Een klassieke verlovingsring bevat een kleurloze diamant. De diamantkleuren zijn onder te verdelen in de kleuren D tot en met Z. De kleur D is het meest zuiver wit. Omdat deze kleurloze diamanten erg zeldzaam zijn, zijn deze tevens erg kostbaar.
Traditioneel moeten mannen twee maandsalarissen uitgeven aan een verlovingsring, maar de meeste mannen geven slechts 10 procent van dat bedrag uit.
De meest traditionele keuze voor een verlovingsring is een diamanten ring. Wanneer je een verlovingsring met diamant wilt kopen is het belangrijk om te letten op de 4 C's: carat, color, clarity en cut.
Als je zilver en koper toevoegt wordt het goud harder, maar behoudt het wel zijn gele kleur. Geelgoud is nog steeds het meest populaire materiaal voor trouwringen. Roségoud ontstaat door de hoeveelheid koper te verhogen in de legering. Hierdoor krijgt het goud een warme, rode kleur.
De verlovingsring staat voor de belofte van het huwelijk, het symboliseert toewijding en verplichting jegens de geliefde partner. De vorm van de ring wijst al naar de betekenis: het is cirkelvormig - zonder begin en einde - en werd zo een universeel teken van eeuwige liefde en loyaliteit, perfectie en oneindigheid.
Traditioneel gezien betaalt de bruid voor de trouwring van de bruidegom en de bruidegom betaalt voor de verlovingsring en de bijpassende trouwring voor de bruid. Vroeger was het zelfs gebruikelijk dat de ouders van de bruid de hele bruiloft betaalden.
Er is geen minimum- of maximumperiode voor een verloving. Jullie kunnen twee weken na het aanzoek in het huwelijk treden of drie jaar of langer verloofd zijn. Dat bepalen jullie zelf. Bij de meeste bruidsparen zitten er twaalf tot achttien maanden tussen het aanzoek en de trouwdag.
De verhouding ring/hand is dan uit balans. Heb je grote handen daarentegen dan is een grote ring, hetzij door de steen of brede ringband, prima om te dragen. Bij kleine handen werken dan weer ronde, ovale of prinsesgeslepen stenen heel goed.
De in Nederland meest gangbare goudlegering die voor trouwringen wordt gebruikt is 14 karaat; 14 op 24 delen is puur goud, en 10 op 24 delen bestaan uit andere metalen. (18 karaats goud wil dus zeggen dat 18 op 24 delen puur goud is, en er sprake is van een bijzet van 6 op 24 delen.)
Meestal geeft de man eerst een korte speech aan zijn partner. Tijdens dit huwelijksaanzoek is de vraag - ook wel de mooiste vraag in het leven genoemd: 'Wil je met me trouwen?' . Als de persoon gevraagd "Ja!" Antwoordt, is de verloving gesloten.
Verloofden dragen den gladden gouden band (of den fantasiering) uitsluitend aan den linker ringvinger. Getrouwden dragen den trouwring aan den rechtervinger. Katholieken dragen den verlovingsring aan de rechterhand, den trouwring aan de linker.
Bij een online juwelier is er meestal sprake van een productieproces van zo'n 4 à 10 werkdagen, afhankelijk van de verlovingsring dat u wenst aan te kopen. Een diamanten ring voor jouw verloofde online kopen heeft natuurlijk wel het grote voordeel dat u er de deur niet voor uit moet.
De ideale oplossing is een vriendin van je geliefde laten uitzoeken wat je partner mooi vindt en dan samen met die vriendin een ring gaan kiezen. Ook leuk is de vraag stellen met een leeg doosje – zo is ze toch enigszins verrast – en vervolgens samen de ring te gaan uitkiezen. '
Over het algemeen zijn verlovingsringen duurder dan trouwringen. Dit komt omdat trouwringen (over het algemeen, je kunt je eigen ring natuurlijk altijd aanpassen zoals jij het wil) geen stenen hebben. Ze zijn vaak glad en die van de man en de vrouw lijken erg op elkaar.
Verlovingsringen zijn er al vanaf 300 Euro. De gemiddelde prijs van een verlovingsring ligt echter wel wat hoger. De gemiddelde prijs schommelt ergens rond de 1.000 tot 1.500 Euro. Een trouwring is vervolgens doorgaans wat duurder.
Zo heeft 14 karaat goud een goudgehalte van minimaal 58,5% en wordt dan aangeduid met de stempel 585. 18 karaat goud heeft een minimaal goudgehalte van 75% en wordt aangeduid met 750. Goud is van orgine een zacht metaal. Door er andere metalen aan toe te voegen is dit harder te maken.
Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche kunnen worden gedragen. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.
Hoeveel karaat heeft een verlovingsring? De meeste verlovingsringen beschikken over 1.0 tot 1.18 karaat aan diamanten. Deze groottes zijn dan ook bijzonder goed verkrijgbaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een ring met een grotere diamant.
ZEGELRING ALS TROUWRING
Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke zegelring met het eigen familiewapen of misschien hebben jullie in de familie wel een initiaal die al eeuwen meegaat en van vader op zoon wordt overgedragen. Een mooie traditie dus om in stand te houden en dus dé perfecte trouwring voor jou!
Ons antwoord is heel simpel: je kunt een ring om ál je vingers dragen. Ja, zelfs je pink en je duim. De ringvinger is allang niet meer uitsluitend bedoeld voor een trouwring en beide ringvingers mogen gebruikt worden om andere ringen aan te dragen.
Ring aan je duim
Een ring om je duim geeft aan dat je onafhankelijk bent. De duim staat voor kracht en doelgerichtheid. Edelstenen die het best aansluiten bij een duimring zijn robijn en granaat.
De betekenis van 'zich verloven' is volgens de Van Dale: een voorgenomen huwelijk bekendmaken, oftewel aankondigen dat jullie gaan trouwen. Al zullen de meeste mensen zeggen dat het gaat om het ten huwelijk vragen van je partner (of je partner jou), en het er vervolgens samen over eens te zijn dat jullie gaan trouwen.
De verloving is oorspronkelijk bedoeld om publiekelijk kenbaar te maken dat je van plan bent om te gaan trouwen. Vaak gaat het gepaard met het dragen van een verlovingsring, Deze wordt gewoonlijk aan de ringvinger gedragen, traditioneel aan de rechterhand bij katholieken en aan de linkerhand bij niet-Katholieken.
Om hand vragen getuigt van respect
De traditie is onveranderd gebleven, al komt het minder vaak voor: mannen die de vader van hun geliefde om haar hand vragen. Ze vragen letterlijk om toestemming om te trouwen.
Een uniek cadeau voor de bruiloft van je zoon
Het is gebruikelijk om bijvoorbeeld het pak van je zoon te betalen wanneer hij gaat trouwen. Het is slim om hier afspraken over te maken. Het is logisch dat je misschien ook wel wat fysieks wil geven.