De Great Value-award gaat naar de Sandisk Ultra Dual Drive Go USB-C 128GB van gemiddeld 28 euro. De Samsung Duo Plus 128GB van gemiddeld 39 euro is een stuk sneller en keert daarom met een Excellent-award huiswaarts.
Wanneer je er alleen een paar documenten op zet heb je een USB stick nodig met niet zo veel geheugen(16 GB). Maar wil je veel video's en grotere bestanden op de USB-stick bewaren dan is een USB stick met een grotere opslag(128 GB) aan te raden. In ons assortiment vind je 16, 32, 64 en 128 GB USB sticks.
De producten van SanDisk zien er niet opvallend uit, maar dat hoeft ook niet. Perfecte bouwkwaliteit, een goede prijs en ook nog makkelijk om mee te nemen, dát maakt SanDisk al meer dan 30 jaar een succesvolle onderneming.
De beste snelle usb-stick
De snelste usb-stick uit de test is met enige afstand de Sandisk Extreme Pro. Deze flashdrive, verkrijgbaar in capaciteiten van 128 (gem. 70 euro) en 256 GB (gem. 124 euro), is de high-end versie van de Extreme Go.
De levensduur van USB-sticks en SD-kaarten bedraagt gemiddeld ca.10 tot 30 jaar. Gegevensdragers die alleen worden gebruikt voor het archiveren van digitale afbeeldingen gaan veel langer mee. Hoe minder de data op de stick worden overschreven, hoe langer de stick meegaat.
USB 1.1 is min of meer de standaard, met een snelheid tot 12 Mb/s. USB 2.0 is nóg sneller, namelijk tot 480 Mb/s. USB 3.0 is één van de snelste, namelijk tot 5 Gb/s. De laatste variant is USB 3.1 met een datasnelheid tot 10 Gb/s.
De SD-kaart is de oudste versie en heeft een opslagruimte van 128MB tot en met maximaal 2GB. Voor een kaart groter dan 2GB kom je automatisch bij een SDHC-kaart terecht die opslagruimte biedt van 4GB tot en met 32GB.Daar weer boven zit dan de SDXC-kaart met ruimte van 64GB tot en met 2TB.
Een SD-kaart is sneller en betrouwbaarder dan een USB-stick en vaak niet eens duurder in aanschaf. Ook hier geldt dat je moet letten op de capaciteit en zeker niet te groot moet gaan. Hoe groter de kaart is, hoe zwaarder een set-up het heeft met het lezen en laden van de tracks.
Bewaar bestanden, foto's en filmpjes op deze Kruidvat 64GB USB-stick. De compacte USB-stick heeft een opslagcapaciteit van 64 gigabyte en een snelheid van 20 MB/S.
De SanDisk Extreme Pro heeft een opslagcapaciteit van 256 GB. Dat staat gelijk aan 5328 foto's (van 3 mb) en 48 films (van 5 GB). Deze zwarte USB is beveiligd met een wachtwoord. Je kan zelf kiezen of je deze gebruikt of niet.
Een type met een opslagcapaciteit van 2 GB kost minder dan € 5.Voor eentje van 512 GB bent u al snel € 80 kwijt. Wilt u veel grote bestanden zoals speelfilms of een backup van uw laptop op kunnen slaan, dan heeft u een stick met hoge capaciteit nodig.
De USB-standaard zal blijven evolueren, maar USB 4.0 zal ook werken met de Type-C-poort en zal compatibel zijn met oudere USB 3.1 Type-C-aansluitingen, net zoals een klassieke USB 3.0 Type-A-stekker vandaag in een USB 2.0 Type-A-poort past.
Wat is beter, de USB stick of de externe harde schijf? Zowel de USB stick als de externe harde schijf presteren uitstekend in data-opslag. De externe harde schijf heeft een grotere capaciteit, snellere overdrachtssnelheid, en een langere levensduur. Maar hij is ook duurder.
SanDisk usb is een bekend en betrouw USB merk. Met SanDisk USB sticks heb je altijd al je persoonlijke data bij de hand. SanDisk USB-sticks komen in verschillende soorten en opslagcapaciteiten. Steeds meer Macbooks, laptops en PC's de USB-C aansluitingen gebruiken, is het handig dit mee te nemen in de overweging.
Versleuteling van USB-sticks is een goede optie. Sterker nog, het is één van de meest betrouwbare manieren om informatie te beschermen. Uit onderzoek van Kingston Technology Company blijkt dat de beveiliging van draagbare opslagapparatuur het gebruik ervan juist verbeterd.
Met een SD kaart 128GB kunt u veel data opslaan, hoeveel data u kunt opslaan hangt uiteraard af van de kwaliteit. Met een SD kaart 128GB kunt u circa 36.000 foto's van 10 Mpx (megapixels) opslaan, 23.000 foto's van 16 Mpx en 17.000 foto's van 21 Mpx.
Dit betekent dat er met een capaciteit van 16 GB ongeveer 640 foto's gemaakt kunnen worden. Voor 64 GB zijn dit er ongeveer 2560 en voor 256 GB zijn dit er ongeveer 10.240.
Probeer een andere computer (indien beschikbaar) en kijk of de USB -drive goed werkt. Probeer andere USB -apparaten los te koppelen. Probeer het USB -apparaat los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. Controleer de kabels en zorg ervoor dat ze geschikt zijn voor het apparaat en goed zijn aangesloten.
Voorbeeld van ouderwetse USB 3 / USB 3.0 poorten, USB (2.0 & 3.0) is herkenbaar aan hun rechthoekige vorm en versie 3.0 is te herkennen aan de blauwe binnenkant.
USB 3.2 generatie 1 - overdrachtssnelheid tot 5 Gb/s.USB 3.2 generatie 2 - overdrachtssnelheid tot 10 Gb/s.USB 3.2 generatie 2×2 - overdrachtssnelheid tot 20 Gb/s.