Een blauwe vinvis, het grootste zoogdier ter wereld poept, naar schatting, wel 3-4.000 kg per dag. Dat is niet alleen heel veel, maar het komt ook nog eens op de juiste plek terecht. Namelijk aan het oppervlak, daar waar het fytoplankton groeit en de zon schijnt.
Je raadt het al... hij poept het bijna allemaal weer uit! Nu komt 'ie: een olifant poept wel 100 kilo per dag!
Wombats zijn gravende dieren die van origine voorkomen in Australië en misschien wel het meest bekend zijn om hun bolle, schattige voorkomen. Maar er is iets wat je wellicht nog niet wist over deze snoezige buideldieren: wombats zijn de enige dieren ter wereld met kubusvormige poep.
De cloaca komt bij verschillende dieren voor: vogels, reptielen en amfibieën. Er zijn enkele enkele zoogdieren en vissen met een cloaca: haaien en roggen. De cloaca zit aan de buikzijde van vogels, achter de poten.
Veel dank dus voor deze poep. Walvispoep is voedsel voor fytoplankton, microscopisch kleine mariene algen die meer dan de helft van alle zuurstof op aarde produceren. Fytoplankton is voedsel voor kleine vissen, die weer voedsel zijn voor grotere zeedieren zoals haaien en dolfijnen.
De poep van een walvis is namelijk een belangrijk onderdeel dat wordt gebruikt in dure parfums. Omdat de walvis een beschermde diersoort is mogen mensen er niet op jagen en wordt de poep alleen toevallig gevonden. De poep is dus zeldzaam en dat maakt hem duur. Er wordt bijna 25 euro per gram voor betaald.
Ambergrijs zoals de ontlasting heet, is een belangrijk ingrediënt van parfum en kost bijna 25 euro per gram. Het ziet eruit als een bruine of grijze klont die een beetje meegeeft als je er tegen aan duwt, zo schrijft de Volkskrant.
Uitdrogingsgevaar is er niet, maar ze kunnen wel opzwellen. Daarom plassen ze veel. Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt. Indien je dus een zeevis in zoet water zet dan zal deze niet overleven.
Willem Wever zocht het uit! Kippen plassen niet zoals mensen dat doen.
In tegenstelling tot veel hondachtigen heeft de manenwolf geen ondervacht. Het dier heeft een ongewone manier van graven. Hij graaft met zijn tanden in plaats van met zijn klauwen.
Een wombat ziet eruit als een kruising tussen een beertje en een das, ze zijn heel koddig. Het zijn grote stevige buideldieren met korte poten, en grote voorpoten om goed te kunnen graven, ze hebben een piepklein staartje van amper 2,5 cm lang. Hun vacht is grijsbruin tot zwart .
Ze komen vooral voor in bosrijke gebieden in het zuidoosten van Australie en op Tasmanië. De wombat is vegetarisch en eet voornamelijk wortels en bladeren. Het is het enige knaagdier onder de buideldieren.
Spinnen en insecten zoals: vliegen, muggen en wespen laten poepvlekjes achter op de kozijnen en meubels. Deze vlekken zijn vaak lastig te verwijderen, zeker als ze al zijn ingedroogd. Maar met wat preventieve maatregelen kun je de hoeveelheid poep zoveel mogelijk beperken.
Met hun pootjes vol bacteriën wandelen ze namelijk net zo lief over jouw ontbijt heen. Bovendien poepen en plassen ze ook nog eens overal waar ze landen.
Vogels poepen en plassen tegelijkertijd. Ze hebben niet als mensen een aparte urineblaas. Ze lozen alles in 1 keer en dat doen ze via dezelfde uitgang. Vogels hebben een cloaca.
De ontlasting van kippen heeft onder normale omstandigheden een groen-bruine kleur met een witte punt. De keutel hoort droog te zijn en vormen daarbij een stevige klont. Wanneer kippen last hebben van diarree is dit een teken dat er iets mis is met de kippen.
De kip heeft twee magen: de kliermaag en de spiermaag. In de kliermaag vindt de eerste chemische vertering van eiwit plaats. Door zoutzuur (HCl) zakt de pH-waarde in de maag tussen 3 en 4, waardoor pepsine de vertering kan inzetten.
CLOACA. Doordat het ei door de eileider wordt voortgestuwd, wordt de voorkant puntig, de achterkant blijft stomp; ovaal dus. 'Ovaal' is afgeleid van het Latijnse woord ovum, dat ei betekent. Dat ei komt uiteindelijk uit de cloaca van een kip.
Gewervelde dieren zoals honden, katten, vissen en vogels hebben bijvoorbeeld hersenen, maar ook krabben, insecten en inktvissen. Dieren zoals ringwormen, slakken, sponzen, anemonen en kwallen hebben geen hersenen. De grote hersenen Het grootste deel van onze hersenen noemen we (niet verrassend) de grote hersenen.
Dat betekent dat schildpadden en andere reptielen -- in principe -- een waterige urine kunnen produceren. Krokodillen en waterschildpadden, die in het water leven, scheiden langs die weg bijvoorbeeld overtollig vocht af. Alleen: reptielen die aan land leven, verkeren meestal in een warme en droge omgeving.
Een vis die in de zee leeft heeft eigenlijk altijd dorst en drinkt veel water via de kieuwen. Een vis die in meren of rivieren leeft heeft nooit dorst, maar die plast juist heel veel! Een vis die in de zee leeft heeft eigenlijk altijd dorst en drinkt veel water via de kieuwen.
Het kostbare goed wordt ook wel amber(gris) genoemd, een hard wasachtig product uit het darmstelsel van de potvis. Fortuinjagers overspoelen de kust op zoek naar dit drijvende goud. Slechts 1 gram van het goedje kan je 15 euro opleveren, een gemiddelde klomp al snel 1500 euro.
Omdat het zo zeldzaam is, is ambergris heel erg duur. Een klomp van ruim een kilo zou tussen 50.000 en 80.000 euro kunnen opbrengen.
Amber, ook wel ambergris, is een overwegend grijskleurig, hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Het woord is afgeleid van het Arabische anbar (عنبر).
De grootste walvissen hebben geen natuurlijke vijanden, maar de kleine walvissen, de jonge of gewonde wel. Zij moeten opletten voor orka's en grote haaien. De walvisvaart bedreigt de walvissen, al is er een wereldwijd verbod op vangst.