USB-C naar Lightning kabel geschikt voor Apple iPhone 14 Pro - 1 Meter.
Lightning-naar-USB-3-camera-adapter.
Opladen met kabel
U kunt ook nog een oude USB-A lader gebruiken om uw iPhone 14 op te laden, maar houd er rekening mee dat deze 2 tot 3 keer zo lang over opladen doet als een USB-C lader.
Bij de iPhone 14 krijg je een usb-c lichtnetkabel, hiervoor heb je een usb-c adapter nodig. Heeft je adapter een usb-a poort? Dan kan je je telefoon alsnog niet opladen.
De batterij opladen
Sluit de iPhone op een stopcontact aan met de oplaadkabel (meegeleverd) en een Apple USB-lichtnetadapter of een andere compatibele lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar).
In het kader van onze inspanningen om in 2030 volledig CO₂‑neutraal te zijn worden bij iPhone 14 en iPhone 14 Plus geen lichtnetadapter en EarPods meegeleverd. De verpakking bevat een USB‑C-naar-Lightning-kabel voor snelladen, die compatibel is met USB-C-lichtnetadapters en computerpoorten.
Als er Lightning-accessoires, zoals koptelefoons, zijn aangesloten, wordt opladen beperkt tot 7,5 W om te voldoen aan regelgevende normen. * De MagSafe-oplader werkt ook met lichtnetadapters die minimaal 12 W (5 V/2,4 A) aan vermogen leveren, maar dit resulteert in langzamer opladen.
De iPhone 14 Pro Max kan snelladen met een maximumvermogen van 27W, blijkt uit de eerste snellaadtests van het toestel. De iPhone 14 blijft op 25W hangen. Met een oude lader kan kort maximaal 29W worden gehaald, maar dat is niet de standaard.
Om snel te laden heb je een iPhone 15-model nodig met een USB-C-kabel zoals de kabel die in de doos werd meegeleverd of een eerder iPhone-model met een USB-C- naar Lightning-kabel en een van deze adapters: Apple USB-C-lichtnetadapter van 18 W,* 20 W, 29 W, 30 W, 35 W, 61 W, 67 W, 87 W, 96 W of 140 W.
iPhone blijft werken met bestaande lichtnetadapters en USB-A-naar-Lightning-kabels, zoals die bij eerdere modellen zijn meegeleverd. iPhone-modellen bevatten nu een nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel die snel opladen ondersteunt en compatibel is met USB-C-lichtnetadapters en computerpoorten die u mogelijk al hebt.
Met een USB-C-naar-Lightning-kabel kunt u uw AirPods, AirPods Pro, iPhone, iPad of iPod touch opladen en synchroniseren, een Siri Remote opladen en meer.
Als je een nieuwe oplader koopt, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Voor een telefoon heb je in principe aan een adapter van 5 Watt genoeg.Als je een tablet gaat opladen, kun je beter een 12-Watt adapter kiezen. Hoe groter het vermogen, hoe sneller je apparaat oplaadt.
Het weglaten van de opladers heeft volgens Apple tot doel de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens het bedrijf hebben consumenten al zoveel opladers, kabels en oordopjes in huis dat het beter voor het milieu is om ze niet langer mee te leveren.
Het grootste voordeel van Apples eigen oplader is dat het gemaakt is voor een specifieke reeks telefoons. De 20 Watt usb-c-oplader van Apple sluit bijvoorbeeld naadloos aan op de specificaties van de iPhone 12. Zo haal je met zekerheid de maximale oplaadsnelheid.
Alle toestellen uit de iPhone 15 serie hebben namelijk een usb C poort. Oudere iPhones hebben een Lightning poort. Je hebt dus een nieuwe usb C kabel nodig voor bij je iPhone 15. Oude opladers kan je wel gebruiken.
Met MagSafe kan je je iPhone 14 Pro draadloos opladen.
Apple apparaten laad je snel op met een Power Delivery snellader. Kies een oplader met minimaal 20 watt vermogen. Na een half uur laden zit je batterij voor ongeveer 50 procent vol.
“Snelladers zijn slecht voor je telefoon, accu of batterij”
Als je batterij heet wordt tijdens het laden (dus niet een heel klein beetje warmer, maar echt heet), is het slecht. Als hij een normale temperatuur houdt, is er niks aan de hand. Snel laden is dus niet per definitie slecht voor je batterij.
Met je iPhone kun je je AirPods, Apple Watch of andere kleine apparaten opladen die USB Power Delivery met maximaal 4,5 watt ondersteunen. Als je een ander apparaat met een USB-C-connector hebt, sluit je dat met een USB-C-kabel (zoals de kabel die bij je iPhone zit) aan op je iPhone.
Hoeveel uur een batterij meegaat, hangt heel erg af van hoe intensief je jouw telefoon gebruikt. Als je 'm niet zo intensief gebruikt, gaat de batterij van een iPhone 14 ongeveer 30 uur mee. Een iPhone 14 Plus gaat ongeveer 39 uur mee, een iPhone 14 Pro zo'n 29 uur en een iPhone 14 Pro Max ongeveer 39 uur.
Je gebruikt deze smartphone van Apple namelijk 29 uur op een volle lading. De iPhone 14 Pro heeft een batterij met een duur van 23 uur. Ook de iPhone 14 Plus doet het op dit vlak goed, deze telefoon gebruik je namelijk 26 uur op een volle lading. De iPhone 14 heeft de slechtste batterijduur met 20 uur.
Bij normale draadloze laders kan dat wel, waardoor de telefoon onbedoeld niet of niet zo snel mogelijk laadt. En omdat de lader altijd op het juiste punt zit, kunnen iPhones via MagSafe laden met 15 Watt. Bij regulier draadloos laden is dat op iPhones 7,5 Watt – sommige Androids kunnen via Qi ook laden met 15 Watt.
De iPhone opladen met een MagSafe-batterijpakket
Het MagSafe-batterijpakket klikt zich magnetisch vast op ondersteunde modellen en verlengt de batterijduur.
Dit moet de hoes zijn
Jazeker, elke iPhone sinds iPhone 12 heeft MagSafe ingebouwd. En ja, we maken veel MagSafe-hoesjes met ingebouwde magneten die stevig vastklikken op laders en MagSafe-accessoires. Maar omdat niet iedereen MagSafe gebruikt, is niet elke hoes gemagnetiseerd.