De BESTVERKOCHTE tandenbleekset van Statch is 1 week lang getest op 400 vrijwilligers. De resultaten waren geweldig! 97.5% van de vrijwilligers hadden na 5 sessies gemiddeld al 9 tinten wittere tanden! De overige 2.5% scoorde tussen de 5 en 8 tinten wittere tanden dat is een geweldige resultaat!
In de Verenigde Staten is de jacht op witte tanden een hype. Amerikanen laten hun gebit door de tandarts bleken, of doen het zelf met een 'home bleaching kit', een mondstuk met peroxide-gel. Maar ook steeds meer Nederlanders willen wittere tanden.
Er is wel 1 product dat uitblinkt: Aquafresh Whitening intense white. 6 van de 30 proefpersonen kregen wittere tanden, en dat is een stuk beter dan de rest. Daarnaast is deze tandpasta ook nog eens niet duur. Aan de meeste whitening tandpasta's wordt een optische witmaker toegevoegd.
Voor een effectieve bleekbehandeling kunt u het beste laten bleken met 6% waterstofperoxide bij de tandarts. In tegenstelling tot het gebruik van (speciale) suikervrije kauwgom, is het tanden bleken bij de tandarts wel effectief, en heeft een langdurig effect.
Tip 1: Poetsen, poetsen, poetsen. Een belangrijke manier om te voorkomen dat je tanden geler worden is door twee keer per dag goed te poetsen. Om wittere tanden te krijgen is het niet alleen belangrijk dat je twee keer per dag twee minuten poetst, maar het is ook belangrijk dat je op de juiste manier poetst.
Tandenpoetsen met baking soda is een andere veelgebruikte methode. Het neutraliseert de zuren in de mond waardoor het een reinigend effect heeft. Daarnaast schuurt het poeder lichtjes zodat de grauwe aanslag wordt weggepoetst. Het is wel verstandig om dit baking soda maximaal één keer per twee weken te gebruiken.
Het werkt niet op alle tanden
Om bleken een verschil te laten maken, moeten je tanden mettertijd zijn verkleurd. Als je bijters nooit wit zijn geweest, zal dat de kleur zijn waar je 't de rest van je leven mee moet doen. “Er zijn tanden die totaal niet witter worden”, zegt Kantor.
Door je tanden te bleachen maak je het tandglazuur en tandbeen poreuzer. Hierdoor worden je tanden gevoeliger voor nieuwe verkleuringen. Het effect van het bleken is dus meestal maar tijdelijk. Als je je tanden vervolgens opnieuw bleekt, worden ze nog kwetsbaarder en kom je in een vicieuze cirkel terecht.
Hoewel je tanden na zo'n behandeling enige tijd witter kunnen zijn, heeft het gebruik van zo'n lamp geen zin. Tandarts Erik-Jan Muts legt in Stax&Toine uit hoe het zit. In deze zaken, maar ook in tandartspraktijken, wordt vaak gebruikgemaakt van blauw licht.
Op haar instagram deelt Farah het trucje, en je hebt ervoor alleen maar een theelepel kokosolie en een snufje kurkuma (geelwortel) nodig. Dit meng je door elkaar, om het vervolgens met een tandenborstel op je tanden aan te brengen. Laat het goedje vijf minuten inwerken, en spoel je mond daarna grondig met water.
Als er eenmaal tandsteen is gevormd, kan dit weggehaald worden door een mondhygiënist, preventieassistent of tandarts. Tandsteen verwijderen kan op twee manieren: met behulp van een haakje – waarbij het tandsteen wordt weggekrabd – of met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft.
Mondspoelmiddelen met hydroxyapatietnanodeeltjes, zoals Nano Whitening Mondwater en Vitis Whitening Mondwater, kunnen je helpen om je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven. Bovendien versterken ze je tandglazuur en helpen ze om gaatjes en tandgevoeligheid te voorkomen.
2. Is het bleken van tanden gevoelig? De PrevDent behandeling voor tanden bleken verloopt in 99% van alle gevallen zonder pijn. De nHAP (nano-Hydroxyapatiet) die verwerkt is in de 6% re-Whtening Solution staat bekend om zijn herstellende werking van het glazuur zowel tijdens als na het bleken.
Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd dan blijven de tanden na het bleken gedurende 2 tot 2,5 jaar mooi wit. Dit is ook een beetje afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten. Rook je? Dan blijft het effect veel minder lang aanhouden.
Ja. De zuren in (light-) frisdranken kunnen zorgen voor tanderosie. Tanderosie wil zeggen dat het tandglazuur oplost door de zuren uit dranken. Als dat te vaak gebeurt kan het glazuur zelfs geheel verdwijnen.
De bleekgel
Uit onderzoeken blijkt dat 15% waterstofperoxide een veilig percentage is voor het behoud van gezonde, sterke tanden. Wanneer er gebleekt wordt met percentages van 30-45% kan er een verhoogd risico ontstaan voor uw tanden.
We adviseren u om na de behandeling de eerste 2 á 3 uur niets te eten of te drinken behalve water. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en ketchup. Dit geldt voor de rest van de dag.
De opvolgende 24 uur mag je geen gekleurde dingen eten. Wat wel mag? Banaan, yoghurt, rijst - en vul maar in.
Wanneer je alleen de oppervlakkige glazuurlaag bleekt, zoals thuis of in een bleeksalon, dan blijft het resultaat maximaal enkele weken zichtbaar. Dat betekent dat je 5 tot 8 keer per jaar je tanden moet bleken om de witte kleur te behouden.
Hoewel tanden bleken de oplossing is om van gele tanden af te komen zijn er een aantal nadelen en risico's. Tanden kunnen namelijk gevoeliger raken na de behandeling. Ook kan het zijn dat glazuur meer doorlaatbaar wordt waardoor het kan zijn dat in de toekomst tanden juist sneller verkleuren dan voor de behandeling.
Het is wetenschappelijk bewezen dat je tandplak verwijdert met kokosolie. Daarnaast laat het minder tandverkleuringen achter dan een gewone mondspoeling met chloorhexidine. Door tandplak en tandverkleuringen te verwijderen, worden je tanden schoner en witter. Zo worden je tanden indirect gebleekt.
Als je charcoal goed en veilig gebruikt, is het niet slecht voor je tanden. Charcoal heeft een absorberende werking en de korreltjes werken als een soort scrub voor je tanden. Het is belangrijk om dus niet te hard te poetsen. Daarnaast moet de houtskool tandpasta een schuurwaarde (RDA) van onder de 250 hebben.
Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.