Vervang je pasta eens door quinoa. Quinoa is super gezond en bevat veel voedingsvezels, eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen zoals magnesium, ijzer en koper. De zoete aardappel is rijk aan zetmeel en gezonde suikers maar hij zit ook vol met gezonde vezels en vitamines.
Volkorenpasta bevat veel meer vezels dan gewone pasta omdat het gemaakt is van de hele (vermalen) graankorrel. Volkorenpasta past in een gezond voedingspatroon. Voor volkorenpasta gelden dezelfde gezondheidseffecten als voor andere volkoren producten.
Eiwitten. Met respectievelijk 50 en 25 gram eiwit per 100 gram, zijn Atkins Penne en AH rode linzen pasta hier de eiwittoppers! Dit zijn ook de twee varianten pasta die de minste koolhydraten bevatten.
Goed, volkorenpasta is dus het gezondst en meest voedzaam volgens het Voedingscentrum. Maar hoe zit het qua calorieën? Ook dan komt volkorenpasta er het best vanaf: in 100 gram witte pasta zitten namelijk 142 calorieën en in 100 gram volkorenpasta zitten 131 calorieën. Bovendien verzadigt volkorenpasta langer.
Net als pasta is gnocchi calorierijk. 100 gram bevat zo'n 150 kcal. Dat is vergelijkbaar met macaroni. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel je eet en wat je erbij eet.
Wat is Nutri-Score? Met deze koolraaptagliatelle maak je eenvoudig je favoriete pastagerecht met extra veel groenten en weinig koolhydraten. Extra leuk is het gemak: kook de koolraap tagliatelle in 2-3 minuten gaar of wok het 6-8 minuten met een scheutje (olijf)olie.
Slim Pasta Spaghetti is een vetvrije, suikervrije en glutenvrije pasta die gemaakt is van plantaardige vezel uit de Konjac plant, genaamd Glucomannan. Het unieke aan Slim Pasta is dat het rijk is aan vezels en uitzonderlijk weinig kilocalorieën bevat; slechts 9 kcal per 100 gram.
1.1 Conclusie studie koolhydraatarme pasta? De spaghettie van Nutriwell is volgens onze studie de beste pasta met de minste koolhydraten, het minst aantal calorieën en tot 3 maal meer eiwitten! Dreamfields pasta bevat weinig eiwitten en best veel koolhydraten!
Voor wie wil afvallen, adviseren we wat minder brood, aardappelen, rijst en pasta (vrouwen 200 gram per dag en mannen 250 gram) en iets minder noten (vrouwen 15 gram per dag en mannen 25-30 gram). Deze aanbevolen hoeveelheden zijn een richtlijn.
Conclusie. Als je wilt gaan voor de minste calorieën is de saus van 'Grand'Italia Tradizionale' de beste keus, hier is weinig suiker aan toegevoegd. Ook de 'Bertolli Kruidig Pastasaus' is een prima keuze. In de 'Heinz Pasta Sauce', de 'Bertolli Basilicum' en de 'Bertolli Tradizionale' zitten gemiddeld meer calorieën.
Maken koolhydraten dik? Van koolhydraten word je niet dik, als je verder normaal eet. Als je meer koolhydraten eet dan je verbrandt, dan kun je inderdaad aankomen in gewicht. Maar koolhydraten zelf zijn niet de dikmakers.
Havermout levert net als brood koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen. Daarom kun je haverproducten prima gebruiken als je een keer iets anders wilt dan brood. Maar je kunt brood beter niet volledig vervangen door havermout. Aan brood wordt namelijk jodium toegevoegd en aan havermout niet.
Vooral onbewerkt vlees en vis zijn producten waar geen koolhydraten in zitten. Voorbeelden zijn biefstuk, gehakt, kipfilet, karbonade, kabeljauw en zalm. Maar ook dranken als water, bruiswater, groene thee en koffie bevatten geen koolhydraten.
Wil je tijdens het koolhydraatarme dieet genieten van een stukje chocolade kies dan voor 85% chocolade. De chocolade van: Lindt Excellence 99% cacao, dark noir, Hands Off Seriously dark 85% cocoa en Delicata Puur 85% zijn daarin de beste keuzes omdat ze de minste koolhydraten bevatten.
Ze sluizen de pasta deels onverteerd door naar je dikke darm. En dat is goed nieuws voor de bacteriën in je darm: zij zijn dol op al die zetmeeldeeltjes. Ze fermenteren het zetmeel en zetten dat om in gezonde voedingsstoffen. Koude pasta kan daarom helpen om een gezondere darmflora te krijgen.
Het Voedingscentrum beveelt aan om 75 tot 100 gram ongekookte pasta, rijst of andere granen per persoon te nemen als basis voor de maaltijd. De meeste fabrikanten gebruiken die hoeveelheid ook netjes op hun verpakking, al gaan ze vaak wel uit van de bovengrens, dus de 100 gram.
Gezonde keuzes zijn koolhydraatbronnen die veel voedingsvezels bevatten. Bijvoorbeeld volkoren graanproducten als volkorenbrood, volkorenpasta, volkoren bulgur en zilvervliesrijst. Ook peulvruchten, groente en fruit zijn goede bronnen van koolhydraten.