Dus ook hier geldt weer: een huid met een koele ondertoon ziet er bruiner uit als je een zonnebril kiest met bijvoorbeeld donkerpaarse of donkerblauwe glazen. Bij een warme ondertoon maken die lichtblauw spiegelglazen en doorzichtige gelige glazen je huid 'bruiner'.
De kleuren waardoor jouw huid bruiner lijkt zijn onder andere rood, paars en blauw. Maar ook mooie koraaltinten, fuchsia en dieproze staan jou goed!
Houd een wit papier bij je gezicht
Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur. Een olijfkleurig huid kan grijzig lijken naast wit.
De kleuren (fel)rood, paars en (kobalt)blauw zetten jouw bruine kleurtje in de kijker, of – nog beter – versterken het. Ook fuchsia en dieproze staan je beeldig.
Ga bijvoorbeeld zonnen aan het water.Water reflecteert uv-straling, waardoor je sneller bruin wordt. Vergeet daarbij niet om te smeren, want je verbrand ook sneller dan je denkt. Ook zweet zorgt voor extra weerkaatsing, dus sporten in de zon is een aanrader.
Als je snel verbrandt en niet of nauwelijks bruin wordt, dan bevat je huid duidelijk minder pigment.Je huid heeft dan meestal een roze, blauw-rode, koele ondertoon. Je kunt het ook zien aan de manier waarop je huid reageert. Een roze huid wordt sneller rood en je bloost gemakkelijk.
Je kleurtype bepaal je aan de hand van de ondertoon van je huid. Die ondertoon wordt bepaald door de kleur van de pigmenten en verandert nooit. De boventoon van je huid kan daarentegen wel veranderen door te blozen, roodheid door de kou, bruinen, vermoeidheid, etc.
Medium huidskleur: Deze huidskleur varieert van beige tot olijf.De ondertoon kan koel (roze of roodachtig), neutraal (geen duidelijke ondertoon) of warm (geel of olijfachtig) zijn. Donkere huidskleur: Deze huidskleur varieert van karamel tot diepbruin.
Zowel felle kleuren zoals rood, geel of groen alsook koele kleuren en de complementaire kleur blauw passen goed bij bruin. Dit maakt dat de kleur nagenoeg eindeloos te combineren is.
Bruine ogen accentueren
Bruine warme ogen kun je versterken door het dragen van roestig rood, bordeaux en bruin. Kastanjebruin, kersenrood en rosebruin zijn mooie keuren wanneer je een koele bruinkleur hebt in je ogen. Als je bruin op de kleurencirkel zoekt, kijk naar in de oranje familie.
Wat heb je nodig om een digitaal zongebruind kleurtje te krijgen? Een foto en de Adobe Lightroom app. Dit is een gratis fotobewerking app die super fijn werkt. Importeer je foto in de app en klik erop om hem te bewerken.
Over het algemeen blijft de kleur 5 dagen zichtbaar. Wat wel een nadeel is, is dat je met een zelfbruiner geen natuurlijke huidbescherming opbouwd. Het is dus heel belangrijk om nog steeds een zonnebrandcreme te gebruiken, wat geschikt is voor je huidtype.
4. “Als ik bruin ben geworden na het zonnen hoef ik geen zonnebrandmiddel meer te gebruiken” Onderzoek heeft aangetoond dat de zongebruinde kleur van mensen met een blanke huid gelijk staat aan maximaal SPF 5. Ondanks de bruine kleur is het dus nog steeds mogelijk dat de huid verbrandt en DNA schade oploopt.
Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
De primaire kleuren zijn Geel, rood en blauw. Alle secondaire kleuren vind je in de kleuren cirkel. De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Koel bruin of beige heeft een roze ondertoon.Warm bruin of beige is een tint met een gelige ondertoon. Heb je een koele ondertoon in je huid dan zal koel bruin (aan de linker kant) je beter staan. Heb je een warme ondertoon dan zal geel bruin je beter staan.
Kijk naar de kleur van jouw huid in de zon:
Als jouw huid snel verbrandt en rood wordt in de zon, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Als jouw huid snel bruin wordt en weinig verbrandt, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon.
Melanocyten (pigmentcellen)
Melanocyten zijn huidcellen in de buitenste laag van je huid. Als er uv-straling van de zon of de zonnebank op je huid komt, maken deze cellen het stofje melanine aan. Dit zorgt ervoor dat je huid donkerder van kleur wordt. De melanocyten zijn verdeeld over je hele huid.
Er zijn vijf verschillende huidtypes: de normale huid, de droge huid, de vette huid, de gemengde / gecombineerde huid en de gevoelige huid. Welk type huid je hebt, wordt deels genetisch bepaald. Zo worden de meeste mensen met een gecombineerde huid ermee geboren.
Felle kleuren als neon geel, roze en groen kun je beter niet doen, deze kleuren maken je huid namelijk erg flets en grauw. De volgende kleuren passen gelukkig wel goed bij een bleke huid. Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
De intensieve UV-straling van de zon kan bijdragen aan onaangename schade aan onze huid. Blijf daarom nooit langer dan 15 minuten onbeschermd in de zon zitten. Wij adviseren je jouw huid altijd goed te beschermen. Probeer voor een goede verzorging en bescherming onze.
Genetisch. Het is genetisch bepaald hoe snel de pigmentkorrels worden aangemaakt en hoe snel ze worden getransporteerd naar de bovenste laag van de huid. Wordt u snel bruin? Dan gaat dit proces bij u dus sneller dan bij iemand die niet of weinig verkleurt.
Dit is niet waar, want zelfs in de schaduw kunnen we bruin worden. Dit komt doordat de uv-straling ook in de schaduw de huid weet te bereiken. Hoe komt dat? Dat komt doordat op een zomerse dag zonder bewolking ongeveer de helft van de uv-straling de grond van de aarde rechtstreeks weet te bereiken.