CROCOSMIA. Het ultieme herfstgevoel haal je in huis met Crocosmia. Deze bloem, ook wel bekend als Monbretia, brengt in de kleuren oranjegeel tot dieprood het warme kleurenpalet van het najaar in de vaas. Dat wordt kleurrijk genieten!
Welke herfstbloemen zal ik kiezen? Herfstboeketten in warme tinten met dahlia's, gerbera's of chrysanten zijn het meest gewild tijdens dit seizoen. Rode, oranje en gele bloemen worden dan ook vaak door onze bloemisten gebruikt. Zo haal je het warme gevoel in huis.
Asters, Chrysanten en Hortensia zijn bloemen die bloeien rond november. Maar welke bloemen bloeien nu precies rond november? Asters bloeien nog tot eind oktober, Chrysanten bloeien in oktober en november en ook de Hortensia is nog prachtig in oktober en november.
Hemerocallis of in het Nederlands daglelie is een smaakvolle bloem, zowel voor het oog als voor de tong. Een bloem bloeit maar één dag, gelukkig zitten de planten vol bloemknoppen en gaan er steeds nieuwe open.
De muurbloem (Erysimum 'Bowles Mauve') is bijvoorbeeld een plant die altijd bloeit, zolang het niet vriest of heel koud is. Ook prachtkaars (Gaura lindheimeri), ijzerhard (Verbena) en ooievaarsbek (Geranium 'Rozanne') zijn schitterende langbloeiers.
Deze soorten zie je dan ook vaak terug in kerststukjes of boeketten: tulpen, mimosa, anemoon, gerbera, ranonkel, waxflower (Chamelaucium uncinatum), amaryllis, helleborus, hyacint, jasmijn, kerstster (poinsettia), kerstroos (helleborus niger), hulst, dennengroen, maretak en skimmia.
De tulp kan namelijk niet met iedereen samen door één deur. En vooral niet met de roos. De tulp en de roos kunnen elkaar namelijk niet zo goed uitstaan.
Winterviolen bloeien de hele winter door, mits het niet vriest. Wanneer het vriest laten ze zichzelf slap hangen tot de temperatuur weer stijgt naar boven nul. Dan komen de kopjes vanzelf weer omhoog. Winterviolen zijn ook erg geschikt voor een bloembak op het balkon.