Voordat je de pizza klaarmaakt haal je hem uit de vriezer en leg je hem op je aanrecht om hem bij kamertemperatuur te laten ontdooien. Als je de pizza bakt terwijl hij nog bevroren is, dan smelt de buitenste ijslaag en komt er stoom van de pizza, zodat de korst en vulling klef en taai worden.
De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C. Zet de oven zeker niet te heet, want dan loop je de kans dat de buitenkant verbrandt voor de pizzapunt door en door warm is. Je hoeft voor één keer niet te wachten tot de oven voorverwarmd is. Hoe geleidelijker je de pizza opwarmt, hoe beter.
Dit duurt +/- 3 uur. Pak de bevroren pizza's in in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie zodat ze niet uitdrogen. Je kunt ze nu 3 maanden bewaren in de diepvriezer.
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap.
Diepvriespizza's zijn meestal gaar nadat ze tussen de 10 en 15 minuten in de oven hebben gegeven. Het exacte aantal minuten staat hierbij op de verpakking aangegeven, net als de temperatuur waarop je de pizza het beste kunt bakken.
Wil je pizza bewaren, leg deze dan zo snel mogelijk na het bakken en afkoelen in de koelkast of diepvries. Pizza bewaren in de koelkast kan ongeveer 1-2 dagen. Vries je de pizza in? Pizza in de vriezer blijft 2-3 maanden goed.
Kaas en andere melkproducten kunnen wat lastig ingevroren worden omdat melkproducten kunnen gaan schiften. Daarom is het verstandig om de pizza half te bakken, dan in te vriezen, en na het ontdooien verder af te bakken. Hetzelfde systeem dus als een diepvriespizza.
Warm de pizza op in de oven om een knapperige korst te krijgen. Verwarm de oven 5-10 minuten voor op 180 °C om hem helemaal op temperatuur te laten komen. Wanneer de oven warm is leg je de pizza op een bakplaat en doe je hem ongeveer 5 minuten in de oven.
Welke stand moet de oven bij pizza? Het is dus een combinatie van hete lucht en onderwarmte. Een verse pizza bak je altijd op de laagste hoogte, dus onderin de oven. De temperatuur kan het beste op 180-200 graden C.
Voor de magnetron kun je het beste een stuk keukenpapier op een hittebestendig bord leggen. Verdeel je pizzapunten op het bord en zorg dat ze goed uit elkaar liggen. Zet vervolgens je bord met een halfvol hittebestendig glas water in de magnetron en laat deze op half vermogen één minuut draaien.
De Gouden TIP: Voor je een Diepvriespizza in de oven steekt: snij hem eerst in stukken! Dan moet je niet nadien je handen verbranden aan die warme stukken en kan iedereen er gewoon een spietje afnemen.
"Na ontdooiing niet opnieuw invriezen." Deze zin heb je waarschijnlijk al vaker op de verpakking van een diepvriespizza, vissticks of een vegaburger zien staan. Sterker nog, in Nederland is het in de wet bepaald dat fabrikanten deze waarschuwing op alle bevroren producten moeten zetten.
Restjes pizza opnieuw opwarmen. Warm de pizza op in de oven om een knapperige korst te krijgen. Verwarm de oven 5-10 minuten voor op 180 °C om hem helemaal op temperatuur te laten komen. Wanneer de oven warm is leg je de pizza op een bakplaat en doe je hem ongeveer 5 minuten in de oven.
Hoelang bewaren? Als je de pizza binnen twee uur in de koelkast zet kun je hem best nog wel even bewaren, tot zo'n vier dagen maarliefst. Om hem helemaal veilig te maken om te eten, moet je de pizza op minstens 70 graden celcius verwarmen in de oven of in een koekenpan.
Baksels die niet in een bakvorm gaan, bak je gewoon op de plaat. Denk hierbij aan koekjes, bladerdeeg hapjes en pizza's.
Voor de oven goed gebruikt kan worden, is het belangrijk deze drie keer achter elkaar rustig warm te stoken. Maak de eerste keer een klein vuurtje, en laat daarna de oven minimaal acht uur afkoelen. De deur moet hierbij open blijven. Herhaal dit nog twee keer, waarbij het vuurtje steeds iets groter mag worden.
Bak de pizza kort in een koekenpan met een beetje olijfolie. Dat beetje extra vet zorgt ervoor dat de pizza niet uitdroogt en dat de bodem mooi krokant bakt. Bak je slice wel aan beide kanten, ongeveer twee minuten.
Je kunt de meeste soorten diepvriespizza's bakken met je airfryer, maar sommige merken bakken beter dan andere. Sommige merken zullen niet zo goed smaken als ze in een airfryer worden gebakken, terwijl andere niet helemaal warm worden.
Pizza invriezen
Doe de pizza eerst in vershoudfolie en verpak de pizza in een speciale diepvriesdoos. Je kunt ook stukken in een normale diepvriesdoos verpakken. Bij minimaal min 18 graden invriezen.
Conversation. @Jurrie75 Een Domino's Pizza kan makkelijk ingevroren worden, je kunt wel ze beter opwarmen in de oven met 200 graden. Een stuk lekkerder!
Heb je een restje pizza over? Stop het dan meteen in de koelkast. Net als gekookt vlees blijft pizza daar wel zo'n drie of vier dagen goed.
Als je de pizza toch buiten de koelkast laat staan, doe dit dan met een maximum van 2 uur. Als pizza buiten de koelkast, op kamertemperatuur, wordt bewaard neemt het aantal bacteriën snel toe. Het lastige is dat het soort bacteriën dat snel toeneemt niet per se de smaak, geur en kleur aantasten.
Pizzadeeg bewaren: kan dat? Vers pizzadeeg of een verse pizza bewaren, dat kan! Zowel in de koelkast als in de vriezer kun je pizzadeeg bewaren. Zeker als je zelf pizzadeeg hebt gemaakt, kun je dit tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Leg de pizza's op een (koude) bakplaat die in de diepvriezer past en laat ze, niet afdekt, 3 uur bevriezen. 3. Pak de bevroren pizza in in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie. Je kunt 'm nu 3 maanden bewaren in de diepvriezer.