Roomboter amandelstaaf 250 gram € 5,95
Verpakt in een mooi doosje, wat de staaf ook geschikt maakt om cadeau te doen. 1 portie weegt circa 45 gram.
Banketspijs of amandelspijs
In noten zitten ook nog veel gezonde vetten. Maar zowel banket- als amandelspijs bevat een kleine 40 procent suiker en tussen de 10 en 20 procent vet, waarvan ongeveer een derde ongezond verzadigd vet.
Er zitten 235 kilocalorieën in 1 stuk (60 gram) banketstaaf. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'banketstaaf'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Krokant gebakken roomboter bladerdeeg met een vulling van zuivere amandelspijs.
Het verschil: neppe vulling
Een goedkope versie gemaakt van gemalen abrikozenpitten of gekookte witte bonen is het alternatief. Door dit te mengen met citroensap, suiker, eieren, plantaardig vet en - heel belangrijk - amandelextract, krijg je een spijs die verdacht veel lijkt op de traditionele variant.
Amandelspijs of spijs is een mengsel van amandelen en suiker en wordt gebruikt in bijvoorbeeld gevulde speculaas, boterletters en amandelbroodjes.
Wanneer droog en koel bewaard blijft is de houdbaarheid 7-8 weken. De RB Banketstaaf is stevig verpakt in een doorzichtige zogeheten transparante flowpack.
op twee : de roomboter Amandelstaaf met amandelspijs van AH, die kost € 1,69. En dat de onbetwiste winnaar. De eerste plaats is met een 7,25 voor de roomboterstaaf met zuivere amandelspijs van Biscuiterie Royale van de Lidl. Met € 1,19 ook de goedkoopste uit onze test samen met die van de Aldi.
Banketstaaf bestellen | Albert Heijn.
Amandelen zijn duur, maar marsepein is in de supermarkt vaak spotgoedkoop. Hoe kan dat? Doordat sommige producenten de amandelen vervangen door witte bonen waar ze wat amandelextract aan toevoegen. Dat is onder meer de reden dat marsepein van de ambachtelijke banketbakker meestal heel anders smaakt.
Amandelspijs kun je gebruiken voor vele recepten zoals appeltaart, gevulde koeken, gevulde speculaas, banketletter of in januari, voor de Driekoningenkoek. Amandelspijs blijft, mits koel, droog en donker bewaard, zeker 2-3 maanden goed en ingevroren nog langer.
Vertaal amandelspijs van Nederlands naar Engels
almondpaste.
Je kan de banketstaaf zowel koud als warm eten. Ik vind het zelf warm het lekkerste. Plaats de banketstaaf voor serveren weer even terug in de oven voor en paar minuten om het warm te serveren.
Je kunt een banketstaaf prima ingepakt in folie invriezen. Verwarm voor het serveren nog 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Wij raden aan om de oven voor te verwarmen op 175 °Celsius. Plaats de banketletter zo'n 5 tot 10 minuten op een bakplaat om deze lauw tot warm te serveren. De smaak van amandelspijs komt zo het beste tot zijn recht.
Banketletters: €8,50. Chocoladeletters binnen Nederland € 10,50.
Wanneer je de banketstaaf in een vel aluminiumfolie rolt kun je hem zeker enkele dagen in de koelkast bewaren. Krik hem vervolgens gewoon nog iets op in de oven.
Gebak en taart
De ideale temperatuur om gebakjes en taarten te bewaren, is 4-5°C. Slagroom- en vruchtengebakjes kun je het beste rechtstreeks uit de koelkast serveren, zodat ze niet te warm worden. Gebakjes met crème zijn juist het lekkerst als ze niet te koud zijn.
Koekjes. Roomboterkoekjes blijven het lekkerst in een afgesloten trommel. Gemberkoekjes en speculaas mogen nooit bij andere koekjes in de trommel, omdat zij hun smaak en geur kunnen overdragen. Amandelspijskoekjes en theebanket kun je het beste gekoeld bewaren, maar dien je wel op kamertemperatuur te presenteren.
Voeg eventueel meer ei(dooier) toe om de spijs af te slappen. In geval bij Weespermoppen kan het zijn dat de bakplaat niet vet genoeg was.