Zodra je een foto maakt draait iOS dit automatisch om zodat de foto overeenkomt met het beeld dat andere van je zien. Door de optie 'Spiegel camera aan voorzijde' in te schakelen wordt de foto gespiegeld en is de weergave van de live weergave in de applicatie en het uiteindelijke resultaat gelijk.
Dat werkt als volgt: Open de Instellingen-app en scroll naar beneden; Tik op 'Camera'; Zet de schakelaar aan achter 'Spiegel camera aan voorzijde'.
Als je in de spiegel kijkt zie je (tromgeroffel) je spiegelbeeld. Een gespiegelde weergave van je gezicht, dus. En dat ligt volgens Nick Stockton van Wired aan het heuse 'mere-exposure'-concept (een theorie uit de jaren zestig, ontwikkeld door Robert Zajonc).
Zodra je de cameraknop loslaat, stopt je toestel met foto's maken. In de Foto's app bekijk je welke foto's gemaakt zijn. Je kunt de burstmode overigens niet uitschakelen. Je bepaalt immers zelf of je de modus gebruikt door de knop langer in te drukken.
Je kunt de burstmodus met Camera gebruiken om een bewegend onderwerp vast te leggen of om heel snel achter elkaar meerdere foto's te maken, zodat je uit een reeks foto's de beste kunt kiezen.
Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.
Hoe zie je er nou écht uit? De meest betrouwbare manier om daar achter te komen, is om iemand anders een foto van je te laten maken (al komen bij een goede foto, fotografisch gezien, meerdere factoren kijken). Dan zie je hoe je er écht uitziet, hoe anderen jou zien. Dan zie je: de waarheid.
Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is er een groot verschil tussen een 3d-beeld en een 2d-beeld van jezelf. In de spiegel zie jij jezelf in 3d, want zo werken onze ogen. Een selfie is een 2d-beeld dat er al snel wat vervormd uitziet.
Zodra je een foto maakt draait iOS dit automatisch om zodat de foto overeenkomt met het beeld dat andere van je zien. Door de optie 'Spiegel camera aan voorzijde' in te schakelen wordt de foto gespiegeld en is de weergave van de live weergave in de applicatie en het uiteindelijke resultaat gelijk.
Met de drie lenzen kan de iPhone 11 Pro meer licht vangen, en vooral 's avonds levert dit betere foto's en video's op. Bovendien heeft Apple een speciale Nachtmodus toegevoegd, die automatisch wordt geactiveerd als dit nodig is. Maak je een foto, dan legt de camera in de Nachtmodus meerdere beelden vast.
iPhone 11 frontcamera
De specificaties van de iPhone 11 voorcamera zijn flink verbeterd, zo is de iPhone 11 als eerste iPhone voorzien van een 12-megapixel voorcamera en is het mogelijk om hiermee in 4K te filmen. De voorgangers hadden een 7-megapixel camera waarmee je in Full-HD kunt filmen.
De twee camera's op iPhone 11 werken samen om in Portretmodus de prachtigste foto's te maken, niet alleen van personen, maar ook van huisdieren of voorwerpen. De twee camera's op iPhone 11 werken samen om in Portretmodus de prachtigste foto's te maken, niet alleen van personen, maar ook van huisdieren of voorwerpen.
Omdat we onszelf vaker in de spiegel zien dan op een foto (of filmpje), zijn we gewend geraakt aan het spiegelbeeld van ons eigen gezicht. En door een psychologisch verschijnsel wat het mere- exposure effect wordt genoemd, ontwikkelen mensen een voorkeur voor beelden waar ze bekend mee zijn.
Mensen hebben twee ogen/lenzen en kunnen daarom diepte en perspectief zien. Een camera heeft slechts één lens en ziet dus geen diepte en perspectief. Een camera spreidt een object hierdoor uit als een pannenkoek, waardoor een object breder lijkt.
De verlammingsverschijnselen. Wanneer de aangezichtszenuw (vrijwel altijd aan één zijde) slecht functioneert, valt de functie van de spieren in die gezichtshelft uit. Dit noemt men een facialisverlamming. Het gevolg is een scheef gezicht.
Symmetrie door spieren
ð¤·♀️ De oorzaak ligt bij onze gezichtsspiertjes. De linker- of rechterkant van je gezicht is vaak net even iets sterker. Hierdoor lijkt je ene wenkbrauw altijd iets hoger, ronder, of langer dan de ander. Een littekentje of wat lege plekjes kunnen het verschil versterken.
Met optische licht – en – donker – effecten kan je dichter in de buurt komen van deze 'ideale verhoudingen'. Gewenste diepten in het gezicht, zoals de schaduw onder de jukbeenderen en de arcadebogen (vlak onder de wenkbrauwen) maak je donkerder en alles dat je naar voren wil laten komen maak je lichter.
Een verticale lijn, de mediaanlijn, verdeelt het gezicht in twee helften. In het ideale geval loopt die lijn over de punt van de neus, door het midden van de lippen en tussen de middelste snijtanden. Bij een symmetrisch gezicht staan de pupillen en de mondhoeken ook op een verticale lijn.
Het moment vastleggen
Met je iPhone bij de hand kun je op elk moment een schitterende foto maken. Veeg in het toegangsscherm naar links om snel Camera te openen. Camera stelt automatisch scherp en past ook de belichting automatisch aan.
De iPhone 13 en iPhone 13 mini hebben beide 2 camera's, namelijk een Groothoeklens en een Ultragroothoeklens. Daarnaast heeft de iPhone 13 Pro en Pro Max een extra camera, de Telelens. Deze verschillende lenzen geven je de flexibiliteit om optisch in en uit te zoomen zonder kwaliteit te verliezen.