Bij een konijn is dit net zo, want dit dier doet aan coprofagie. Dit houdt in dat een konijn zijn eigen ontlasting opeet. Om alle voedingstoffen te halen uit hun eten recyclen ze hun poep. Door het 'voedsel' tweemaal te verteren kunnen echt alle vitaminen en eiwitten benut worden.
Van je eigen poep word je niet ziek, behalve misschien dat je tandvlees kan gaan ontsteken. Het grootste probleem zal het overwinnen van je natuurlijke walging zijn. Verder krijg je na een paar maanden zonder voedsel een tekort aan vitamine C. Dat leidt tot scheurbuik en ook dat is dodelijk.
Mensen vinden dit vies, maar het is wel degelijk natuurlijk gedrag. Ook in het wild eten gorilla's soms hun eigen poep. Ze doen dit omdat niet alle voedingstoffen uit hun eten op tijd vrijkomen in hun darmen, waardoor ze waardevolle mineralen en vitamines (vooral B12) uitpoepen.
Mestkevers behoren tot de insecten die het ernstigst met uitsterving worden bedreigd. De kevers spelen een belangrijke rol in het recyclen van voedingsstoffen en het afbreken van dierlijke uitwerpselen.
De meest voorkomende redenen dat uw hond (eigen) ontlasting eet, zijn honger en vraatzucht. Honden die op dieet zijn en trek hebben zullen alles wat ze kunnen vinden opeten. Vaak vindt een hond ontlasting van (vooral) andere dieren nog hartstikke lekker ook, dus dat zal hij dan ook zeker niet overslaan.
Menselijke poep is bitter, vanwege de gal. Dat wordt afgescheiden door de lever en opgeslagen in de galblaas. De korrels die overblijven in uitwerpselen hebben geen smaak. We gaan ervan uit dat de smaak van poep voornamelijk door de geur wordt bepaald.
Het eten van ontlasting is niet zonder gevaar. Die kan namelijk parasieten, bacteriën of ziektekiemen bevatten, die de hond dan ook binnen krijgt door het eten ervan. Ook het eten van mensenpoep kan zeer gevaarlijk zijn.
Eitjes. De vrouwtjesvlieg legt haar eitjes in de drol, zodat ze zeker weet dat mensen de eitjes met rust laten.
Bij een konijn is dit net zo, want dit dier doet aan coprofagie. Dit houdt in dat een konijn zijn eigen ontlasting opeet. Om alle voedingstoffen te halen uit hun eten recyclen ze hun poep. Door het 'voedsel' tweemaal te verteren kunnen echt alle vitaminen en eiwitten benut worden.
Ze bijten en steken niet, ook hebben ze geen brandharen. Wél kunnen ze vliegen.
Mest levert overduidelijk een grote bijdrage aan de biomassa van insecten, die op hun beurt een belangrijke voedselbron vormen voor andere dieren. Van heel wat zoogdieren (bv. Das, Egel, spitsmuizen, vleermuizen) en vogelsoorten (klauwieren, weidevogels, Nachtzwaluw) is bekend dat ze frequent op mestkevers jagen.
De puppy zal 5 tot 10 minuten nadat hij heeft gedronken moeten plassen. Zeker in het begin kan het gebeuren dat de hond kort voor het eten, maar ook kort na het eten, moet poepen.
Zilverrug: echte krachtpatser
Het gewicht van een zilverrug-gorilla is zo'n 180 kilo. Zijn lichaam bestaat uit één bonk spieren. De krachtpatser is daardoor zes tot tien keer sterker dan een mens!
Gemiddeld poepen we zo'n 128 gram per dag. Met een gemiddelde levensverwachting van 81 jaar pers je dus gedurende je leven 3.787 kilo stront naar buiten. Dit is meer dan het gewicht van de gemiddelde Aziatische olifant, die weegt namelijk 3.350 kilo.
Gastro-enterologen (maag-darm wetenschappers) vertellen in Live Science dat alles goed zit als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week een grote boodschap doet.
Vaak met poep spelen
Misschien krijgt je kind veel aandacht met het poep smeren? Ook negatieve aandacht is aandacht voor je kind. Zo kun je in een negatieve cirkel komen: doordat jij moppert gaat je kind juist door met poep smeren om jouw aandacht te krijgen.
Je raadt het al... hij poept het bijna allemaal weer uit! Nu komt 'ie: een olifant poept wel 100 kilo per dag!
Het grootste dier wat ooit geleefd heeft, de blauwe vinvis. Alles is enorm aan deze kolos en als hij een grote boodschap moet doen, doet hij dat… nou ja, ook groots.
Voedsel bepaalt de kleur van feces
Zijn poep is groen doordat veel vezels onverteerbaar zijn. Beer poept rood: Dieren die voedsel met veel rode kleurstoffen eten, bessen bijvoorbeeld, hebben rode ontlasting, zoals de bruine beer.
Voor een vlieg is er weinig lekkerder dan uitwerpselen, rottend eten en karkassen. Dat, en wat alles jij op je eettafel zet. Met hun pootjes vol bacteriën wandelen ze namelijk net zo lief over jouw ontbijt heen. Bovendien poepen en plassen ze ook nog eens overal waar ze landen.
Een misvatting is vaak dat de strontvlieg van stront zou leven. Dit is niet zo. De strontvlieg eet juist nectar en af en toe een ander insect. Het feit dat ze aan stront gerelateerd worden komt door het feit dat zij hun eitjes in koeienmest leggen.
Het wijfje legt bij voorkeur haar eitjes in mest, dode dieren, rottende voedingsmiddelen of compost. Als het maar lekker glibbert! De eitjes komen binnen een week uit en als het materiaal warm en vochtig genoeg is, zelfs binnen een dag. Uit de eitjes komen maden.
Volwassen konijnen en veel andere knaagdieren, gorilla's en honden eten hun eigen poep of die van een ander op. De poep bevat vitaminen die er in de eerste verteringsronde niet uit gehaald konden worden.
Agressief van coke
Het kan epileptische aanvallen veroorzaken en de hersenen beschadigen. Ook gaat de hartslag omhoog en dat kan het hart niet altijd aan, wat fataal kan zijn." Van cocaïne kan een hond volgens de dierenarts juist agressief worden. Toch is het lastig om een drugsvergiftiging meteen te herkennen.
Waar we bij veel honden goede ervaringen mee hebben is om de 'poepeters' dagelijks een halve eierkoek te geven. In eierkoeken zit ammoniak (net als in ontlasting) en de theorie in deze is dat wanneer de hond zijn 'dagelijkse dosis ammoniak' via de eierkoek krijgt, hij de hondenpoep laat liggen.