BellePaga sokken zijn uitzonderlijk warm. Ze zijn namelijk gemaakt van de natuurlijke vezel die als de warmste wordt beschouwd: Alpacawol. Deze is erg zacht en 7 keer warmer dan schapenwol.
Zilversokken werken effectief tegen koude voeten omdat ze de doorbloeding daadwerkelijk verbeteren. Het zilvergaren versterkte het lichaamseigen magnetisch veld en geven kleine ladingen af die de haarvaatjes (kleine bloedvaten) activeren en 'openen'. Op deze manier zorgen ze er weer voor dat bloed beter kan circuleren.
Thermosokken houden je voeten warm en helpen je warm te blijven. Thermo sokken ademen goed, waardoor zweet effectief wordt afgevoerd en helpen tegelijkertijd je lichaamswarmte te behouden.
Noorse sokken of ook wel geitenwollen sokken genoemd, zijn sokken die voornamelijk gemaakt worden van wol in combinatie met een sterke vezel. Ze zijn door de dikte van de garens extra duurzaam. Noorse sokken onderscheiden zich voornamelijk door de verwarmende eigenschappen en de lange levensduur.
Wol is namelijk lekker dik en extreem isolerend, zodat de koude winterlucht niet door de stof van warme sokken heen gaat. Sterker nog: wol past zich zelfs aan naar je lichaamstemperatuur, zodat je voeten net zo warm worden als de rest van je lichaam bij het dragen van wollen sokken.
Merino wollen sokken
Merino wol heeft een fantastische eigenschap: in warme omstandigheden is de wol koud en in koude omstandigheden wordt de wol warm. Hierdoor transpireert u niet tot nauwelijks. De sokken van Merino wol zijn er in veel verschillende soorten: dun, dik, wandel sok, huis sok en nog meer.
Wat zijn huissokken? Huissokken, vaak ook wel anti-slip sokken genoemd, zorgen voor lekker warme voeten, zijn vaak wat dikker dan normale sokken en hebben in de meeste gevallen een anti-slip zool of -profiel aan de onderzijde voor optimale grip op gladde vloeren en trappen in huis.
Je werksokken koop je natuurlijk bij HORNBACH.
Ben je op zoek naar thermo sokken? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! We hebben diverse thermo sokken van de merken Wedze, Solognac, Quechua en Fouganza. Daarbij hebben we zowel sokken voor dames, heren en kinderen.
Voor de aanschaf van zilversokken kun je terecht bij Pedimarkt. De functionele en comfortabele sokken met puur zilvergaren zijn een uitkomst bij veel voetklachten, zoals zweetvoeten, voetschimmel. Bovendien zijn het de beste sokken tegen koude voeten.
Zwaargewicht sokken van merino wol zijn het allerwarmst. Sokken met een combinatie van merino wol en polyester zijn ook goed. Beide materialen zorgen voor warmte en vochtafvoer.
Bij te kleine schoenen onstaat er meer druk op de sokken. Zo slijten je sokken sneller. Zijn je schoenen te groot dan gaan je sokken schuiven in de schoen. Ook dit zorgt voor slijtage van de sokken.
Bestel nu online uw Falke sokken via Sokkendirect.nl.
Werksokken zijn de beschermlaag tussen je huid en de werkschoenen. Deze beschermlaag beschermt je voeten. Ook zorgt dit ervoor dat je comfortabeler kunt lopen.
Het verwarmingselement in verwarmde sokken werkt op batterijen. De elementen bevinden zich op de zool, bij de tenen of aan de bovenkant van de voet. In een zakje bovenin de sok zit de batterij met een stroomleiding richting de verwarmingselementen. Met een druk op de knop stelt u de temperatuur in.
Skisokken moeten net als elke andere sok comfortabel zitten, dus je moet geen ribbels voelen. Maar skisokken moeten ook lang zijn, bij voorkeur net iets langer dan de schacht van je skischoen. Je skischoen schuurt namelijk over je bovenbeen en dat kan in het ergste geval voor ontvelde schenen zorgen.
Hoge fietssokken staan vaak wat mooier dan korte sokken. Bovendien helpen ze je bij het wielrennen door de betere compressie. De laatste trend is een echt hoge fietskous. Dat staat net wat chiquer en zo rij je helemaal up to date!
Je kan het beste kiezen voor schoenen die een stevige hiel hebben, niet kunnen buigen in het midden, maar juist wel bij de tenen. Daarnaast blijven je voeten warmer als je voor leren schoenen kiest. Leer kan gezien worden als een huid en is een natuurlijk materiaal.
Koude voeten zijn meestal niet ernstig en vaak luidt het advies dan ook om de voet warm houden en eventueel meer bewegen.
Koude voeten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zoals al eerder genoemd te hebben, heeft het te maken met een verslechterde bloedsomloop. Wanneer de omgevingstemperatuur daalt, wordt je lichaamstemperatuur ook kouder. Je bloedvaten trekken samen en op deze manier ontglipt er zo weinig mogelijk warmte.
Door allerlei oorzaken kan het gebeuren dat de gevoelszenuwen naar en in je voeten niet goed functioneren, waardoor je voeten heel koud aanvoelen. Bijvoorbeeld door diabetes, beknelling of beschadiging van een zenuw, reuma, een rughernia, infecties of vitaminetekorten.