Ingrediënten: TARWEBLOEM 45 %, suiker, palmolie, kandijpoeder 9,5 %, fructose-glucosestroop, EIEREN, kandijstroop, rijsmiddel (natriumcarbonaten), kleurstof (karamel), glucosestroop, kaneel 0,2 %, zout, aroma. KAN SESAM BEVATTEN.
Een bastognekoek is een koekje van zelfrijzend bakmeel, suiker, kandijstroop, eidooier en boter. Voor de smaak is er nog kaneel en kruidnagel in verwerkt. De smaak lijkt wat op die van speculoos.
Bastognekoek bevat vrij veel suiker en vet en weinig vezels en micronutriënten. Daarbij bevatten deze koeken ook het giftige acrylamide, eet ze daarom niet te vaak.
LU BASTOGNE Original zijn speculooskoekjes van groot formaat bereid met pure kandijsuiker. Bastogne koekjes zijn voedzaam en knapperig.
Er zitten 49 kilocalorieën in 1 stuk (10 gram) bastognekoek. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bastognekoek'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Net zoals andere koekjes zijn speculaas en speculoos niet gezond. Ze bevatten behoorlijk wat suiker (tussen 31,6 en 38,1 procent).
De bastognekoek lijkt op speculoos. Het verschil is dat aan het deeg kandijsiroop wordt toegevoegd die tijdens het bakken samen met de suiker karameliseert en de karakteristieke smaak veroorzaakt. En als koekje is de bastogne veel brosser.
Daar kunnen we kort over zijn, want er is geen enkel Bastognekoekje gemaakt in Bastogne. De koeken van LU Bastogne worden tegenwoordig gemaakt bij Mondelez Belgium in Mechelen of bij Mondelez Nederland in Oosterhout.
Want: een 'gezonde' koek bestaat eigenlijk niet. Ongeacht hun samenstelling of voedingswaarde, worden koeken altijd ondergebracht in de rode bol buiten de voedingsdriehoek. Met andere woorden: ze zijn overbodig in een evenwichtige voeding en moeten als extraatje gezien worden.
Bastognekoeken zijn NIET glutenvrij! 6) Minimaal 6 uur laten opstijven in de koelkast. Prima een dag van te voren maken. Tip: Snijd de stukken niet te groot, want dan hoeven mensen deze taart nooit meer!
Verkruimelde koekjes
De oplossing is simpel. Doe een paar koekjes in een plastic zakje en zorg ervoor dat de lucht eruit is. Ga daarna met een deegroller over de koekjes. Resultaat: verkruimelde koekjes.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
De koekjes van LU: 170 jaar nostalgie
In 1850 begint het echtpaar Lefèvre-Utile (afgekort LU) een koekjeswinkel in Nantes. Deze biscuiterie groeit binnen 50 jaar uit tot de modernste Franse koekjesfabriek van de Belle Epoque. In 1913 is de fabriek al zo groot dat 1.200 arbeiders er dagelijks 20 ton koekjes fabriceren.
Bastogne koekjes zijn ook lactosevrij dus die kun je hier goed voor gebruiken.
Lange vingers waren van oorsprong typisch Italiaanse koekjes die in de 15e eeuw speciaal voor het toenmalige bezoek van de Franse koning werden bedacht en gemaakt. Daarna bleef het eeuwenlang een geliefd koekje aan het Italiaanse en Franse hof.
Laxerende voedingsmiddelen: een glas water en een kiwi op nuchtere maag, peperkoek, volkoren speculaas, gedroogd fruit, vers fruitsap. Neem voldoende beweging, dit stimuleert de darmen. Als u aandrang voelt, ga dan naar het toilet. De stoelgang ophouden zal de verstopping nog verergeren.
Een speculaasje lijkt een eenvoudig koekje, maar bestaat voor een heel groot deel uit verzadigd vet en suiker. Het is slecht voor het cholesterol en een ware traktatie voor de gasvormende darmbacteriën.
Welk snoep is het minst ongezond? ,,Als je kijkt naar het andere Sinterklaas-snoepgoed, dan is taai-taai verder het minst ongezond. Dit bevat geen verzadigd vet en maar 38 gram suiker per 100 gram. Schuimpjes bevatten helemaal geen vet, maar wel weer meer suiker dan kruidnoten.
Cheatah koekjes zijn de perfecte snack voor mensen die op zoek zijn naar een heerlijk tussendoortje zonder zich zorgen te hoeven maken over hun bloedsuikerspiegel. Deze koekjes zijn zeer laag in suikers en koolhydraten, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor mensen met diabetes.