Kies bij gouden oorbellen niet voor oorbellen met een laag goudgehalte (lager dan 12-karaat). Met name stalen en zilveren sieraden zijn een goede keuze, omdat deze materialen erg weinig nikkel hebben. Ook titanium sieraden zijn een goede optie.
Stainless steel en 925 sterling zilver is super geschikt voor oorbellen. Zo is het erg sterk materiaal waardoor jouw oorbellen ontzettend lang meegaan. Verder is het heel fijn materiaal omdat het waterproof is! Oorbellen van deze materialen kunnen dus niet verkleuren wanneer ze in aanraking komen met water.
Roestvrijstalen oorbellen: Roestvrijstaal is hypoallergeen en veroorzaakt vaak geen irritatie. Titanium oorbellen: Titanium is ook hypoallergeen en licht van gewicht, dus het is een goede optie voor mensen met gevoelige oren. Gouden oorbellen: Gouden oorbellen zijn vaak hypoallergeen en veroorzaken geen irritatie.
Ga voor langwerpige oorbellen zodat je gezicht smaller en langer lijkt. Geef de voorkeur aan eenvoudige vormen en vermijd te volumineuze modellen. Ook kleine, vierkante oorbellen staan je goed. Vermijd oorknopjes en te ronde oorbellen, die accentueren alleen maar de rondheid van je gezicht.
Als u gevoelige oren heeft, zoek dan naar materialen die de minste kans op irritatie geven, zoals titanium, sterling zilver, goud of chirurgisch staal.
Als je gevoelig bent voor allergische reacties, is het aan te raden om sieraden te kopen die gemaakt zijn van deze materialen in plaats van nikkel of lood. >> In onze webshop staat het tpe materiaal bij de specificaties. Ben je allergisch voor sieraden kies dan voor RVS, Roestvrijstaal, Stainless Steel of Silver 925.
Wat moet ik doen als er een oorgaatje ontstoken is? Het kan gebeuren dat een oorgaatje ontstoken raakt. Dit kan je voorkomen door steriele oorbellen te gebruiken (maak ze bv schoon met Sterilon) en het oorgaatje regelmatig te verzorgen.
Of je beter kan schieten of piercen hangt af van de plek waar je je oorbel neemt. Als je een oorbel in je oorlel wil, dan is schieten de snelste manier, die het minste zeer doet. Piercen wordt vaak gedaan als de plek waar de oorbel komt bestaat uit kraakbeen, zoals de bovenste rand van je oor bijvoorbeeld.
Voor je eerste oorbelgaatjes te prikken heb je speciale oorbellen nodig. Deze zijn steriel verpakt en voorzien van het systeem om de oorbellen te schieten. Je hebt keuze tussen gouden of stalen oorbellen en er zijn meer dan 70 modellen op voorraad. Er bestaat ook een speciale baby-lijn voor de allerkleinsten.
Alle oorbellen zijn antiallergisch en nikkelvrij. De materialen waar je bij Siebel uit kunt kiezen zijn: chirurgisch staal, titanium, 24k verguld, 14k geelgoud en 14k witgoud. Het schieten van oorgaatjes gebeurt veilig en steriel. Als eerste stap worden de oren ontsmet met een steriel verpakt alcohol doekje.
Blijft je gaatje ontsteken, dan ben je waarschijnlijk allergisch voor het metaal van je oorbellen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!
Stainless steel is allergeenvrij. Ben jij bijvoorbeeld allergisch voor nikkel of zilver? Dan kun je gerust sieraden van stainless steel dragen.
Allergische huidreacties als gevolg van chirurgisch staal lijken zeldzaam te zijn, maar komen waarschijnlijk meer voor dan aanvankelijk werd gedacht, aangezien huidreacties mild of voorbijgaand kunnen zijn. Alle metalen die in contact komen met weefsel ondergaan corrosie.
Het voordeel van Stainless steel ten opzichte van zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook.
RVS is veel goedkoper dan zilver, maar zilver verkleurt in de buitenlucht erg snel. Ook verzilverde of vergulde sieraden hebben dit heel snel, naast dat het laagje er af kan slijten, zoals hierboven al beschreven.In tegenstelling tot zilver wat geregeld gepoetst moet worden, heeft RVS dit veel minder nodig.
De belangrijkste eigenschappen van titanium sieraden: Bijzonder sterk metaal.Erg licht en daardoor comfortabel om te dragen.Hypo-allergeen, dus titanium sieraden geven geen huidreacties.
In Nederland is er geen minimumleeftijd bepaald voor gaatjes in de oren bij een kind gaatjes. Vaak hanteren juweliers hier wél een leeftijdsgrens voor. Zo kan het zijn dat voor oorbellen je baby 3 maanden of ouder moet zijn. Veel juweliers prikken helemaal geen gaatjes bij baby's, maar pas vanaf vijf of zes jaar.
Hoe fijn is dat want er is altijd wel een Lucardi winkel bij jou in de buurt. Je kunt elk moment langskomen want je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Als het rustig is in de winkel, kunnen onze medewerkers je meteen helpen. Het laten schieten van je gaatjes is gratis.
Waarom wij geen oorbellen schieten. Wanneer je zeker wilt zijn voor een goede genezing laat je piercings piercen en NIET schieten! Ook de zogeheette doordruksystemen zijn niet ideaal voor kraakbeen en oorlellen, en maken ook meer schade dan wanneer je het laat piercen.
Vermijd contact met haarspray, shampoo etc.bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met een Studex huidverzorgingsproduct. Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal.
We raden aan 12 maanden te wachten met het dragen van grote, zware oorbellen. Vermijd ten minste 6 weken na het schieten van de gaatjes contact met haarspray, shampoo en andere irriterende stoffen.
Pas na 6 weken kun je de zweerknopjes vervangen door andere oorbellen. Bij een gaatje door het kraakbeen is dit 12 weken. Als de gaatjes in je oren genezen zijn dan kun je in principe alle oorbellen dragen die je wilt.
De huid geneest gewoon om het stekertje heen zonder dat je eraan "rommelt". Lekker laten genezen, en genieten van het stekertje dat er nu in zit. Een gaatje heeft ongeveer 6 weken nodig om volledig te genezen, waarna je een nieuwe oorknop, oorbel of oorhanger in je oor kunt doen.
Heb je toch een ontstoken oorlel, dan kan je dit best enkele dagen ontsmetten met ontsmettende alcohol. Draag gedurende deze behandeling ook enkele dagen geen oorbellen, maar laat de oorlel vrij zodat ze goed kan genezen. Normaal zal de ontsteking na enkele dagen terug weggaan.