Een Lysing is een scrub zonder korreltjes. Het bevat vaak een eiwitspitsend enzym waardoor de tussencelstof van de huidcellen oplost en de bovenste laag dode huidcellen los laat. Als resultaat krijg je een mooie stralende Glow, glans en de huid ziet er weer fris en stralend uit!
In een lysing staat de werking van enzymen voorop. Dit zijn eiwitsplitsende enzymen die ervoor zorgen dat de hoornlaag verdund wordt. Een lysing is geschikt voor ieder huidtype en met name voor een oudere, verslapte huid, een huid met roodheden en actieve acne.
Het bevat voornamelijk fruitzuren, glycolzuur, trichloorazijnzuur, salicylzuur enz. De chemische peeling is een techniek die wordt gebruikt om de huid weer te laten stralen en oneffenheden te verminderen door in te werken op de regeneratie van de huid en de celvernieuwing.
Een lysing is geschikt voor ieder huidtype en met name voor een oudere, verslapte huid, een huid met roodheden en actieve acné. Een scrub bevat alleen schurende bestanddelen en heeft dus geen hoornsplitsende stoffen. Scrub is geschikt voor een sterk verhoornde huid en een huid met littekens.
Bij oppervlakkig reinigen maak je de buitenste huidlaag schoon: make-up en afvalstoffen van de huid verwijderen. Bij dieptereiniging wordt de huid veel dieper gereinigd, dan alleen de buitenste huidlaag. Hierbij wordt ook de hoornlaag van de huid verdund, en worden eventueel aanwezige puistjes en mee-eters verwijderd.
Een dieptereiniging is een onderdeel van acnetherapie waarbij op een snelle en efficiënte manier de huid grondig wordt gereinigd om onzuiverheden te verminderen en verergering van de acne te voorkomen.
Bij een oppervlaktereiniging verwijder je afvalstoffen en make-up van de huid. Deze reiniging blijft beperkt tot de buitenste laag van de huid daarom noem je dit een oppervlaktereiniging.
4. De huid wassen met water, is dat niet genoeg? Water lost vet en make-up niet op, dus dat zal zeker niet voldoende zijn voor een vette huid of het verwijderen van make-up. Maar ook voor een droge/vochtarme huid is het gebruik van alleen water niet ideaal.
“Als je een vette huid hebt en je wast je gezicht niet, kan je een dramatische toename van puistjes zien. Als je een droge huid hebt en je je gezicht niet meer wast, kan je na een tijdje zien dat je huid er veel droger en doffer uitziet.”
Het reinigen van je gezicht 's avonds is cruciaal.
Reinig je gezicht altijd, zelfs als je geen make-up hebt gebruikt. Dep jouw gezicht droog in plaats van af te vegen. Deppen is veel huidvriendelijker en zachter op de huid.
Tijdens de dieptereiniging wordt de huid schoongemaakt van make-up en vuil met een door de huidtherapeut gekozen reiniging. Daarna begint het ledigen, het verwijderen van de verstoppingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een steriele naald.
Met een dieptereiniging wordt jouw sanitair grondig aangepakt. Zichtbaar én onzichtbaar vuil wordt verwijderd. Maar een dieptereiniging gaat nog verder: er wordt een bacteriedodende coating aangebracht op het sanitair. Hierdoor verbetert de hygiëne zichtbaar gedurende 7 dagen, juist op die moeilijk bereikbare plekken.
Bij actieve acne kan het wenselijk zijn eens per 3 tot 6 weken te komen. Als de actieve fase voorbij is, is het vaak zinvol om enkele keren per jaar voor een onderhoudsbehandeling te komen.
Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn.
Met een acne behandeling worden puistjes, oneffenheden, mee-eters en littekens behandeld door een van onze professionele dermatologen of huidtherapeuten.
Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen.
Verstopte poriën en bultjes op de huid van je gezicht en lichaam. BHA is in olie oplosbaar. Daardoor kan het tot in de poriën reinigen en ruimt het blokkades op die de poriën verstoppen. Het resultaat: minder bultjes en, binnen afzienbare tijd, minder grove poriën.
Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het 'exfolieert' de huid. Hoewel de natuur hier op jonge leeftijd geen hulp bij nodig heeft, wordt het voor de huid na het 30e levensjaar een stuk lastiger die dode cellen kwijt te raken.
Veel daarvan zijn synthetisch, maar er bestaan ook enkele heerlijke natuurlijke zepen. Natuurlijke zepen bevatten geen synthetische stoffen (zoals SLS) die huid op lange termijn uitdrogen. Drie waanzinnige en effectieve natuurlijke zepen zijn: African Black Soap, Aleppo Zeep en Marseille Zeep.
Koud water verkleint de poriën
Poriën die eenmaal vergroot of opgerekt zijn, kunnen nooit meer kleiner worden. Ook niet door koud water. Toch kan het net lijken alsof je poriën gekrompen zijn, nadat je een koude plens water over je gezicht hebt gegooid. Dit komt omdat de temperatuur je bloedsomloop stimuleert.
Je gezicht wassen met ijskoud water is, zeker 's ochtends vroeg en op warme dagen, heerlijk verfrissend. Toch heeft je huid er minder aan. Wanneer je koud water gebruikt, openen je poriën zich niet goed, wat als gevolg heeft dat het vuil niet goed weggespoeld kan worden.