruit de populairste smaak.
1. Lay's Ovenchips naturel. Het is echt zo: ovenchips is qua calorieën een stuk beter dan zijn gefrituurde broers en zusjes. De beste keuze als je op de lijn let, maar toch zin hebt in chips.
Dips zijn een ander hoofdbestanddeel, met buffalo chicken dip, 7-layer dip, jalapeño popper dip en crab dip onder de meest gezochte recepten, volgens Google Trends. Andere populaire dips zijn queso, taco dip, Rotel dip en zelfs dessert-stijl cannoli dip.