Je kunt een back-up maken van je chatgeschiedenis van WhatsApp via je Google-account. De cloudopslag in je Google-account wordt aangeboden en beheerd door Google.
Back-up controleren op een Android
Open WhatsApp.Klik op 'instellingen'.Klik op 'Chats'.Klik op 'Chat back-up' en controleer de datum van de laatste back-up.
Een back-up of reservekopie is een kopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie bevinden om deze te kunnen herstellen mochten ze beschadigd raken.
De reservekopie is alleen een back-up van je toestel. Als je die verwijdert, dan raak je geen gegevens op je toestel kwijt. Alleen loop je wel het risico dat je dan geen back-up meer hebt. Dus mocht er in de tussentijd iets gebeuren met je toestel, dan ben je de gegevens kwijt.
Alle gegevens op je apparaat die niet regelmatig worden gesynchroniseerd, worden bewaard in je iCloud-reservekopie. Als Reservekopie is ingeschakeld, maakt iCloud periodieke momentopnamen van deze gegevens om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk te herstellen zijn wanneer je een nieuw apparaat in gebruik neemt.
WhatsApp maakt standaard een reservekopie in jouw iCloud. Dat lijkt attent van WhatsApp, maar het vreet onnodig je kostbare opslagruimte op. WhatsApp gesprekken inclusief de ontvangen en verstuurde media worden allemaal bewaard in de reservekopie.
Op het tabblad 'Chats' staan alle gesprekken die u op WhatsApp heeft gehad. Gesprekken met contactpersonen en ook groepsgesprekken. Tik op een chat/contactpersoon en de chatgeschiedenis tussen jullie opent. Nieuwe berichten komen er onderaan bij.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
In het bovenste deel van de 'Meldingsgeschiedenis'-pagina zie je de meest recente meldingen. Daaronder vind je per app de laatste meldingen in het afgelopen etmaal. Kijk je naar de WhatsApp-meldingen die zijn binnengekomen, dan zul je zien dat ook de verwijderde berichten gewoon terug te lezen zijn.
Je kunt een back-up maken van je chatgeschiedenis van WhatsApp via je Google-account. De cloudopslag in je Google-account wordt aangeboden en beheerd door Google.
Je gegevens lokaal overzetten via een kabel houdt het volgende in: Overgezette gegevens worden niet in cloudopslag gezet na de migratie. Je kunt deze gegevens afzonderlijk naar de cloudopslag versturen via Chat Backup. WhatsApp kan de gegevens die je overzet niet zien.
Ga hiervoor naar WhatsApp > Instellingen > Chats > Reservekopie chats en tik op Maak een reservekopie. Wacht een paar minuten. Blijft deze hangen, sluit WhatsApp dan geforceerd af en probeer het opnieuw.
iCloud-reservekopieën bevatten alle informatie en instellingen die op je apparaat zijn opgeslagen en die nog niet met iCloud zijn gesynchroniseerd. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie: Gegevens die je al opslaat en synchroniseert in iCloud, zoals Contacten, Agenda's en Notities.
Eind vorig jaar heeft WhatsApp stilletjes een beveiligingsmaatregel doorgevoerd waardoor berichten die via iCloud worden geback-upt voortaan zijn versleuteld. Voorheen werden de back-ups onversleuteld opgeslagen. Iemand die toegang tot de iCloud-back-up had kon zo ook alle WhatsApp-berichten lezen.
Ga op je iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen > [je naam] > iCloud. Voer één van de volgende stappen uit: iOS 16, iPadOS 16 of nieuwer: tik op 'iCloud-reservekopie'. iOS 15, iPadOS 15 of eerder: tik op 'Beheer opslag' en tik op 'Reservekopieën'.
De bewaarde foto's en video's komen terecht in een map in de app Foto's. Die map staat op uw toestel en wordt gesynchroniseerd met iCloud. Open Foto's. Tik op het tabblad Albums.
In de Berichten-app op je iPhone kun je verwijderde berichten weer terugzetten. Verwijderde berichten kun je tot 30 dagen lang terugzetten. Open de Berichten-app op je iPhone.
iCloud maakt automatisch elke dag een reservekopie van je iPhone als deze is aangesloten op een stopcontact, is vergrendeld en is verbonden met een wifinetwerk.
Ga naar 'Instellingen' > [je naam] en tik op 'iCloud'. Tik op 'Beheer accountopslag' of op 'Beheer opslag' en vervolgens op 'Reservekopieën'. Tik op de naam van het apparaat waarvan je de reservekopie wilt verwijderen. Tik op 'Verwijder reservekopie' > 'Schakel uit en verwijder'.
Het is erg belangrijk dat je een reservekopie (back-up) maakt van je iPhone of iPad. In deze kopie worden je persoonlijke gegevens en instellingen opgeslagen. Wanneer er een probleem ontstaat met je apparaat, en deze moet worden hersteld, dan kun je deze altijd terug in de oude staat brengen met een reservekopie.
iTunes-back-ups worden opgeslagen in %APPDATA%\Apple Computer\MobileSync op Windows. Op Windows 10, 8, 7 of Vista is dit een pad als \Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup .