Een Diagrammen test wordt ingezet om zowel je verbale intelligentie als je vermogen om logisch te redeneren te toetsen. Je zult van een groep van 3 woorden een grafische voorstelling moeten maken.
Een diagram is een grafische voorstelling van gegevens, in dit geval van woorden. Denk bijvoorbeeld aan grafieken of schema's. In een diagrammentest dien je in een grafische weergave het verband te zien tussen woorden en/of begrippen.
Lijndiagram. Dit diagram wordt vaak gebruikt om te laten zien hoe iets zich ontwikkelt na verloop van tijd en om trends weer te geven. Let erop dat je de tijd op de horizontale as evenredig verdeelt. Andere eenheden kunnen ook op de horizontale as, zolang er maar sprake is van een natuurlijke volgorde.
Op grond van de vorm kan men negen diagrammen onderscheiden: In alfabetische volgorde zijn dat: Beelddiagram. Een beelddiagram is een vorm van een staafdiagram waarin de lengte van de staven door figuurtjes wordt aangegeven.
Een diagram is grafische voorstelling van een hoeveelheid meetgegevens. Een grafiek is een weergave van één meetserie. Een diagram kan dus meerdere grafieken bevatten. In de praktijk worden de woorden grafiek en diagram vaak door elkaar gebruikt.
In een cirkeldiagram worden gegevens gemakkelijk en overzichtelijk weergegeven. Ook al zijn het veel gegevens, in een cirkeldiagram zie je in één oogopslag hoe de verdeling is. Een cirkeldiagram is opgedeeld in sectoren, zoals te zien is in de afbeelding. Alle sectoren samen vormen 100%.
Een staafdiagram is een diagram waarin met staven een bepaalde waarde duidelijk wordt gemaakt. Het diagram bestaat uit staven die los van elkaar staan. De lengte van een staaf geeft een waarde aan. Staafdiagrammen zijn handig bij het vergelijken van uitkomsten uit onderzoeken bijvoorbeeld.
De standaard lineaire formule is altijd y = ax + b. De a is de richtingscoëfficient en de b is de beginwaarde van de lijn. Dit gebruik je om de lijn in het assenstelsel te weergeven.
Voer de volgende stappen uit om een kolomdiagram te maken: Klik in uw e-mailbericht op Invoegen > Grafiek.In het dialoogvenster Grafiek invoegen klikt u op Kolom, kiest u de gewenste optie voor een kolomdiagram en klikt u op OK. In Excel wordt een gesplitst venster geopend, met voorbeeldgegevens in een werkblad.
Klik op Invoegen > Grafiek > Cirkel en kies het cirkeldiagram dat u aan de dia wilt toevoegen. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens. Zie Gegevens voor cirkeldiagrammen voor meer informatie over het rangschikken van gegevens in cirkeldiagrammen.
Een grafiektitel toevoegen
Klik op de grafiek en op het tabblad Grafiekindeling. Klik onder Labels op Grafiektitel en klik vervolgens op de gewenste optie. Selecteer de tekst in het vak Grafiektitel en typ een titel voor de grafiek.
Van grafiek naar formule
De lijn gaat door een gegeven punt van de y-as en een ander punt. Omdat nu het snijpunt op de y-as gegeven is, weet je het getal b in de formule: y = ax + b. Met behulp van het andere gegeven punt van de lijn kun je nu de richting van de lijn bepalen (de richtingscoëfficiënt).
Een staafdiagram kan allerlei verschillende soorten informatie weergeven. Om te weten wat iedere staaf weergeeft moet je naar de (horizontale) x-as kijken of naar de legenda.Om te weten wat de waarde is van iedere staaf, kijk je naar de (verticale) y-as.
Een schijfdiagram maak je door te beginnen met 360 (komt van 360 graden van een cirkel) te delen door het aantal (in dit geval leerlingen). Om een strookdiagram te maken, teken je een strook aan de hand van je aantal. Bij een staafdiagram teken je staafjes op een soort van assenstelsel.
Methode. De grafiek van de lineaire formule y = ax + b is een lijn met de volgende gegevens: a is de richtingscoëfficiënt. b is de constante (ook wel begingetal of startgetal genoemd)
Als je aan de linkerkant iets optelt of aftrekt, moet je dat rechts ook doen.En als je de linkerkant door iets deelt of met iets vermenigvuldigt, dan moet je dat ook aan de rechterkant doen. Zo blijft de vergelijking in evenwicht. Dit noemen we dan ook de balansmethode.