Bij een koele ondertoon zijn felle kleuren zoals rood, paars of blauw de kleuren die je moet dragen om jouw bruin kleurtje net wat meer te accentueren. Een felle roze kleur gaat je ook ongetwijfeld goed staan!
De kleuren (fel)rood, paars en (kobalt)blauw zetten jouw bruine kleurtje in de kijker, of – nog beter – versterken het. Ook fuchsia en dieproze staan je beeldig.
Je kunt eindeloze tinten bruin maken door het mixen van de primaire kleuren rood, geel en blauw. Hoe meer geel je toevoegt hoe warmer en lichter de kleur bruin wordt, zie het linker rijtje.
Tussen 12.00 en 15.00 kun je het beste de zon vermijden. De zon staat dan op zijn hoogst en je hebt het meeste kans om te verbranden.
Normaal gesproken is de zon redelijk fel tussen 's ochtends 11 uur en 's middags 5 uur , waarbij de zon het sterkst is tussen 12 uur en 2 uur. Dit is echter goed te controleren door naar het UV index te kijken op KNMI.nl.
In plaats van wit toe te voegen aan bruin, neem je een beetje witte verf in een kommetje en meng je er beetje bij beetje een beetje basisbruin doorheen om de juiste tint te krijgen. De secundaire kleuren (oranje, groen en paars) kunnen worden gemengd met de complementaire primaire kleur om bruin te maken.
Met meer geel krijgt bruin een warme ondertoon, met meer blauw een koele ondertoon. Reebruin, camel en tabaksbruin zijn voorbeelden van bruinen met een warme ondertoon, terwijl melkchocoladebruin een koel bruin is. Maar je kunt bruin ook lichter maken met wit of juist dieper met zwart.
Net als bij mensen met bruin haar kunnen mensen met bruine ogen vrijwel elke kleur oogschaduw aan. Verschillende kleuren die bij bruine ogen erg mooi staan zijn goud, brons en roze-tinten. Je kunt je bruine oogkleur mooi laten uitkomen door te werken met contrasten.
De intensieve UV-straling van de zon kan bijdragen aan onaangename schade aan onze huid. Blijf daarom nooit langer dan 15 minuten onbeschermd in de zon zitten. Wij adviseren je jouw huid altijd goed te beschermen. Probeer voor een goede verzorging en bescherming onze.
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op. Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Er zijn twee manieren waardoor je handen bruiner lijken door nagellak: als je kiest voor een lichte, pastelkleurige optie die contrasteert met je huidskleur, of een felle neonkleur die je huidskleur aanvult. Slecht nieuws voor mensen die fan zijn van klassiek rood, zwart of grijs.
Voor het gemak leg ik het zo uit: een huidskleur is oranje-achtig. Dit oranje maak je door een (maakt niet uit welke) rood met geel te mengen. Gemengd vanuit een geel+rood of een okergeel+rood of gebruik een gebrande sienna als basis.
Om de melanine productie te stimuleren (wat ervoor zorgt dat u sneller bruint en de bruine teint langer zichtbaar blijft) kunt u veel fruit en groenten eten met beta-caroteen. Beta-caroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van(huid)cellen door een teveel aan zon tegengaat.
Het is een klassieker, maar donkere kleuren slanken écht af. Op de plekken waar je slanker wil lijken, draag je dus best zwart, blauw, grijs of bruin.
Hoe de beste bruine haarkleur te vinden voor jouw huidtint
De vuistregel is: kies een bruintint met ondertonen die tegengesteld zijn aan de ondertoon van je huid. Doorgaans betekent dit: koelere tinten voor een warmere huid en warmere tinten voor een koelere huid.
Psychologische effect van koude en warme kleuren
Tot de warme kleuren behoren alle rood, geel, oranje en bruine kleuren.
Op dit moment zien we in veel kledingcollecties, op de runway en bij bekende mensen de kleur roestbruin opduiken. Een soort mix van oranje en chocoladebruin – neutraal en toch warm en goed te combineren met zowel grijs- als andere bruintinten, én met zwarte en witte tonen.
Als je een RGB-kleurenwiel gebruikt, is er nog een reeks secundaire kleuren die additieve kleuren worden genoemd: cyaan wordt verkregen met blauw en groen, magenta met blauw en rood, en groen met blauw en geel.
Ligt ook aan de kleuren rood en groen die je gebruikt, maar het zal normaliter een donker mengsel worden, donderbruin/zwart. Dan meng je eigenlijk alle primaire kleuren: rood, geel en blauw. Als lichtschijnsel geeft dit wit, alle kleuren samen. Als reflectie geeft het zwart : alle kleuren eruit gefilterd.
Aan het water word je sneller bruin.
Dat klopt. Water weerkaatst - net als korrels op het strand - de uv-stralen van de zon waardoor je extra veel zon vangt. Logischerwijs verbrand je op deze plekken dus ook sneller dan bijvoorbeeld in een park.
Mooi bruin worden doe je niet in één dag. Door de kleur langzaam op te bouwen, word je steeds sneller bruin en behoud je je mooie kleurtje ook langer. Het is daarom beter om meerdere dagen achter elkaar even te zonnen, dan één dag uren achter elkaar. Extra tip: pak zoveel mogelijk zon mee.
Het is echt zo, je wordt bij de zee en het zwembad veel sneller bruin. Dit komt namelijk door de reflectie van de uv-stralen op het water. deze stralen komen namelijk dubbeel zoveel aan op je huid. Dit komt omdat deze stralen weerkaatsen op je huid en dan weer terug gekaatst worden door het water.