Om extra snel te wassen, gebruik je het QuickPowerWash programma. Je wast hiermee 5 kilogram wasgoed in 49 minuten schoon. Zo ben je op tijd klaar voor de sportschool en bespaar je energie. QuickPowerWash is geschikt voor licht of normaal vervuild wasgoed dat op 40 of 60 graden Celsius mag.
Het QuickPowerWash-programma wast volgens Miele maximaal 5 kilo wasgoed in minder dan een uur goed schoon. De powershower sproeit het sop vanuit de kuip bovenop het wasgoed. 'Hierdoor wordt het wasgoed sneller bevochtigd waardoor het wasproces sneller op gang komt en het wasmiddel maximaal wordt benut', aldus Miele.
Je wilt weten of je je eigen wasmiddel en wasverzachter kan gebruiken met Miele TwinDos. Ja, dat kan zeker. Hiervoor koop je 2 lege navulreservoirs: TwinDos 1 en TwinDos 2. Deze vul je met je eigen wasmiddel en wasverzachter.
Hierdoor kan met een minimale dosering een zeer goed wasresultaat behaald worden. Mede hierdoor kunt u met één flacon UltraPhase 1 (inhoud 1,5 liter) maar liefst 37 wasbeurten reinigen. Omdat de wasmachine zelf de perfecte hoeveelheid wasmiddel doseert, zal u niet overdoseren en zijn de 37 wasbeurten dus gegarandeerd.
Om stank in je Miele wasmachine te voorkomen, reinig je maandelijks de trommel. Je doet dit met een katoenprogramma op minimaal 75°C. Of met het programma 'machine reinigen', als de wasautomaat dit heeft. Zorg ervoor dat de trommel helemaal leeg is en gebruik geen wasmiddel.
Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken. Hoeveel azijn je gebruikt, hangt af van de hardheid van het water.
De makkelijkste manier om vetluis te verwijderen is door een lege kookwas te draaien. Doe dit op de hoogste mogelijke temperatuur, bijvoorbeeld 90 graden. Een was van 60 graden is niet heet genoeg om alle vetluis te doden. Door de hoge temperatuur kook je de vetluis uit en zijn ze in ieder geval dood.
Een zeer hoge kwaliteit wasmachine heeft behoefte aan een hogere financiële investering om hem te kopen, ze hebben gewoon een hogere aankoopprijs. En hoewel het veel minder waarschijnlijk is dat ze veel reparaties nodig hebben, kunnen de onderdelen erg duur zijn – hoewel velen zeer lange garanties hebben.
Automatisch doseren met TwinDos is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat jouw was perfect schoon wordt. Om gebruik te kunnen maken van UltraPhase 1 en 2, moet het TwinDos doseersysteem op de wasautomaat geactiveerd zijn. In deze video wordt uitgelegd hoe je het TwinDos systeem activeert.
Voor een écht grondige reiniging van je TwinDos-wasmachine gebruik je 1 tot 3x per jaar Miele IntenseClean. Deze unieke machinereiniger verwijdert aanslag, bacteriën en zeepresten. Zo garandeer je de optimale werking van jouw apparaat.
Conclusie: voor wassen op lage temperaturen kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat dit sneller oplost. Op hogere temperaturen is waspoeder weer fijner in gebruik. Geen van de twee is dus op alle vlakken de beste keuze, maar het is wel slim om de twee middelen af te wisselen.
Miele introduceert een nieuwe generatie wasmachines (W1), waarmee een nog beter reinigingsresultaat kan worden bereikt. Dankzij het nieuwe wasprocedé PowerWash en het geïntegreerde wasmiddeldoseersysteem TwinDos is textiel binnen een uur schoon. Een staaltje technisch vernuft is het nieuwe wasprocedé PowerWash.
Met Capdosing kun je gebruikmaken van speciale wasmiddel capsules die je in de lade van de wasmachine doet. Miele heeft verschillende capsules voor bijvoorbeeld sportkleding, maar ook verschillende soorten capsules met wasverzachter of zelfs impregneermiddel voor het beschermen van je kleding.
TwinDos kun je gebruiken met het UltraPhase 1- en UltraPhase 2-wasmiddel van Miele of met regulier vloeibaar wasmiddel of wasverzachter. De UltraPhase 1 cartridge is geschikt voor zowel bonte als witte was, UltraPhase 2 gebruik je alleen voor witte was.
Vulgewicht en energieklasse
Een gemiddelde wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg. De energieklasse vind je terug op het energielabel. Energieklasse A is het meest zuinig. Miele wasmachines met PowerWash gaan heel zuinig om met energie en hebben dan ook de meest zuinige klasse A.
TwinDos van Miele
Onderin de Miele TwinDos wasmachine schuif je twee flacons van 1.500 ml. Je kunt hiervoor speciaal middel van Miele gebruiken; Ultraphase 1 en Ultraphase 2. Wil je een ander wasmiddel gebruiken, dan moet je lege navulreservoirs kopen.
De oplossing: draai wekelijks een wasbeurt op minimaal 60 graden (bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed). Zo voorkom je bacteriegroei. En draai één keer per maand een was op 90 graden. Vetluis wordt gedood en nare luchtjes verdwijnen!
Hoeveel kilogram vulgewicht je nodig hebt, hangt ervan af hoe vaak je wast en hoeveel wasgoed je hebt. Was je vaak en veel, kies dan een ruime trommel met 8 of 9 kilogram. Zo was je alles in één keer schoon en bespaar je energie. Wanneer je een kleine was hebt, past de beladingssensor het programma aan.
Wij hebben het antwoord voor je. Uit tests van de Consumentenbond blijkt namelijk steeds weer dat wasmachines van Miele hoog scoren. Andere merken die goed presteren zijn Samsung, Bosch en Siemens. Kies je dus voor een wasmachine van deze merken, dan zit je aardig goed.
Over het algemeen gaan wasmachines van het merk Miele het langst mee, gemiddeld ongeveer 17 jaar. Wasmachines van het merk Indesit en Whirlpool zijn vaak sneller aan vervanging toe. Vaak al na ongeveer 11 jaar. Ook hebben energiezuinige wasmachines vaak een langere levensduur dan minder zuinige exemplaren.
Het merk AEG is al jarenlang een begrip in Nederland. Dit Duitse kwaliteitsmerk positioneert zich prijstechnisch onder merken als Asko en Miele en daarmee op een vergelijkbare positie als Bosch en Siemens.
Azijn verwijdert kalk en doodt schimmels en bacteriën. Bovendien maakt azijn het water zachter, waardoor de reinigende werking nog beter tot zijn recht komt in de wasmachine. Omdat schoonmaakazijn niet giftig is kun je het prima gebruiken bij het wassen van je kleding en voor beddengoed wassen.
Te veel wasmiddel kan de kleding aantasten. De zeep wordt niet goed uit de kleding gespoeld, daardoor gaan de kledingstukken stinken. Daarnaast is het gebruik van te veel wasmiddel niet goed voor de wasmachine. Er kan 'vetluis' ontstaan, waardoor de kleding ook gaat stinken.