De meest gezonde optie die in de meeste supermarkten verkrijgbaar is, zijn de natriumarme augurken.
De gezondste augurken zijn augurken uit een pot met zo min mogelijk toegevoegde suiker en zout. Deze variant past ook beter in een koolhydraatarm dieet. Er is geen richtlijn van hoeveel augurken je kunt eten. Het is echter belangrijk om te variëren in de soorten groente die je eet.
In augurken zit dankzij de fermentatie veel probiotica, wat weer goed is voor je darmen. Je kunt je darmflora dus een handje helpen door regelmatig wat augurkensap shots te nemen. Verder zou augurkensap ook goed zijn tegen hoofd- en spierpijn.
Augurken bevatten relatief weinig calorieën en daarom lijkt het alsof je er oneindig veel van kan eten. Het is een gezonder tussendoortje dan vele andere opties.Er zit veel vitamine K in augurken.Vitamine K ondersteunt onder andere een normale bloedstolling.
Azijn. Het consumeren van teveel azijn zorgt ervoor dat je lever verzuurt.Het wordt een augurkje en functioneert minder goed.
Augurken zijn een goed middel om je vitamine K binnen te krijgen. Met één augurk krijg je van deze vitamine maar liefst 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. En wat heb je eraan? Vitamine K is vooral van belang omdat het het stollen van je bloed regelt.
Augurkensap is niet slecht voor je, maar je hebt er uiteindelijk weinig aan. Volgens anekdotisch bewijs en heel weinig onderzoek kan het helpen tegen spierkrampen, maar hydrateert het je verder niet beter dan water.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst. Ook de rolmops, een opgerolde haring met een stuk augurk, wordt wel zure bom genoemd.
Als je erg veel augurken eet en dit een dagelijkse routine is, dan kun je daarmee hypertensie (hoge bloedruk) en hart- en vaatziekten in de hand werken. Hierbij geldt uiteraard dat een augurk per dag niet slecht voor je kan zijn.
Ingemaakte augurken zijn makkelijker te verteren en bevatten veel mineralen, vitaminen en antioxidanten.Boven-dien zijn gefermenteerde producten goed voor onze darmflora. Eet dus eens een paar schijfjes augurk op een broodje kaas of gewoon zo, direct uit de pot. Hoef je echt niet preggers voor te zijn.
Augurken kun je zo eten als tussendoortje of als tafelzuur. Augurken kun je ook in gemengde salades en hartige gerechten gebruiken. Soms kun je bij een groothandel, groenteboer of -speciaalzaak verse augurken tegenkomen om zelf in te maken.
Augurken hoef je niet te koken, stomen, verwarmen of bakken om ze te kunnen eten. Rauw zijn ze heel goed eetbaar, bijvoorbeeld als tussendoortje.
“Uit een klein onderzoek werd duidelijk dat het drinken van een half glas augurkensap de tijd verkortte dat een sporter last had van kramp.
Door de hoge zuurtegraad zou augurkensap bepaalde zenuwprikkels beïnvloeden, waardoor de spiercontracties afnemen. De spier ontspant zich dan weer.
Augurk en Komkommer zijn het nauwst verwant en heten -beiden- officieel: Cucumis sativus. Toch zijn het twee verschillende soorten groene vruchten, die als 'groente' worden verhandeld. Vers ge-oogste Augurken zijn knapperig, fris van smaak maar pittger dan Komkommers.
Zure augurken bevatten (meestal) geen suiker.
De augurk is eigenlijk hetzelfde als een komkommer, beiden behoren tot de soort Cucumis sativus. In tegenstelling tot de komkommer is de augurk niet lekker om rauw te eten, de augurk is erg hard, en smaak zit er niet aan. De augurk heeft altijd een bereiding nodig.
Bikl maakt VERSE pickles
Soms gefermenteerd, soms 'gewoon' ingemaakt. Maar altijd 100% natuurlijk en barstensvol smaak. Onze befaamde augurken vind je bij groothandels en online supermarkten. Maar we maken ook verse pickles op maat.
Dan kun je dus proberen of het effect heeft op je spieren. Naast dat het kramp in je spieren kan voorkomen, zit de sap van augurken boordevol met antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteeem een boost (dag griepjes!) en geeft je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.
Ook voedsel wat van zichzelf al veel zuur bevat, zoals augurken, kunnen maagzuurklachten verergeren. Daarnaast is het beter om een aantal kleinere maaltijden te eten dan 2 à 3 grote porties per dag.
Geen brandend maagzuur
Als je last hebt van branded maagzuur, is augurkensap de oplossing. Dit komt door de zuurtegraad in het sap.
Merk, vorm, zuur of zoetzuur. Zo is de zoetzure augurk logischerwijs minder zuur en bevat meer suikers. Let daarom bij de augurk hoeveel suikers ze bevatten.Ook bevat de augurk vrij veel natrium (zout dus), en is het niet verstandig er veel van te eten.
Klachten en symptomen bij leververvetting
Leververvetting veroorzaakt meestal geen klachten. Sommige mensen hebben last van (vage) pijn rechtsboven in de buik en vermoeidheid. Heel soms is er sprake van geelzucht. Geelzucht is het geel zien van het oogwit en de huid.
Een gezonde lever: dit moet je vermijden
Om je lever gezond te houden, is het belangrijk te weten wat je lever niet verdraagt. In de eerste plaats zijn alcohol, cafeïne, roken, zwarte thee, cola, cacao en chocolade enorm grote energievreters voor je lever.