RJK staat voor 'Rotterdamse Jongeren Kern', een hooligangroep van Feyenoord.
De S.C.F (Sport Club Feyenoord) is de harde kern van de Nederlandse voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam. De aanhang werd in de jaren 1990 geschat op ongeveer 300 man (vaak hooligans genoemd).
Een groep supporters van de zogeheten Rotterdamse Jongeren Kern (RJK) lieten ze zien in Tirana waar Feyenoord woensdag de finale van de Conference League speelde.
En dan is er de aanslag met de brandbom, met de letters rjk als afzender op de muur gekalkt. Dit staat voor Rotterdam Jongeren Kern, volgens ingewijden een groep jonge Feyenoord-hooligans die veelvuldig met geweld in verband zijn gebracht.
PSV heeft van alle profclubs in Nederland de meeste voetbalhooligans die door de politie in de gaten worden gehouden. De politie houdt sinds afgelopen seizoen een database bij met mensen die zich misdragen tijdens, voor of na afloop van voetbalwedstrijden.
Na de verhuizing naar de Amsterdam ArenA is de F-SIDE te vinden op de eerste Zuid-ring. De vakken 126, 127 en 128. Een jaar na deze verhuizing kent de F-SIDE de zwartste bladzijde uit haar geschiedenis. Op een grasveld naast de A9 ontmoette Ajax en Feyenoord-hooligans elkaar.
Uiteindelijk heeft justitie één persoon voor Picornies dood weten te veroordelen, de toen 21-jarige Leonardo P. uit Rotterdam. Deze kreeg hiervoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. Tijdens het proces naar aanleiding van de moord op Ajaxhooligan Carlo Picornie kreeg Leonardo P.
In de RJ staan de zogeheten stellige uitspraken en overige aanbevelingen. De stellige uitspraken zijn in de RJ vetgedrukt. Van deze stellige uitspraken mag slechts worden afgeweken indien daarvoor goede gronden zijn. Met betrekking tot deze stellige uitspraken wordt wel gesteld dat deze kracht van wet hebben.
De F-Side is officieel op 3 oktober 1976 in Amsterdam opgericht, toen de Engelse supporterscultuur (Hooliganisme, of Casuals) naar Nederland overwaaide na een bezoek van Tottenham Hotspur aan Rotterdam, 29 mei 1974.
De beste, essentiele combinatie
Tussen de middenstip en het doel in op de eerste rang. Samen met de locatie van de eet- en drink tenten en natuurlijk de nabijheid van de toiletten en voila. Je hebt de optimale zitplaats gevonden. Op de website van de Kuip vind je een goede plattegrond.
Staanplaatsen Oosttribune
De stoelen op de Oosttribune van PSV (harde kern) zijn vervangen voor staan/zit stoelen waardoor het mogelijk is om op de Oosttribune te staan. Dit was een wens van de harde kern om meer sfeer te krijgen. Ook de 200 stoelen op vak T zijn gepast naar deze constructie.
Uitvak van De Kuip
Het uitvak van het stadion van Feyenoord biedt plaats aan 1200 toeschouwers. Het uitvak is verdeeld over de vakken GG en FF. Rondom het uivak zijn er grote stevige ramen geplaatst om de supporters van elkaar te scheiden.
Harde kern. De harde kern wordt gedefinieerd als de groep van strafrechtelijk minderjarige jongeren(12-18 jaar), die herhaaldelijk ernstige strafbare feiten plegen. Bij deze jongeren komen psychiatrische stoornissen vaker voor dan gemiddeld.
De Raad voor de Jaarverslaggeving neemt de besluiten over de Richtlijnen, RJ-uitingen en het advies dat aan verschillende organisaties wordt uitgebracht. Deze besluiten worden inhoudelijk voorbereid door de vaktechnische staf en diverse werkgroepen.
Externe verslaggeving is het verschaffen van financiële informatie van een onderneming, gericht aan belanghebbende buitenstaanders, het tegenovergestelde van externe verslaggeving is logischerwijs interne verslaggeving, het verschaffen van financiële informatie aan belanghebbenden binnen de onderneming.
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) is een Nederlands, privaatrechtelijk orgaan dat de Richtlijnen van de Jaarverslaggeving publiceert.
Feyenoord wilde afgelopen seizoen, met als reden een kosten-batenanalyse, geen uitsupporters bij de klassieker in De Kuip. Er werden in februari 2019 opnieuw gesprekken geopend tussen beide clubs, supportersverenigingen en afvaardigingen van gemeenten en politie. Doel: wél uitsupporters bij de klassiekers.
Franky L., bijgenaamd 'de hamerman', was het slagveld op gerend met de klauwhamer waarop in kapitalen zijn achternaam stond. Hij beweerde later dat hij deze hamer van zich af had gegooid omdat hij bang was geworden.
Para Smit is 28 jaar als hij op een avond overlijdt. De politie houdt het op zelfmoord, maar familie en vrienden kunnen dit niet geloven.
De supporters waren bijeen om de spelersbus uitgeleide te doen voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In dat rumoer zou Van de Pol 'Seal' hebben geduwd, waarna die uithaalde. Geen aanwezigen nam het voor Polletje op. De gevallen leider droop daarna af.
De groep initiatiefnemers besluit om de naam 'Ajax Ultras' aan te nemen. Na enkele wedstrijden en gesprekken wordt uiteindelijk besloten om vanaf het seizoen 2001/2002 van VAK410 het vak van de 'Ajax Ultras' te maken. De supportersgroep breidt snel uit en houdt regelmatig grote sfeeracties.