Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet.Bij lowlights is dit juist andersom.Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet. Over het algemeen ogen lowlights ook subtieler dan highlights, omdat de donker geverfde plukjes onder de lichtere haren komen te liggen.
Het verschil tussen een Coupe soleil en Highlights
Antwoord: Een coupe soleil is de ouderwetse blondering met een kapje op je hoofd (de coupe soleil muts). Highlights worden aangebracht met folietechnieken of kamstrepen. Die kan je het mooist bijhouden, omdat je beter kan zien waar de vorige plukken hebben gezeten.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Lowlights moeten een voor een ingezet worden met folies en daarna moet de verf intrekken. Reken al met al erop om 2 tot 3 uur bij de kapper door te moeten brengen voor deze behandeling. Dan zit je dus wel even bij de kapper, maar het resultaat zal je verbluffen! Tips voor haarverzorging voor gekleurd haar vind je hier!
Denk aan tinten als espresso en karamel. Dat zijn goede kleuren om je haar meer diepte te geven. Voeg daar een paar blonde highlights aan toe, dat blendt namelijk mooi met de grijze haren die je hebt. En zo krijg je een verrassende coupe waarbij de grijze plukjes er wel zijn, maar niet opvallen.
Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.
Babylights zijn subtiele highlights die een zomers effect geven zonder dat het opvalt dat je je haren hebt geverfd. Ze geven een natuurlijke zonnige uitstraling. Babylights worden nooit door het hele haar aangebracht, maar alleen bovenop de kruin en rond het gezicht. Babylights zijn mogelijk bij iedere haarkleur.
Jewel tones staan vrijwel iedereen met grijs blond haar of blond haar met grijze highlights. Denk hierbij aan rijke tinten zoals paars, fuchsia, smaragdgroen en koningsblauw. Neutrale tinten passen ook geweldig bij grijs blond haar, terwijl pasteltinten goed bij blond haar met grijze highlights passen.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Wanneer lowlights zetten
Het beste aan lowlights is dat ze geschikt zijn voor vrijwel elke haarkleur. Máár, laat ze wel zetten door een expert bij een salon. Een kapper kan het beste bepalen wat er bij jouw gezicht en haarkleur past. De prijs zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid en de lengte van je haar.
Om te zorgen dat je de strepen minder ziet, helpt het om tussen de highlights ook lowlights aan te (laten) brengen. Ligt de tint van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur, dan kan een verfspoeling in de kleur van je haar al voldoende zijn om de uitgroei bijna onopgemerkt te laten terugkomen.
Ga je alleen voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring.
Een halve highlight bestaat uit ongeveer 20 tot 25 folies en wordt meestal ingezet in de vorm van een 'hanenkam' over de gehele middenscheiding. Ook wordt er een aantal folies rond de contouren van je gezicht geplaatst.
Balayage is het Franse woord voor "vegen". Eigenlijk zit de betekenis dus al in het woord zelf! Balayage is een haarverftechniek waarbij men met een kwast haarverf in het haar veegt, zodat er een subtiele overgang tussen twee haarkleuren ontstaat.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Met je leeftijd krijgt je huid vaak ook een meer koele tint. Dat betekent dat koele haarkleuren, dus zonder geel-, goud-, of oranje tinten, je beter staan.
Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet!
Highlights = De lichtste tonen in een beeld. Een specular highlight is een heldere, gereflecteerde lichtbron. Low key = Een donker beeld dat met opzet geen detail in de highlights heeft. Hoge lichten = (highlights zijn de lichtste delen in een foto, die wit of bijna-wit zijn.)
Scalp: Worden alleen op de bovenkant en net over de kruin geplaatst. Perfect als je jouw highlights weer bijgewerkt wilt hebben omdat je een uitgroei hebt. ¾: Folies worden bovenop gezet en aan de zijkanten van oor tot oor. Ideaal als je je haar uit je gezicht draagt!
Voor de echte blondine is er de full head highlight (70+ folies). Op deze manier kunnen wij het haar heel licht maken op een natuurlijk ogende manier. De folies worden door het volledige haar gezet, inclusief de contouren en de nekpartij.
Het eerste nummer, dus het nummer links van de punt, geeft de kleurhoogte aan. Dus hoe licht of hoe donker de haarkleur is. De haarkleurhoogtes lopen uiteen van 1 (zwart), tot en met 11 (zeer lichtblond). Het tweede haarkleurnummer staat voor de kleurtoon of kleurnuance in die haarkleur.
Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide.
Lichtbruin haar is mooi in combinatie met highlights in *metallic koper* of* warm brons*. Deze subtiele roodbruine tinten geven extra sprankeling aan je donkere coupe.