Vaak krijg je op festivals een fles zonder dop, voor een festivalfanaat is het handig zo'n partydop.
De festival dop: een onmisbaar item
Op festivals krijg je een flesje water altijd zonder dop. Waarom? Het zou veiliger zijn, omdat je over een dicht flesje bijvoorbeeld makkelijker kunt struikelen. Een dicht flesje zou daarnaast makkelijker zijn om mee te gooien.
Een festival dop is een universele dop die op elk flesje water past die op festivals verkocht worden. Door het flexibele silicone materiaal is een party dop duurzaam, makkelijk schoon te maken en past hij op ieder flesje water. Wanneer je de festival dop niet gebruikt, kun je deze gemakkelijk aan je sleutelbos hangen.
De Festidop is de universele flessendop die er voor zorgt dat je elk flesje waterdicht kunt afsluiten met een dop. Naast dat deze dop er erg fraai uitziet en door zijn kleur niet te verliezen valt, is deze erg praktisch op elk festival, wanneer je voor de zoveelste keer een flesje zonder dop krijgt.
Tot slot moet de fles in zijn originele vorm zijn. Moet ik mijn fles inleveren met of zonder dop? Wij raden aan uw fles met dop in te leveren, omdat ook de dop kan worden hergebruikt. Over een aantal jaar wordt het verplicht om de dop op de fles te laten.
Tover je wegwerp flesje om tot een duurzame waterfles. Deze universele dop is gemaakt van flexibel silicone en past op alle waterflesjes. Door middel van de sleutelhanger neem je hem makkelijk mee naar ieder festival. Met Partydop bespaar je niet alleen geld, maar zorg je ook voor minder plastic op aarde.
Het idee voor de Festivaldop kwam tijdens een middag op een festival. Met in de ene hand oordoppen en in de andere hand een dop van een waterflesje kwam het Eureka moment. Het viel op dat de oordoppen precies in de dop van het flesje pasten. En dat is hoe Festivaldop ontstond.
De Partycap is de beste universele festival dop die je ook handig mee kan nemen aan je sleutelbos. Deze universele festival dop is aan 2 kanten van schroefdraad voorzien zodat de festivaldop op vrijwel alle flesjes die op de Nederlandse markt en festivals verkocht worden.
Experimenteer met verschillende tinten en kleurcombinaties om een levendige en speelse look te creëren. Een felgekleurde jurk, vrolijk shirt of een gedurfde flared broek kan je outfit echt tot leven brengen. Mix en match erop los en creëer jouw eigen unieke festival look.
#2 Neem niet te veel kauwgom
Daarnaast loop je het risico dat je in je wangen gaat bijten, waardoor de volgende dag je hele mond kapot is. Ik ben zelf gestopt met het nemen van kauwgom tijdens een festival en het resultaat is dat ik een stuk minder last heb van mijn kaken de dagen hierna.
Een literfles voor in je tent, en wat kleine flesjes om mee te nemen. Drink altijd wat water voordat je gaat slapen, want tenten en bier zijn een gouden combinatie voor uitdroging en een flinke kater. Op sommige festivals worden alleen flesjes water zonder dopje verkocht. Neem dus zelf een paar dopjes mee!
0,5l zonder dop), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, drugs en andere geestverruimende middelen, (lach)gaspatronen, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo's en parfum), voetbalshirts, club gerelateerde uitingen, provocerende of gezicht bedekkende kleding, spandoeken, kartonnen/papieren borden met ...
Gemeenten moeten alleen vergunning geven aan grote evenementen als er gratis drinkwater is. Vraag: welk water is op alle festivals gratis? Antwoord: hemelwater.
Een festival kan als thema eten of drinken hebben, wetenschap, humor of gewijd zijn aan ambachten. Het kan religieus van aard zijn of gericht op een bepaalde gemeenschap of cultuur. Het is een feestelijk gebeuren voor gelijkgestemden.Kenmerkend is dat op het programma meerdere optredens of activiteiten staan.
Waarom past Coca‑Cola zijn doppen aan? De dop hangt voortaan vast aan de hals van de fles. De doppen worden zo samen met de fles ingezameld voor recyclage, om te vermijden dat ze achterblijven als zwerfvuil.
Vanaf vandaag schakelt Coca‑Cola in België en Luxemburg stapsgewijs over op aangehechte doppen voor al zijn PET-flessen*, die sinds 2021 gemaakt worden van 100% gerecycleerde plastic (rPET**). De nieuwe doppen worden steeds samen met de fles ingezameld, om te vermijden dat ze achterblijven als zwerfvuil.
“De nieuwe vastzittende doppen zorgen ervoor dat er minder doppen in het milieu terecht komen als zwerfafval. Doordat ze aan de fles zitten, krijgen we nog meer doppen terug voor recycling en hergebruik van plastic als grondstof.
De organisatie heeft dit seizoen al 25 grote festivals bezocht om de prijs van muntjes te onderzoeken. Hieruit blijkt dat de kosten voor een muntje (= 1 biertje a 0,25 l) gemiddeld 3,33 euro kosten. Ten opzichte van het laatste festivalseizoen in 2019 is dat een stijging van 13 procent.
Een muntje kost 3,50 euro. Vorig jaar was dat 'slechts' 3,30 euro, en voor corona, in 2019, telde je 'slechts' 2,90 euro neer. Ook op Pinkpop betaalde je 3,50 voor één muntje (vanaf vijf stuks voor 17,50 euro) en bij de Zwarte Cross telde je 3,10 euro neer.
Er wordt gemiddeld 51 euro neergeteld voor een festivalticket. Aan kleding of een outfit wordt gemiddeld 26 euro uitgegeven en nog eens 21 euro aan overige uitgaven. Op het festival zelf wordt gemiddeld 42 euro uitgegeven aan consumpties. Dit komt neer op gemiddeld 140 euro per festival.
Pak zeker een slaapmasker en oordoppen in.
Op een festival wil je het liefst zo lang mogelijk uitslapen, maar in de zomer kan om 6 uur 's morgens de zon al op je tent schijnen. Neem daarom zeker een slaapmasker mee, zodat je het daglicht buiten houdt. Vergeet zeker ook je oordoppen niet.
Rust en gezonde voeding zorgen ervoor dat je sneller herstelt. Groenten en fruit zoals sinaasappels, kiwi, avocado, wortel, broccoli, spinazie zijn rijk aan vitamines. Bekijk onze FAQ over het voorkomen van een XTC-dip en 5HTP. Als je veel harde muziek hebt geluisterd, doe dan de hoorcheck.
Hoe hard staat het geluid op festivals? Bij buitenpodia ligt het volume meestal tussen de 90 en 100 decibel.In een festivaltent of concertzaal tussen de 95 en 103 decibel.