Je krijgt een micro SD-kaart met een adapter meegeleverd. Zo kun je de micro SD-kaart in de adapter doen.De adapter stop je vervolgens in de ingebouwde SD-kaart poort van je computer. Met deze USB adapter kun je zowel micro SD-kaarten als normale SD-kaarten in je computer stoppen.
Het is een klein apparaatje dat je in de USB-ingang van de computer/laptop kunt steken. Aan de andere kant van de kaartlezer stop je de micro sd kaart. Zodra je de combinatie in de laptop steekt, zal hij een melding geven dat er een apparaat wordt herkend.
Nadat de SD-kaart in het toestel is gestopt, verschijnt op het scherm de vraag hoe u het kaartje wilt gebruiken. Kies in dat geval voor Interne opslag. De kaart wordt vervolgens geformatteerd en gekoppeld aan de telefoon. Apps, foto's en documenten die dat toelaten worden voortaan opgeslagen op de kaart.
Of, via je telefoon naar "instellingen", "alles",(staat helemaal bovenaan) "geheugen" (dan zie je ook de SD kaart met aantal GB) of zie boven maar dan naar " apps beheren". Bij "alles" zie je alle apps op "SD kaart" zie je de apps op je SD kaart.
Een kapotte kaart wordt mogelijk niet herkend door de computer. Test de kaart door deze op een andere computer aan te sluiten om te controleren of deze werkt. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan de kaart schoon te maken. Als de kaart na reiniging nog steeds niet werkt, is de kaart waarschijnlijk kapot.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Waarom kan ik de foto's niet meer vinden op mijn SD-kaart? Foto's die per ongeluk op geheugenkaarten worden gewist, zijn vaak het gevolg van onjuist gebruik. De meest voorkomende oorzaken zijn het per ongeluk verwijderen van foto's of het formatteren van een geheugenkaart.
Apps mag je meestal niet op de sd-kaart zetten. Is de interne opslag vol, dan kunnen er geen apps meer bij. Vooral smartphones met 4GB of minder kampen vaak met een permanent 'geheugentekort'. Als je een stuk of 5 eigen apps erop zet, krig je al een geheugenprobleemmelding.
Om applicaties naar je SD-kaart te verplaatsen ga je naar de Instellingen op je Android device. Kies hier vervolgens voor de tab 'Apps' en je krijgt een lijst met alle geïnstalleerde apps. Druk op een app die je wil verplaatsen en ga vervolgens naar 'Opslag'.
Het is op dit moment niet mogelijk om WhatsApp te verplaatsen naar een geheugenkaart (SD-kaart). We proberen de app-grootte en het geheugengebruik te verbeteren. Als je in de tussentijd vrije ruimte nodig hebt voor WhatsApp, raden we aan om andere apps en mediabestanden naar je SD-kaart te verplaatsen.
Gebruik een USB (micro) SD-kaartlezer als je computer helemaal geen SD-kaart poort heeft. Je krijgt een micro SD-kaart met een adapter meegeleverd. Zo kun je de micro SD-kaart in de adapter doen. De adapter stop je vervolgens in de ingebouwde SD-kaart poort van je computer.
SD-kaarten. SD staat voor Secure Digital. (Micro)SD-kaarten worden gebruikt voor het opslaan van foto's en filmpjes op onder meer je smartphone of camera.
Ga naar instellingen en tik op 'Batterij en apparaatonderhoud' en dan op 'Opslag'. Bij sommige telefoons kun je meteen op 'Opslag' klikken. Klik op de categorieën om te zien wat voor bestanden ruimte innemen. Hier kun je meteen opschonen en dubbele bestanden verwijderen.
Stap voor stap uitgelegd:
Tik op 'Back-up en synchronisatie' en vink 'Back-up en synchronisatie' aan. Geef eventueel nog handmatig aan welke mappen er gesynchroniseerd moeten worden. Open op je nieuwe telefoon de Google Photos-app met hetzelfde Google-account. Je foto's zijn nu direct overgezet!
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Simkaarten zijn er om je te verbinden met een mobiel netwerk, waardoor een gebruiker de communicatieve functies van een mobiel kan gebruiken. De Micro SD kaart is er dus voor extra opslag.
SD staat voor Secure Digital. (Micro)SD-kaarten worden gebruikt voor het opslaan van foto's en filmpjes op onder meer je smartphone of camera.