Sterker nog, er zijn maar 2 zoogdieren die niet kunnen zwemmen: Giraffen, maar die zijn zo lang dat ze niet snel in de problemen komen, en mensapen, maar die kunnen het wel leren, denk maar aan mensen! O ja, Nijlpaarden zwemmen ook niet echt, die lopen over de bodem!
Giraffen kunnen niet goed zwemmen. Door zijn lange poten kan hij geen goede zwembewegingen maken.
Veel dieren waar je het niet direct van verwacht, kunnen prima zwemmen waaronder varkens, olifanten, neushoorns en kangoeroes.
Een zwemmende olifant is zeker geen ongebruikelijk gezicht. Deze grote zoogdieren drijven in het water en zwemmen geheel onderwater, waarbij ze hun slurf als snorkel gebruiken.
De tijger is ook dol op water. Op warme dagen liggen ze graag in het water (in het wild maar ook in dierentuinen, dus water is een vereiste in een tijgerverblijf) en indien mogelijk zwemmen ze ook graag een paar baantjes. Het gebeurt regelmatig dat een tijger zijn prooi in het water pakt.
Nee, kippen kunnen niet zwemmen. Ze behoren tot de loopvogels.
Net als katten houden leeuwen niet van zwemmen. Soms springen zij wel in het water voor verkoeling of om te vluchten uit een gevaarlijke situatie, maar dat gebeurt niet vaak. Mocht je ooit een leeuw tegenkomen in het wild, blijf dan muisstil staan en ren in geen enkel geval weg! Meestal vertrekt de leeuw dan weer.
Nee, nijlpaarden kunnen niet zwemmen. Ze kunnen ook niet drijven. Ze staan op de bodem en bewegen zich voort door over de bodem te galopperen of zich af te zetten tegen de bodem. Wel hebben ze zwemvliezen tussen hun tenen om zich te kunnen voortbewegen door het water.
Het enige dier dat niet kan springen is de olifant, maar die kan weer water ruiken op vijf kilometer afstand.
Lang niet iedereen staat er bij stil, maar niet iedere hond kan of wil zwemmen. Er zijn bijvoorbeeld honden die door hun lichaamsbouw of vacht moeizaam kunnen bewegen in het water.
Afhankelijk van wat je onder zwemmen wil verstaan, kunnen de meeste, zoniet alle, vogels zwemmen.
Wij krijgen regelmatig de vraag van konijnen-eigenaren of hun dieren kunnen zwemmen. En het antwoord hierop is “ja”. Toch is deze vraag in veel opzichten een verkeerde vraag. Als ons gevraagd zou worden of konijnen het fijn vinden om te zwemmen, dan is het antwoord absoluut “nee”.
Uit het onderzoek blijkt dat de apen ongeveer net zo zwemmen als wij mensen en een zwak hebben voor de schoolslag. Dat schrijven onderzoekers in het blad American Journal of Physical Anthropology.
Talloze dieren hebben geen tong, met name dieren die in de zee leven. Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
De Afrikaanse longvis zwemt in de winter rond in natte gebieden in en rond de Nijl en het Grote Merengebied van Afrika. In de zomer worden deze gebieden door de hitte erg droog en kunnen sommige wateren zelfs helemaal opdrogen. De longvis houdt daarom een zomerslaap.
Reacties. Ja, heel wat vissen kunnen achteruit zwemmen. Bij de zwaarddrager (Xiphophorus), de populaire aquariumvis waarbij de onderzijde van de staart sterk verlengd is, is achteruit zwemmen zelfs een onderdeel van het mannelijke paringsgedrag [zie artikeltjes van Rosenthal (1996, 2006) in bijlage].
Maar dat is geen logisch argument omdat een neushoorn wel kan springen en die is ook groot en zwaar. En ook baby-olifanten kunnen niet springen.
Sneeuwluipaard springt het verst
De mooie sneeuwluipaard kan waarschijnlijk in één sprong een rots op 15 meter afstand bereiken in de bergen waar hij leeft. De lange, gespierde staart zorgt ervoor dat het dier zijn evenwicht bewaart in de lucht, en zijn achterpoten zijn een soort sterke veren.
Ook kunnen olifanten zwemmen en klimmen, maar springen kan niet. Bij het neerkomen zouden ze hun poten kunnen breken. Als een olifant om moet draaien lopen ze liever achteruit.
1. Blauwe Vinvis – 110.000 kilogram. Het grootste dier op aarde is de Blauwe Vinvis. Ze kunnen lengtes behalen van 33 meter en een gewicht halen van meer dan 170.000 kilogram.
In West-Afrika, waar de nijlpaarden oorspronkelijk vandaan komen, worden ze ondanks hun sterk verminderde populatie nog steeds gegeten.
Bjarki = Bjarki is een Nederlandse jongensnaam. Het betekent `berenjong`. jong = ...ng|en (meerv.) pas geboren dier Voorbeelden: `Onze poes heeft twee jongen gekregen.
Tijger. Het zijn de sterkste katachtigen ter wereld, en kunnen dus ook leeuwen verslaan. Tijgers zijn echte jagers en hebben alles wat er nodig is om de verschrikking van de natuur in zuidoost Azië te zijn. Wanneer ze in een gevecht belanden kunnen ze op hun achterpoten staan en zo domineren over al hun tegenstanders.
De leeuw staat aan de top van de voedselpiramide. Dit betekent dat hij zo goed als geen vijanden heeft. De grootste vijand van de leeuw zijn wij, de mens!
Volgens een bioloog kan een poema erg goed zwemmen, zelfs in dit koude water. Hoe het dier op het ijs is gekomen is niet helemaal duidelijk. Het kan een rustplaats zijn tijdens een zwemtocht, maar ook kan hij op jacht zijn geweest en zo op het ijs terecht zijn gekomen midden in het wilde Patagonië.