Met AfterPay shop je eerst en betaal je later. Plaats je bestelling en kijk uit naar het thuis ontvangen. Bekijk, voel en probeer alles en betaal pas later. Met simpele retouren en flexibele betaalopties voor gemak en meer vrijheid.
De webshop kan de (digitale) acceptgiro bij de bestelling doen, maar over het algemeen ontvang jij per mail het betalingsverzoek. Met één druk op de knop kan je het bedrag betalen via de door jou gekozen bank als je de producten wilt behouden. De betaling moet binnen 14 dagen voldaan worden.
Met Klarna kun je achteraf betalen in webwinkels. Uiteraard moet de webwinkel deze betaalmethode wel aanbieden, wat lang niet altijd zo is. Naast Klarna zijn er namelijk meer manieren om achteraf te betalen, bijvoorbeeld Afterpay. Samen met Klarna zijn dit de 2 bekendste achteraf-betaalmethodes.
De kosten voor AfterPay bedragen 1,50 euro per transactie plus een risicofee die varieert tussen de 3,35 en 4,24 procent. Dat hangt af van het type product en de doelgroep. Als consument betaal je vervolgens per transactie extra servicekosten, die per webshop uiteenlopen van 0,99 tot 1,99 euro.
In de AfterPay app krijg je een overzicht van al je betaaloverzichten. Door op een betaaloverzicht te klikken, kun je meer details bekijken en de bestelling betalen. Je openstaande betalingen kun je makkelijk en snel voldoen met iDEAL. Als je de app van je bank gebruikt, word je hier automatisch naar doorverwezen.
Het aanbieden van een achteraf betaalmethode heeft als voordeel dat je niet afhankelijk bent van wanneer de consument betaalt. Op het moment dat de bestelling wordt afgerond voert AfterPay een realtime risicocheck uit. Zo bepalen zij of de betreffende consument het orderbedrag achteraf mag betalen.
Als je niet binnen de gestelde termijn betaalt sturen we je altijd eerst een kosteloze herinnering. Wanneer ook deze termijn is verstreken brengen we incassokosten in rekening. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk het gehele bedrag inclusief de incassokosten aan AfterPay betaalt om nog meer incassokosten te voorkomen.
Koop je met een creditcard, dan worden die gegevens - in tegenstelling tot bij Afterpay - doorgestuurd naar het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR houdt een database bij van alle kredieten die consumenten afsluiten.
Artikel 4 Betaaltermijn
Je betaling dient binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum door AfterPay ontvangen te zijn, tenzij schriftelijk een andere termijn met jou is overeengekomen.
Achteraf betalen heeft als voordeel dat klanten hun gekochte product eerst ontvangen en daarna pas betalen. De klant ontvangt na de bestelling het product en vervolgens een factuur. Klanten lopen hierdoor geen risico en zullen eerder tot een transactie overgaan met meer omzet als gevolg.
AfterPay geeft consumenten een stukje vrijheid, rust en vertrouwen. Met AfterPay betaal je pas na ontvangst van je bestelling. Als consument hoef je geen geld meer voor te schieten, betaal je alleen voor het behouden deel van je bestelling en weet je precies waar je aan toe bent.
Afterpay is een van de betaalmogelijkheden bij Bol.com. Je betaalt dan pas achteraf en je kunt er ook voor kiezen om via een automatische incasso te betalen. Je kunt hier eenmalig een machtiging voor geven. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld wacht op geld, maar het product al eerder wilt hebben.
Aan achteraf betalen zitten soms ook extra kosten vast. Het gaat dan om een paar euro per bestelling. Dit zijn de extra kosten die een online winkel kwijt is aan afrekenen via de dienst.
Als je nog niet aan Afterpay hebt betaald op de uiterste betaaldatum genoemd in de betaalinstructies, wordt er per e-mail kosteloos een eerste herinnering gestuurd met een nieuwe betalingstermijn van 14 dagen. Bij de tweede herinnering zal Afterpay 15,- administratiekosten in rekening brengen.
AfterPay is een online betaalmethode waarmee je pas na ontvangst van jouw bestelling betaald. Het is een vorm van achteraf betalen of ook wel betalen met een digitale acceptgiro. Steeds meer webshops voegen AfterPay als betaalmethode toe en hierdoor profiteer jij als klant hiervan.
Betalen met AfterPay kan helaas niet bij Zalando. Achteraf betalen is absoluut mogelijk bij Zalando, maar dan via acceptgiro of creditcard. AfterPay heeft (nog) geen overeenkomst met Zalando waardoor betalen met AfterPay bij Zalando voorlopig nog niet mogelijk is.
Daarna krijg je een aanmaning voor het verschuldigde bedrag. Na veertien dagen worden er incassokosten in rekening gebracht die kunnen oplopen tot 15 procent van het verschuldigde bedrag, met een minimum van 40 euro aan incassokosten.
Heeft u meer tijd nodig om te betalen? Dan kan u in MyAfterPay de Pauzeer-functie gebruiken. Hiermee heeft u de mogelijkheid om de betaaltermijn te verlengen met 7, 14 of 21 dagen. Log in op MyAfterPay om uw betaling the pauzeren.
AfterPay gebruikt in Nederland IBAN NL24ABNA0598152180 en in België BE94719400064914. Word je gevraagd naar een ander rekeningnummer geld over te maken voor AfterPay? Dan is dit bericht niet afkomstig van AfterPay.
Afterpay treedt op als intermediair tussen winkeliers en klanten. Afterpay leent geld aan de winkelier, en de klant betaalt het terug. Het product brengt zichzelf op de markt als een budgetteringsinstrument in plaats van als een lening of creditcard.
Ja, dat kan*. Heb je meer tijd nodig om te betalen? Dan kun je in de AfterPay app en in MyAfterPay de Pauzeer-functie gebruiken. Hiermee heb je de mogelijkheid om de uiterste betaaldatum uit te stellen met 7 dagen.
Is er sprake van openstaande facturen of overdrachten aan het incassobureau, dan is achteraf betalen meestal ook geen optie. Verder zijn er artikelen die je per definitie niet achteraf kunt betalen. Ook met een cadeaubon is het achteraf betalen van producten niet mogelijk.
De overeenkomst voor het krediet wordt gesloten wanneer Klarna je aanvraag voor Betaal in delen accepteert. De benodigde documenten worden je per brief toegestuurd. Klarna meldt deze overeenkomst bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel.
Zowel Klarna als AfterPay voert een risicocheck uit bij elke aankoop. Zo wordt er een inschatting gemaakt hoe groot de kans is dat de consument zich de aankoop kan veroorloven. Als iemand bijvoorbeeld eerder niet heeft betaald bij een achterafbetaling, wordt dit meegenomen in de beoordeling.