Kies sterke dranken met een lager suikergehalte. Sterke dranken zoals wodka, gin, tequila en whisky bevatten doorgaans minder suiker dan likeuren en andere gezoete sterke dranken.
Over het algemeen geldt dat droge witte wijn de minste suiker bevat. Rode wijn bevat ook relatief weinig suiker. De meeste rode wijnen zijn dan ook 'droog' van smaak. Bij deze wijnen is vrijwel alle aanwezige suiker bij de gisting al omgezet in alcohol.
Zijn sterke dranken suikervrij? Sterke drank bevat in de meeste gevallen weinig tot geen toegevoegde suiker. Denk hierbij aan wodka, rum, whisky of gin. Dit komt met name doordat het gedistilleerde dranken zijn.
Doorzichtige sterke dranken zoals wodka of gin bevatten de minste calorieën en suikers. Ze kunnen makkelijker door ons lichaam worden verwerkt. Pas alleen op voor mixers met siroop of frisdrank, want dan stapelen de suikers al snel op.
Als je de behoefte echt niet kunt weerstaan en je tevreden bent over je gewichtsverlies dan kun je kiezen voor één alcoholisch drankje met zo min mogelijk koolhydraten. Een aantal van deze drankjes op een rij: Prosecco, Cava, Champagne, witte droge wijn, wodka en Bacardi puur of in combinatie met een colaatje light.
Wijnen, spirit on the rocks en een koolhydraatarm biertje zijn enkele alcoholische dranken die mogelijk het minst schadelijk zijn. Uw keuze van drank en hoeveel u besluit te consumeren, bepalen hoeveel impact de drank op uw lichaam en geest zal hebben.
Als u op zoek bent naar alcohol met de minste calorieën en suiker, dan kunt u het beste kiezen voor heldere likeuren, zegt gediplomeerd diëtist Alex Aldeborgh. Hieronder vallen onder andere wodka, gin, rum, tequila, soju en sake , die over het algemeen minder calorieën en minder suiker bevatten.
Champagne. Champagne staat stipt op nummer één wanneer het om het aantal calorieën gaat.
Kies voor alcoholische dranken met een laag alcoholgehalte en zonder suiker, bijvoorbeeld champagne, schuimwijn, cava, droge witte wijn, rode wijn, pils. Combineer het drinken van alcohol met het eten van complexe of trage koolhydraten.
Wodka: 0 gram suiker en 100 calorieën per 50 ml . Gin: 0 gram suiker en 97 calorieën per 50 ml . Tequila: 0 gram suiker en 97 calorieën per 50 ml . Whisky: 0,03 gram suiker en 105 calorieën per 50 ml .
Kies sterke dranken met een lager suikergehalte. Sterke dranken zoals wodka, gin, tequila en whisky bevatten doorgaans minder suiker dan likeuren en andere gezoete sterke dranken.
Er wordt vaak beweerd dat je van gin-tonic kan afvallen. De bittere smaak zou je hongergevoel onderdrukken en ervoor zorgen dat je maag zich trager ledigt. Daardoor zou je minder eten, en dus gewicht kunnen verliezen. Maar dat blijkt helaas niet te kloppen.
Als iemand toch besluit om alcohol te drinken, kan hij of zij overwegen dat bepaalde soorten alcohol gezondere opties zijn dan andere. Dit kunnen opties zijn met minder calorieën en veel antioxidanten, zoals rode, witte en mousserende wijn, cocktails met weinig suiker, light bier en cider .
Alcohol maken kan niet zonder suiker, want suiker wordt in het fermentatieproces omgezet in alcohol en CO2. Alcohol zonder calorieën bestaat dus niet en alcohol zonder suikers ook niet.
Rode wijn is je beste vriend, als je je wilt overgeven aan een beetje alcohol terwijl je een oogje op je taille houdt. Wijn heeft wel degelijk gezondheidsvoordelen, volgens WebMD.
Alcohol werkt ontremmend. De neiging om (te) veel te eten wordt daardoor groter en het wordt moeilijker om te stoppen met eten [2]. Alcohol verstoort de werking van de hormonen en neurotransmitters die zorgen voor een verzadigd gevoel en het bevorderen van eetlust [2].
In een fles wijn zitten zes standaardglazen alcohol. Als je iedere dag wijn – of elke andere soort alcohol – drinkt, zal het risico op veel soorten kanker toenemen, waaronder borst-, darm-, long-, keel-, en slokdarmkanker.
En voor de alcohol-liefhebbers die niet op zoek zijn naar een bierbuik, is whisky ook nog eens een goede keuze. Het bevat geen koolhydraten en vrijwel geen suiker, en ook minder calorieën dan bier en de meeste wijnen.
Rechtstreeks gedistilleerde dranken zoals bourbon, rogge en andere whisky's hebben een lager suikergehalte dan andere alcoholische dranken. Echte bourbon — dat wil zeggen, bourbon zonder smaakstoffen of zoetstoffen — bevat vrijwel geen suiker.
Sommige dranken zoals bier, ales en ciders bevatten koolhydraten en verhogen in eerste instantie uw bloedsuikerspiegel. Sterke drank, droge wijnen en Prosecco niet zozeer, dus deze zijn misschien een betere keuze als u zich zorgen maakt over de koolhydraten in alcohol.
Uit de resultaten van verschillende recente epidemiologische onderzoeken blijkt dat de consumptie van wijn, en dan met name rode wijn, mogelijk minder schadelijk is voor de ontwikkeling van leverziekten dan de consumptie van sterke drank.
Hieruit bleek dat het drinken van een matige hoeveelheid alcohol, van welke soort dan ook, gepaard ging met een lager risico op hartziekten. Het drinken van sterke drank bood echter minder bescherming dan wijn of bier.
Het goede nieuws, zegt Allers, is dat rode wijn met mate wel degelijk voordelen heeft. Net als probiotica is aangetoond dat het de diversiteit aan goede bacteriën in de darmen vergroot. En als dat nog niet genoeg is, wordt rode wijn al lang gezien als goed voor de gezondheid van het hart.