Toetst iemand zes keer de verkeerde code in, dan wordt het iOS-apparaat één minuut vergrendeld – alleen het alarmnummer kan nog gebeld worden. Is de zevende poging weer fout, dan duurt de blokkering vijf minuten. Na de achtste fout is de wachttijd een kwartier, na de negende een uur.
Druk kort op de volume-omlaagknop.Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet. iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de bovenste knop (of de zijknop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt.
Tik in Instellingen op 'Algemeen' > 'Zet over of stel iPhone opnieuw in' > 'Stel opnieuw in'.
Met de Verloren-modus kun je je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple Watch vergrendelen zodat anderen niet bij je persoonlijke gegevens kunnen. Je kunt de Verloren-modus inschakelen in 'Apparaten zoeken' op iCloud.com.
Als je zes keer achter elkaar de verkeerde toegangscode invoert, kun je het apparaat niet meer ontgrendelen en krijg je een bericht dat de iPhone is uitgeschakeld. Als je je toegangscode niet meer weet, kun je je iPhone wissen vanaf een computer of via de herstelmodus en vervolgens een nieuwe toegangscode instellen.
Een toegangscode configureren
Tik op 'Zet code aan'. Voer een zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
Als u een iPhone hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Simpincode'. Als u een iPad hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Simpincode'. Schakel uw simpincode in of uit. Als u hierom wordt gevraagd, voert u uw simpincode in.
De dief heeft toegang tot het iPhone-controlecentrum als het niet als verloren is gemarkeerd, en via het controlecentrum kunt u foto's en video's maken en wifi inschakelen, zoals het openen van sloten of het sluiten van huiscamera's, u bespioneren en zelfs een gemakkelijke inbraak.
Het kan een paar minuten duren om je gegevens volledig te wissen.
Een harde reset is simpelweg het geforceerd herstarten van je iPhone, wat ervoor zorgt dat het werkgeheugen wordt leeggemaakt.
Zelfs als u het apparaat op afstand wist, kan het activeringsslot ervoor blijven zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder uw toestemming. U hoeft alleen maar 'Zoek mijn' ingeschakeld te houden en uw Apple ID en wachtwoord te onthouden.
Druk kort op de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt. Houd de bovenste knop ingedrukt tot het apparaat opnieuw opstart. Houd de thuisknop ingedrukt. Op een iPad met een thuisknop: houd de thuisknop en de bovenste knop ingedrukt.
Ga naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' en controleer of 'iPhone-ontgrendeling' of 'iTunes Store en App Store' zijn ingeschakeld en of u een of meer vingers hebt geregistreerd. Probeer een andere vinger te registreren.
De toegangscode (passcode) verloopt niet. Er zijn wel iCloud probleempjes vandaag. Als je op je iDevice je werkagenda of Exchange werkemail kan gebruiken, kan het zijn dat je werkgever (via MDM) je verplicht om eens in de zoveel tijd (bv 1x per half jaar) je toegangscode te wijzigen.
De iPhone toegangscode wordt door veel mensen ook wel iPhone pincode genoemd. Daarnaast is er nog een andere pincode waarmee je te maken krijgt, namelijk de simpincode. Telkens als je je iPhone helemaal opnieuw opstart moet je deze code invoeren om gebruik te kunnen maken van de telefoonfuncties en mobiele data.
Let op: voer je 3 keer een verkeerde pincode in, dan heb je een pukcode nodig om je simkaart te ontgrendelen. Het is dus niet aan te raden om eindeloos te experimenteren. Houd er ook rekening mee dat de pincode van je simkaart iets anders is dan de toegangscode waarmee je je telefoon ontgrendelt.
Als u 3 maal een foute code ingeeft, wordt uw kaart voor de veiligheid automatisch geblokkeerd. Hebt u uw kaart op deze manier geblokkeerd? Dan kan u die gemakkelijk zelf deblokkeren via de MOBILEbanking app: Parameters > Mijn kaarten > kies de kaart > Pincode beheren.
Snel naar je IMEI-nummer
Deze code vind je in de instellingen van je telefoon, maar kun je ook opzoeken met een code. Typ *#06# in de Telefoon-app om het IMEI-nummer tevoorschijn te toveren.