Kliniek Mosaderma is door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot de WINNAAR: BESTE KLINIEK van Nederland voor het specialisme KEEL-, NEUS- en OORHEELKUNDE. We zijn hier uiteraard erg trots op!
De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde 'Treeknorm'), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek) 4 weken.Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.
De afdeling KNO vormt samen met het audiologisch centrum van Amsterdam UMC, locatie VUmc de sectie Ear & Hearing. Hier vindt u de topspecialisten op het gebied van het oor. Van bijzondere oorklachten en uitdagende operaties tot gehoorproblemen bij kinderen. Problemen aan het oor kunnen heel breed zijn.
Ik wil een afspraak maken bij de KNO-arts. Heb ik een (nieuwe) verwijsbrief nodig? Zolang u onder behandeling blijft voor dezelfde zorgvraag (klachten) en de huisarts geen afsluitende brief van het ziekenhuis heeft ontvangen, heeft u geen nieuwe verwijzing van de huisarts nodig.
Een KNO-arts houdt zich ongeveer 75% van de tijd bezig met het spreekuur. De overige 25% wordt gevuld met ingrepen zoals operaties en poliklinische behandelingen. Een KNO-arts voert dus ook de (grotere) operaties zelf uit en is dus ook chirurg op het gebied van de keel, de neus en de oren.
Veel voorkomende klachten die KNO-artsen behandelen, zijn ontstoken amandelen, oorontsteking, neuspoliepen, duizeligheid, heesheid, slechthorendheid, snurken (slaapapneu) en allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts).
Mijn huisarts blijft een verwijzing weigeren, wat nu? Je kunt zonder verwijzing naar een specialist gaan, maar moet dit consult dan in principe zelf betalen. Je kunt ook bemiddeling of toestemming van je zorgverzekeraar vragen om een specialist te bezoeken.
Zonder een verwijsbrief worden de kosten voor een consult of behandeling bij een medisch specialist niet vergoed. In onderstaande gevallen dient u een verwijsbrief mee te nemen: Nieuwe patiënt, nieuwe zorgvraag (u komt voor de 1e keer bij Bergman Clinics)
Wanneer naar de kno-arts? Je kunt bij de kno-arts terecht als jouw gehoor verslechtert. Ook bij opvallend gehoorverlies, duizeligheid, oorsuizen, ontstekingen, problemen met het trommelvlies, afwijkingen aan het uitwendige oor en aangezichtsverlamming ga je naar deze arts.
Als vocht achter je oor te lang blijft zitten kan het een soort slijm worden. Dit wordt ook wel lijmoor genoemd. Dit zorgt ook weer voor oorpijn en het trommelvlies kan bol gaan staan van het vocht. Soms kan het trommelvlies die druk niet meer aan en breekt het.
Ook een lijmoor herstelt meestal spontaan. In 50% van de gevallen is het na 3 maanden verdwenen, en in 95% na 1 jaar. Het komt vooral voor bij kinderen tussen 1 en 2 jaar die een acute middenoorontsteking krijgen door een verkoudheid.
Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent.
Kijkonderzoek van de neus en keel (door de KNO-arts flexibele nasofaryngoscopie, fiberscopie of flexibele laryngoscopie genoemd) is het bekijken van de neus, de ruimte achter de neus (neus-keelholte), de keelholte en de stembanden.
Bergman Clinics | Vrouw is een voor iedereen toegankelijk medisch specialistisch centrum gericht op de zorg voor vrouwen. U kunt bij ons terecht voor de zorgprogramma's; blaasklachten. ontlastingsklachten.
Naast de uitstekende kwaliteitszorg staat bij de Bergman Clinics een cliëntvriendelijke benadering hoog in het vaandel. Door onze supergespecialiseerde, kleinschalige opzet kan het verplegend personeel u optimaal de aandacht geven. Hier vindt u nog de persoonlijke betrokkenheid die bij zorgverlening zo belangrijk is.
In de focusklinieken van Bergman Clinics gaat het anders toe dan in een ziekenhuis. De teams zijn klein en betrokken, de lijnen zijn kort, de sfeer is niet klinisch maar huiselijk. Er is meer aandacht voor de mens.
Klacht indienen bij de klachtenfunctionaris
Vraag aan de assistente of de huisarts bij welke regionale klachtenfunctionaris u terecht kunt. De klachtenfunctionaris gaat met beide partijen in gesprek en probeert via bemiddeling tot een oplossing te komen, waar beide partijen zich in kunnen vinden.
Als patiënt heeft u rechten in de zorg. Uw huisarts moet u helpen bij uw gezondheid en u informatie geven over uw gezondheid. U heeft bijvoorbeeld recht op informatie, recht om uw medisch dossier in te zien, recht op privacy en recht om zelf een hulpverlener te kiezen.
De huisarts geeft alleen een verwijzing als dit medisch nodig is. De huisarts weigert een verwijzing als hij ervan overtuigd is dat deze voor u niet zinvol is. Uw huisarts moet dan duidelijk aan u uitleggen waarom hij geen verwijsbrief wil geven.
Als u verwezen bent door uw huisarts of medisch specialist, worden alle behandelingen in het KNO Medisch Centrum vergoed door uw zorgverzekeraar. Uiteraard dient u wel rekening te houden met het wettelijk eigen risico.
Neuscorrectie kosten
Zo'n operatie kost niet niks, dus zorg ervoor dat je rekening de klap kan opvangen. 'De prijs voor een complete neuscorrectie ligt tussen de 5.800 en 7.000 euro,' legt KNO-arts Dirk Jan Menger bij Bey by Bergman Clinics en UMC Utrecht uit.