U krijgt het advies om geen stoffen of eigen gemaakte mondkapjes te dragen. U kunt beter medische mondkapjes gebruiken, zoals verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen. Er zijn verschillende typen medische mondkapjes. Medische mondkapjes type II of type IIR hebben de voorkeur.
In Duitsland zijn de meeste coronamaatregelen op 20 maart 2022 komen te vervallen. In het openbaar vervoer en tot 1 oktober ook in vliegtuigen is het dragen van een medisch mondkapje, zoals een FFP2-masker, verplicht. Ook bij de dokter en in het ziekenhuis of verzorgingshuis is een FFP2-mondkapje verplicht.
FFP2-Mondkapjes vallen onder de categorie persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze mondkapjes beschermen de gebruiker van een medisch mondkapje tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen (ook virussen) die via de lucht verspreid kunnen worden. De FFP2 mondkapjes moeten goed aansluiten op het gezicht.
Type I maskers bieden de laagste mate van bescherming en worden dus alleen gebruikt bij een laag risico. Type 1 mondmaskers hebben een BFE (bacterie filter efficiency) van minimaal 95% en zijn niet spatresistent. Type II maskers hebben een BFE van minstens 98% en zijn eveneens niet spatresistent.
Mensen die zich zorgen maken om hun gezondheid gebruiken bij voorkeur een medisch mondkapje van type IIR of een FFP2-masker. En voor iedereen geldt: doe een zelftest als u klachten heeft en ga bij een positieve uitslag niet naar de luchthaven.
U krijgt het advies om geen stoffen of eigen gemaakte mondkapjes te dragen. U kunt beter medische mondkapjes gebruiken, zoals verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen. Er zijn verschillende typen medische mondkapjes. Medische mondkapjes type II of type IIR hebben de voorkeur.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Conclusie. FFP-mondmaskers zijn duurder dan chirurgische mondmaskers, en ze zijn beperkt bruikbaar. Ze belasten het milieu meer, maar beschermen veel beter dan chirurgische mondmaskers. Als iedereen een FFP2-masker zou dragen, zou de overdracht aan coronavirussen minimaal zijn, maar krijgen we een afvalprobleem.
Een chirurgisch mondneusmasker of ademhalingsbeschermingsmasker kun je maximaal 3 uur dragen. Als je merkt dat ademen moeilijker wordt, kun je het masker eerder vervangen. Je vervangt het masker ook als het masker nat voelt, als het beschadigd is of wanneer je tussendoor iets eet of drinkt.
FFP2 masker kopen doet u bij de Boer Dental. FFp2 mondkapjes beschermen u tegen besmettelijke ziektes. De medische mondkapjes FFP2 worden veelal gebruik in medische wereld en bieden een betere bescherming dan bijvoorbeeld een type II chirurgisch mondkapje.
FFP2 mondkapjes: alleen bestemd voor de zorg, spatwaterdicht. Standaard mondkapjes: niet spatwaterdicht. Advies is deze max 3 uur te gebruiken. IIR (R2) mondkapjes: WEL spatwaterdicht, ook geschikt voor de zorg.
Op de verpakking moet vermeld staan dat het om een medisch mondkapje gaat. Op de verpakking staat het CE-keurmerk. Er staat 'Type II' of 'Type II R' op de verpakking (hetzelfde geldt voor FFP2-maskers)
Op de verpakking moet staan dat het om een mondmasker voor medisch gebruik gaat. Er staat een CE-markering op. De maskers worden getoetst op basis van de norm NEN-EN 14683 en moeten voldoen aan de Europese richtlijn voor medische hulpmiddelen (Richtlijn 93/42/EEG of Verordening (EU) 2017/745).
In Duitsland en Oostenrijk is het verplicht om een FFP2-mondmasker te dragen. Dit is een medisch mondmasker. FFP2 staat voor "Filtering FacePiece Partials" en sluit beter af dan stoffen mondkapjes.
'Oostenrijkers nemen de regels serieus. FFP2-mondmaskers werden hier intensief gedragen. Inmiddels zijn zulke medische mondkapjes alleen nog maar verplicht in medische instellingen. Toch dragen veel Oostenrijkers nog steeds een medisch mondkapje in bijvoorbeeld winkels; ze nemen hun eigen veiligheid serieus.
Product Informatie. Bescherm jezelf tegen vaste en vloeibare deeltjes met de Kruidvat FFP2 Mondkapjes. De mondmaskers zijn geschikt voor eenmalig gebruik. De beschermende mondmaskers kunnen effectief vaste en vloeibare deeltjes die in de lucht hangen filteren met een filtereffciëntie van meer dan 94%.
FFP2 maskers - 17,50 € voor 20 stuks - Steeds in voorraad !
In Duitsland zijn vanaf vandaag medische mondkapjes verplicht in winkels en in het openbaar vervoer. Mondkapjes van stof of de 'gewone' mondkapjes voor eenmalig gebruik zijn niet meer voldoende. Wel toegestaan zijn mondkapjes van het type FFP2 of (K)N95 en chirurgische mondkapjes (OP-Masken in het Duits).
Het onderzoek is uitgevoerd op ongebruikte 3M FFP2 NR D maskers (type 8822) die hoofdzakelijk bestaan uit polypropyleen en waarin geen cellulose in verwerkt. Uit de studie blijkt dat één of twee maal steriliseren, met een kort proces met waterstofperoxide, er niet voor zorgt dat FFP2-mondmaskers hun vorm verliezen.
Draag een neus-mondmasker
Breng uw eigen neus-mondmasker mee en draag het altijd en overal in het ziekenhuis. Een FFP2-masker (zonder ventiel) wordt sterk aanbevolen, zeker als u een patiënt bezoekt op E 435, E 650, E 467, E 630, E 662 of E 663. Anders is een chirurgisch neus-mondmasker een goede keuze.
Een FFP3 masker biedt de hoogst mogelijke bescherming aan. Door het dragen van een FFP3 masker bent u zelf ook beschermd tegen schadelijk stoffen en virussen. Kortom voor een mondmasker kopen kunt u terecht bij mondkapjes.nl.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.