Een matrasbeschermer voorkomt de verspreiding van huisstofmijt en is dus essentieel voor mensen met een allergie. De huisstofmijt voedt zich immers met dode huidcellen. Zonder matrasbeschermer komt de matras al snel onder de huidcellen te zitten. Een voldoende frequent gewassen matrasbeschermer beperkt dit.
Wil je een matras ook graag beschermen tegen allerlei soorten ongelukjes zoals bedplassen of incontinentie? Kies dan voor een waterdichte molton. Deze bestaat meestal uit twee lagen. De eerste laag neemt het vocht op en de andere laag houdt het tegen zodat het niet door kan lekker op het matras.
Met een matrasbeschermer beschermt u uw matras tegen vocht, vuil en slijtage. Matrasbeschermers verlengen de levensduur van het matras en doordat ze eenvoudig te wassen zijn heeft u er jarenlang plezier van. Van een goed matras wilt u natuurlijk zo lang mogelijk genieten.
Het voornaamste verschil tussen de molton en de matrasbeschermer is dat de molton óver het matras wordt geplaatst en de matrasbeschermer ónder het matras wordt geplaatst. Zowel de molton als de matrasbeschermer verlengen de levensduur van het matras.
De absorberende werking van molton zorgt ervoor dat uw matras optimale bescherming geniet. Moltons zijn niet waterdicht en daarom dus niet te gebruiken als een onderlegger.
Matrasbeschermer: minstens 1x per maand
Logisch, want hij zit nu eenmaal goed verstopt onder het hoeslaken.
Een matrasbeschermer gaat direct om het topper matras heen, over de matrasbeschermer hoort nog een topper hoeslaken.
Een PU matrasbeschermer beschermt 100% tegen zweet
Voor mensen die fel zweten en hun matras volledig willen beschermen, is een PU matrasbeschermer de beste keuze. Een PU beschermer laat nog wel beperkt luchtmoleculen door, maar ademt niet zo goed als een molton beschermer. De stof van deze matrasbeschermer is heel dun.
Matrasbeschermer
Onder het matras begin je met de matrasbeschermer. Deze zie je dus niet, want hij ligt onder je matras. De matrasbeschermer zorgt ervoor dat je matras wordt beschermd tegen uitstekende puntjes van bijvoorbeeld een spiraal- of lattenbodem.
Een waterdicht hoeslaken heeft een katoenen badstof toplaag en beschermt uw matras tegen de gevolgen van bedplassen, incontinentie, transpiratie, bloeden en ook huisstofmijt. wasbaar tot 60 ° en geschikt voor de droger op lage temperatuur. Voor een lage prijs een toch een waterdicht product van een redelijke kwaliteit.
Wij adviseren een molton hoeslaken eens per maand af te halen en te wassen. Bovenop je molton hoeslaken komt een gewoon hoeslaken, bijvoorbeeld van katoen, jersey of flanel. Doorgaans kun je deze materialen op hoge temperatuur wassen, wat funest is voor bacteriën en mijten.
Waarom een molton echt nodig is
Zonder het gebruik van een molton hoeslaken trekt dit lichaamsvocht in je matras. Niet echt een lekker idee! Wat resulteert in een kortere levensduur van je matras. Door het gebruik van een molton hoeslaken blijft je matras langer fris, schoon en vrij van bacteriën.
Toepassing van een matrasbeschermer
Door middel van een matrasbeschermer kan een matras wel een paar jaar langer mee gaan. Een matrasbeschermer doe je om de onderkant van je matras. De matrasbeschermer komt dus tussen het matras en de bodem van het bed. Op deze manier wordt slijtage van het matras tegen gegaan.
Een matrasbeschermer is een hoeslaken dat over je matras gaat en onder je hoeslaken. Een molton heeft hetzelfde doel. Molton wordt gebruikt als productnaam, hoewel het eigenlijk een techniek is die een soort badstof of flanelachtige look heeft.
Was regelmatig de hoes van het matras: de matrastijk. Afritsbare tijken met een synthetische vulling kun je vaak wassen op 40°C of 60 °C. Tijken met een natuurlijke vulling – zoals scheerwol, kameelwol of kasjmier – mogen niet in de wasmachine, maar kunnen chemisch worden gereinigd bij de stomerij.
Een matrasbeschermer is ideaal gedurende de weken voor en tijdens de bevalling. Ook geschikt bij lichte incontinentie. De matrasbeschermer wordt overdwars in het bed onder het laken gelegd, zodat alleen de billen op de beschermer rusten.
De best ademende matrassen zijn pocketveer matrassen. Pocketveer matrassen zijn namelijk hol van binnen, wat ervoor zorgt dat het zweet snel verspreid en opdroogt. Daarnaast raden we je natuurlijk ook aan om ademende beddengoed te nemen. Katoenen beddengoed neemt erg goed vocht op.
Een topmatras zorgt ervoor dat het onderliggende matras langer schoon blijft. Het topmatras vangt namelijk een groot deel van het vocht en de huidschilfers op die je verliest tijdens het slapen. Bovendien is de tijk van een topmatras kleiner en daardoor makkelijker te wassen dan de tijk van een gewoon matras.
Wat is een goed dekmatras? Een goed dekmatras heeft een dikte van tenminste 6 cm, en start in de kern minimaal op in de kwaliteit HR koudschuim, De kernmaterialen moeten altijd bestaan uit veerkrachtige grondstoffen, die zich van zelf herstellen, zoals de koudschuimen, traagschuimen, latex, en de Talalay latex.
Om je topper zo lang mogelijk fris te houden heb je bescherming nodig van een molton en een hoeslaken. Deze zijn er met een speciale hoekhoogte voor je topper, zodat het er netjes en straks omheen zit. Dit voorkomt ook dat het gaat lubberen.
In de winter, wanneer je minder vocht verliest, was je je dekbedovertrek en hoeslaken het best om de twee weken om je bed hygiënisch te houden. In de zomer, wanneer je meer zweet, doe je dat het best om de week. Heb je snel last van allergie? Dan was je je beddengoed ook het best elke week.
Was handdoeken nooit samen met hoeslakens, laken en slopen of andere gladde materialen, dit kan voor pluizen zorgen op de gladde materialen. Was moltons altijd apart, omdat deze pluizen kunnen achterlaten op je andere wasgoed.
Plaats de matrasbeschermer in de breedte op het matras op de plek waar het onderlichaam zich op het matras bevindt en steek de matrasbeschermer om het matras heen. Plaats een hoeslaken over het matras en de matrasbeschermer.