Denk aan bitterballen, drop, haring, pindakaas, oesters, worstenbroodjes en natuurlijk poffertjes. Je merkt het al: naast typisch Nederlandse (hoofd)gerechten als stamppot en erwtensoep kennen we als Nederlanders ook veel typische Nederlandse lekkernijen en snacks.
TOP 5 Moet NEDERLANDS ETEN proberen in Nederland! (Eerste keer gids)
28 gerelateerde vragen gevonden
Wat is een Nederlandse delicatesse?
Wat zijn enkele beroemde Nederlandse gerechten? Je kunt hierbij denken aan onder meer pannenkoeken, hachee en verschillende soorten stamppot.Ook stroopwafels, haring en bitterballen zijn typisch Nederlandse lekkernijen.
Hakhoning, zuurstokjes, zeeuwse babbelaars, haagse hopjes, framboosjes en trekdrop zijn heerlijke snoepsoorten uit de jaren 70. Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij CandyOnline.
1. Poffertjes . Waarschijnlijk een van de beroemdste Nederlandse gerechten, poffertjes zijn kleine pannenkoekjes, gebakken in een ijzeren koekenpan, en traditioneel geserveerd met gesmolten boter en bestrooid met poedersuiker. Je kunt er het hele jaar door van genieten, maar Kerstmis en Nieuwjaar zijn meestal de beste tijden om ze te eten.
Als je aan Nederland denkt, denk je in eerste instantie aan windmolens, grachten, tulpen, kaas en de Hollandse Meesters . Dat is logisch, want deze culturele iconen zijn wereldberoemd en mogen eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan ons land.
Laurierdrop, honingdrop, zoet of zout—de keuze in dropsoorten is in Nederland enorm. Nederlanders zijn dol op dit zwarte snoepje, terwijl veel buitenlanders, die niet gewend zijn aan de smaak van drop, er vaak minder enthousiast over zijn.
De Wijnballen behoren tot een van Nederlands' oudste snoepgoed. Deze harde snoepjes hebben een wat zure binnenkant, gemengd met een zoete frambozen smaak.
Met Oud-Hollandse koeken bedoelen we typisch Nederlandse koeken. Dit zijn koeken die al jarenlang in Nederland worden gebakken, waardoor ze echt niet meer uit de Nederlandse keuken zijn weg te denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevulde koeken, maar ook aan stroopwafels en mergpijpjes.
Stroopwafels zijn waarschijnlijk de bekendste Nederlandse lekkernij. Deze heerlijke koekjes bestaan uit twee dunne, knapperige wafels met een zoete siroopvulling in het midden. Ze zijn ontstaan in de stad Gouda in de 18e eeuw en werden oorspronkelijk gemaakt van overgebleven koekkruimels.