De vlag van Indonesië, ook Sang Merah Putih genoemd, is een eenvoudige tweekleurige vlag met twee gelijke horizontale banden, rood (bovenkant) en wit (onderkant). Daarmee is zij vrijwel gelijk aan de vlag van Monaco (het verschil zit in de hoogte-breedteverhouding en kleurtint).
De vlag van Polen wordt gebruikt sinds het begin van de 20e eeuw. De vlag bevat twee gelijke horizontale banden in de kleuren wit (boven) en rood. De Poolse "Dag van de Vlag" wordt gevierd op 2 mei sinds 2004.
Voor eeuwen bestond de Poolse vlag uit een rood veld met een witte adelaar. Later kwam in plaats van de witte adelaar het gecombineerde wapen van Polen en Litouwen, maar werden de kleuren rood en wit behouden. Sinds 1831 is bepaald dat de nationale kleuren van Polen de kleuren wit boven rood zijn.
De vlag van Monaco bestaat uit twee horizontale banden in de kleuren rood (boven) en wit. Daarmee is zij vrijwel gelijk aan de vlag van Indonesië (het verschil zit in de hoogte-breedteverhouding en kleurtint) en het omgekeerde van de vlag van Polen. De huidige vlag van Monaco werd aangenomen op 4 april 1881.
De vlag van India wordt de Tiranga genoemd (driekleur in het Hindi). De vlag bestaat uit drie horizontale banden met een gelijke hoogte: saffraan van boven, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Ashoka Chakra (wiel) met 24 spaken.
De vlag van Denemarken is rood met een wit Scandinavisch Kruis. Zij wordt ook Dannebrog genoemd, Deens voor Deense banier of Deens doek. De Deense vlag is de oudste nationale vlag ter wereld die nog steeds in gebruik is: de oudste onbetwistbare bron stamt uit de 14e eeuw.
De vlag van Indonesië, ook Sang Merah Putih genoemd, is een eenvoudige tweekleurige vlag met twee gelijke horizontale banden, rood (bovenkant) en wit (onderkant).
De vlag van Turkije (Turks: Türk bayrağı) bestaat uit een witte krimpende maan en een eveneens witte ster in een rood veld. Aan de linkerzijde van de vlag is een smalle witte verticale band.
De vlag van Israël toont een blauwe davidster op een witte achtergrond, tussen twee blauwe strepen. De tint van het kleur blauw is niet specifiek vastgelegd en het varieert van vlag tot vlag. Soms is het donker, bijna marineblauw, terwijl het op andere vlaggen zeer licht hemelsblauw is.
Over de vlag van Thailand
De nationale vlag van Thailand bestaat uit vijf horizontale strepen in de kleuren rood, wit, blauw, wit en rood. De middelste blauwe strook is tweemaal zo breed als de andere vier. De vlag werd officieel in gebruik genomen op 28 september 1917.
Sinds 1959, dankzij rijksarchivaris mr. J. Smit, is de rood-wit geblokte vlag de officiële vlag van de provincie Noord-Brabant.
De vlag van Spanje bestaat uit twee rode horizontale banen en één gele, met in de gele baan het wapen van Spanje. De gele baan is tweemaal zo breed als een van de rode banen. De kleurencombinatie rood-geel-rood wordt al sinds 1785 op de Spaanse vlaggen gebruikt.
Samen symboliseren het groen en het wit de toewijding van Pakistan aan de islam, de islamitische wereld en de rechten van religieuze minderheden. De halve maan symboliseert vooruitgang; de ster staat voor licht en kennis.
De vlag van Turkije (Turks: Türk bayrağı) is een rode vlag met een witte ster en een halve maan. De ster is een vijfhoekige ster.
De Grijze Wolven (Turks: Bozkurtlar of Bozkurtçular), officieel Idealistische Haarden (Turks: Ülkü Ocakları), is een extreemrechtse Turkse organisatie. De Grijze Wolven worden algemeen gezien als jongerenvleugel van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP).
De vlag van Rusland is een vlag met drie horizontale strepen in de kleuren Wit, Blauw en Rood. De vlag werd in 1993 officieel aangenomen. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de vlag en de kleuren van de vlag.
De kleursamenstelling van de Egyptische vlag is afgeleid van het panarabisme, de kleuren worden ook wel de Pan-Arabische kleuren genoemd. De kleurvolgorde is van boven naar beneden rood-wit-zwart. Het symbool in de middelste witte baan is het wapen van Egypte, een gouden Saladins Adelaar.
De Zweedse vlag gaat terug tot de 16e eeuw. Men denkt dat de kleuren zijn gebaseerd op het Zweedse wapen, dat drie gouden (gele) kronen op een blauw veld toont. Het model is waarschijnlijk afgeleid van de Deense vlag, de Dannebrog.