Lipgloss: meng wat van je oude lipstick met vaseline om een instant lipgloss te maken. Je kan het product maken op de achterkant van je hand, zodat het opwarmt en het mooi op je lippen glijdt. Maar je kan ook een voorraadje aanleggen door een deel van de lipstick af te snijden en in een potje te mengen.
De houdbaarheidsdatum van make-up verschilt natuurlijk per product. Mascara gaat gemiddeld zo'n 3 maanden mee, lipstick 6-12 maanden, foundation 1-1,5 jaar en poederproducten 1-2 jaar. Het kan ook nog wel eens per merk en formule verschillen.
Als je geluk hebt dan is je poeder nog intact, maar vaak is dit helaas niet het geval. Hartstikke zonde! Gooi je gebroken make-up absoluut niet weg maar herstel het gemakkelijk met behulp van huishoudfolie, een borsteltje, een spateltje, een pipetje en alcohol (70%). Tover je doosje met gebroken poeder tevoorschijn.
Ga voor felle lippenstift
Hoe donkerder de kleur van je lippenstift, hoe smaller je lippen lijken. Een donkere kleur lippenstift kan je hierdoor een strenge en oudere blik geven. Kies in plaats daarvan een fel kleurtje, zoals knalrood of -roze.
Schmink wisselt met een houdbaarheid van 12 tot 36 maanden. Veel schminkproducten bevatten een etiket met de (minimale) houdbaarheidsdatum erop vermeld. Het meest verstandig is om deze specifieke datum per product en schminkontwerp te volgen.
Mascara kun je ongeveer 3 maanden bewaren als je het iedere dag gebruikt. Gebruik je de mascara alleen af en toe dan kun je het wel 6 maanden gebruiken. Natte producten hebben meer kans op bacteriën, daarom heeft mascara zo'n korte houdbaarheidsperiode.
Hoe lang kun je een crème gebruiken? Over het algemeen kan je stellen dat moisturizers, foundation en toners na opening maximaal 12 maanden houdbaar zijn. Zit het product in een potje of is het op plantaardige basis houd dan voor de zekerheid 6 maanden aan.
Kies voor een matte of satijnachtige oogschaduw en vermijd glanzende, metallic oogschaduw, die versterken juist rimpels en lijntjes. Gebruik ook geen crèmeachtige oogschaduw als die niet direct opdroogt, deze vult rimpels en lijntjes en gaat in de oogvouw zitten.
Gebruik bij een rijpere huid zo min mogelijk foundation en vooral vloeibare, die geschikt zijn voor jouw type huid (vaak droog). Breng altijd eerst de foundation aan en gebruik een concealer alleen daar waar nodig. Wanneer je veel couperose hebt dan kun je het beste een warme, beige foundation gebruiken.
Weggooien van verzorgingsproducten
Die moeten bij het restafval. Heb je plastic flessen met (resten van) bodylotion, zonnebrandmiddel of andere vettige producten, spoel dit middel dan niet door het riool: het vet kan voor verstoppingen zorgen. Gooi deze resten dus met fles en al bij het restafval.
Bewaren en weggooien
Nagellak zit meestal in een glazen flesje. Als de nagellak op is, mag het flesje met een restant nagellak in de glasbak. Het kwastje gaat bij het restafval.
Gooi glazen flesjes met restanten chemicaliën, zoals parfum, in zijn geheel bij het restafval. Het ingezamelde glas gaat naar een fabriek die alles wat geen glas is, zoals deksels, kurken en etiketten, eruit haalt.
Lipstick, lipgloss, lippenpotlood en lippenbalsem
Houdbaarheid: gemiddeld twee jaar.
Vanaf welke leeftijd is make-up leuk? 10 jaar is een goede leeftijd om te starten. Dus vanaf groep 8 mag mijn dochter een lippenbalsem met een kleurtje op en een beetje gekleurde poeder. De meningen zijn verdeeld over poeder en veel mensen vinden dit juist voor oudere meiden.
Zodra je klachten bij je ogen krijgt is het dan ook verstandig om je mascara weg te gooien. Oog en lip potloden kun je ongeveer anderhalf jaar bewaren, MITS je deze regelmatig slijpt. Een oogpotlood komt in direct contact met je oog, hiervoor geld hetzelfde als met mascara, je moet hier erg voorzichtig mee zijn.
Vergeet al te felle kleuren, vergeet metallic en andere glanzende oogschaduw. Felle kleuren steken te veel af bij een ouder wordende huid, metallic legt extra de aandacht op rimpeltjes en oneffenheden. Crème-achtige oogschaduw hoopt zich vaak na wat tijd op in de lijntjes van de ogen.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Breng dan een huidskleurig of wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn. Wat ook ontzettend mooi is, is je oogpotlood alleen aanbrengen tot halverwege je oog. Je begint aan de buitenkant en brengt het tot je de helft van je oog aan. Dit zorgt wel voor een mooie intense look, maar maakt je ogen niet kleiner.
Alle NIVEA-producten zijn ongeopend ten minste 30 maanden houdbaar vanaf de productiedatum, tenzij ze voorzien zijn van een specifieke houdbaarheidsdatum. Blootstelling aan warmte en licht kan na enige tijd leiden tot instabiliteit van de basisstructuur van het product.
Na opening 12 maanden houdbaar.
De uiterste gebruiks- datum staat op de verpakking vermeld na 'tenminste houdbaar tot einde. Na openen van de verpakking is dit product nog 12 maanden houdbaar. Sluit de tube na gebruik goed af; dit voorkomt uitdroging.