Igne gesteenten die in een aquarium kunnen worden gebruikt zijn doleriet, gabbro en basalt. Metamorfe gesteenten zijn kwartsiet, dolomiet, marmer, fylliet, leisteen, schist, gneis en hoornsteen. Afhankelijk van het biotype zouden al deze gesteenten geschikt moeten zijn voor een aquarium.
Meestal gaat het ook gewoon goed en dat beetje kalk dat een steen afgeeft aan het water kan ook geen kwaad. Dat lijkt me niet helemaal correct eigenlijk. In een bak waarin hard water nodig is (bv malawi/tanganyika) is dat idd geen probleem.
het is misschien veel werk, maar ik raad aan alles eruit piepschuim eronder en opnieuw grind er in! kost je nu wat moeite maar bespaart een hoop problemen straks als je pech hebt. dus het beste is piepschuim en daar de stenen op leggen en dan pas het grind er in.
Maansteen. Ook wel ongerold vuursteen genoemd. Deze stenen zijn geschikt voor de kleinere Cichliden soorten, door de vele holen en gaten bieden ze genoeg schuilgelegenheid. Eventuele scherpe onzuiverheden kunnen met een feil worden afgerond.
De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren.
Maak het rubber vast aan de steen met een beetje aquarium kit zodat het ook niet los kan laten van elkaar. Tot slot is het neerleggen van de stenen nog een kwestie van smaak. De een vindt het mooi om maar een aantal kleine stenen te plaatsen terwijl de andere weer van grote rotsen houdt.
Steentjes voor op de bodem.
Goudvissen houden ervan kleine deeltjes tussen de steentjes uit te plukken. Let voor de bodembedekking wel op wat voor goudvissen je hebt. Sommige goudvissen hebben meer behoefte aan fijne bodembedekking, zoals Sluierstaart goudvissen.
Het is van zelfsprekend dat piepschuim aan de bodem van het aquarium gelijmd (silicone) moet worden omdat piepschuim een sterke nijging heeft om te gaan drijven. Bovendien moeten ook de randen (rondom) waterdicht verlijmt worden om te voorkomen dat er water en of gedierte eronder kan kruipen.
Om ervoor te zorgen dat alle bewoners van een aquarium zich goed voelen en gezond blijven, is het regelmatige verversen van het water essentieel. Daarbij zijn de aquarianen aangewezen op het gebruik van leidingwater, dat wordt beschouwd als een van de best gecontroleerde voedingsmiddelen.
ornamenten, Stenen en hout koken we NOOIT uit. we koken water, en laten dit 2 minuten afkoelen en overgieten hiermee de stenen en het hout. stenen die je kookt kunnen openbarsten/ ontploffen, en bij hout kook je de structuur kapot en zal hierdoor eerder gaan rotten. Pomp compleet schoonmaken, vullen een aansluiten.
Hoeveel grind voor een aquarium nodig zijn, kan met de Gravel calculator heel eenvoudig berekend worden. Daarvoor vermenigvuldigd men de maten van het aquarium (lengte = A in cm, breedte = B in cm) met de gewenste hoogte (C in cm) van sera Gravel, de som wordt erna door 1.000 gedeeld.
Volg dan de volgende formule: Diepte in cm x breedte in cm x gewenste laagdikte : 1000 x 1.6 = het aantal kilo benodigde grind.
Omdat piepschuim goed tegen vocht kan en toch ademend is, hoeft u geen speciale dampwerende folie aan te brengen, wat bij andere isolatiematerialen vaak wel het geval is.
Elastopur is een 2 componenten kleefmiddel speciaal voor de inrichting van terraria. Vrij van oplosmiddelen, heeft zeer goede hechtingseigenschappen. Na uitharding volledig ongevaarlijk.
Steeds vaker lees je over het gebruik van verschillende soorten water (denk aan regenwater, osmosewater enz.) bij onze hobby. Deze soorten water hebben allemaal hun eigen waterwaardes.
Om het water van je aquarium gezond te houden, moet het af en toe ververst worden. Dat kun je beter niet in één keer doen, want dat zou de balans verstoren. Als richtlijn kun je aanhouden dat je iedere drie tot vier weken ongeveer 20% van het water moet verversen.
Sommige gebruiken het om hun PH waarde laag te maken, maar de PH in Nederland is ook veilig voor de standaard doorsnee zoetwater vissen die wij hebben. Het kraanwater is dus veilig. Ook gebruiken we maar heel weinig kraanwater om het aquarium te verversen.
De achterwand van het aquarium bepaalt de hele uitstraling van je aquarium. Een aquarium zonder een achterwand is niet meer dan een glasbak waar je de kamermuur doorheen kunt zien. Gelukkig zijn er veel aquarium achterwand soorten, zoveel dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken.
Bodemrot kun je voorkomen door de bodem niet te hoog te maken of door gebruik te maken van een wat grovere korrel. Ook een goed filter of filtersysteem helpt met de waterdoorstroming in de bodem.
Bij vrijwel alle andere opties ben je 'verplicht' de achterwand schoon te houden en dat klusje gaat je uiteindelijk opbreken. Zwart geeft een prima dieptewerking en je kunt de wand uiteindelijk laten begroeien. Puur vanuit praktisch oogpunt kies ik zwart.
Het helpt je een connectie maken met de energie van de maan. Maansteen is heel geschikt om op te laden in het (volle) maanlicht maar omdat het een broze steen is kunnen water en chemicaliën beter vermeden worden. De steen is ook erg zacht en kwetsbaar en kan makkelijk krassen.
Ook wordt een andere steen vaak maansteen genoemd, dit is de opaliet of opaline: echter, dit is geen natuurlijke steen. Dit is een glassoort die met een speciaal procede wordt gemaakt en die doet denken aan een opaal.
Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.
€ 94,70 incl. btw
Los gestort per kuub te bestellen.