Wat niet eten van Ferrero?

Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Wat niet eten Ferrero?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten. Eerder trok de Belgische toezichthouder FAVV de vergunning van de fabriek in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Welke producten van Ferrero hebben salmonella?

Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel. In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Welke Kinderbueno niet eten?

De producten die uit de schappen zijn gehaald:

Kinder Schokobons WHITE. Kinder Happy Moments. Kinder Mix Advent Calendar. Kinder Mix Peluche.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Kan je Kinderchocolade weer eten?

NVWA adviseert nog steeds geen chocolade uit fabriek te eten

"Zolang deze fabriek op last van onze collega's in België - het FAVV - gesloten is, zal dit advies blijven gelden", laat een woordvoerder van de NVWA weten. Het FAVV bepaalt wanneer de fabriek weer producten mag gaan produceren en verspreiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

er zit misschien salmonella in 5 producten van 't chocolademerk Kinder

21 gerelateerde vragen gevonden

Is Ferrero Rocher veilig?

Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Hoe weet ik of ik salmonella heb?

Buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree beginnen 6 tot 72 uur na inname van besmet voedsel of water.Macroscopisch kan er bloed en slijm bij de ontlasting te zien zijn. Naast de gastro-intestinale klachten kunnen koorts, hoofdpijn en spierpijn optreden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lci.rivm.nl

Welke Kinderchocolade mag je niet eten?

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept op om geen Kinder Surprise en andere chocolade-eieren van Ferrero te eten. De producten worden gelinkt aan een salmonella-uitbraak in verschillende EU-landen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Heeft Nutella salmonella?

Ferrero benadrukt dat het in Nederland geen klachten van consumenten heeft ontvangen en dat geen van de producten die het op de markt heeft gebracht positief is getest op salmonella.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Welke chocolade niet eten salmonella?

In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Waar krijg je salmonella van?

De salmonellabacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten. De Salmonella-bacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Welke Kinderchocolade heeft salmonella?

Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd. Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Waar zit salmonella in chocolade?

De eerste is via bijvoorbeeld het melkpoeder dat in chocola zit en dat afkomstig is van dieren. Daarnaast kan de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet zijn geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terechtkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtl.nl

Hoe komt er salmonella in een ei?

Nationaal salmonella-bestrijdingsprogramma

Er zijn namelijk twee manieren waarop een ei besmet raakt met salmonella: in de kip vóór de vorming van de schaal, of op de schaal nadat het ei is gelegd. De besmettingen die ontstaan vóór de leg moeten via bedrijfshygiëne en management op de legbedrijven worden aangepakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eieiei.nl

Is Nutella veilig?

Is Nutella®veilig voor consumenten? Ja, Nutella® is volledig veilig om te eten. De gezondheid en het welzijn van consumenten is een absolute prioriteit voor Ferrero.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nutella.com

Wat zit er in een Ferrero Rocher?

Melkchocolade 30% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, afgeroomde melkpoeder, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), hazelnoten 28,5%, suiker, palmolie, tarwemeel, weipoeder, magere cacao, emulgatoren: lecithinen [soja], rijsmiddel: natriumwaterstofcarbonaat, zout, vanilline.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ferrerofoodservice.com

Is Bueno veilig?

Voor alle duidelijkheid: met producten als Kinder Bueno of Kinder Melkschijfje is tot nader order niets mis. Die producten worden namelijk in een andere fabriek gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Hoe begint voedselvergiftiging?

U wordt misselijk, krijgt buikpijn, moet overgeven en heeft diarree. Drink genoeg en kleine beetjes tegelijk. Bijvoorbeeld elke 10 minuten 1 of 2 slokken. Meestal zijn de klachten na 1 dag tot 3 dagen weer over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe gaat Salmonella dood?

De salmonellabacterie wordt gedood wanneer een product geheel (dus ook aan de binnenkant) tot 70 °C verhit wordt. Invriezen en koelen van producten doodt de bacterie niet maar gaat wel vermeerdering tegen. Ouderen, zuigelingen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn een risicogroep voor een salmonella infectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mlds.nl

Waar kan je heel ziek van worden?

Waarvan kun je ziek worden in eten?
  1. Bacteriën en virussen. Dagelijks lopen 2.000 Nederlanders een voedselinfectie of voedselvergiftiging op door bacteriën en virussen in het eten. ...
  2. Verbrand of te donker gebakken eten. ...
  3. Milieuverontreinigingen. ...
  4. Bestrijdingsmiddelen. ...
  5. E-nummers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Welke Kinderchocolade terugroepactie?

Bij Ferrero staan kwaliteit, voedingsveiligheid en de zorg aan onze consumenten centraal. Indien u de producten heeft gekocht die deel uitmaken van de terugroepactie (Kinder Surprise, Schoko-Bons, Mini Eggs, Mix Peluche, Happy Moments), kunt u de consumentendienst van Ferrero contacteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kinder.com

Welke chocolade teruggeroepen?

Ferrero, het Italiaanse moederbedrijf van Kinder-chocolade, heeft ook in Nederland producten teruggeroepen vanwege een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella. Dat meldt het bedrijf woensdagochtend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nrc.nl

Hoe groot is de kans dat je salmonella krijgt?

Een besmetting met salmonella kan flinke maag- en darmklachten veroorzaken. Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op samengezond.nl

Wat gebeurt er als je niet gare kip eet?

Klachten zoals buikpijn, diarree en griepachtige verschijnselen treden op binnen 48 uur tot 1 week na besmetting. De klachten houden ongeveer 5-7 dagen aan. Soms kun je nog wekenlang last hebben van darmkrampen. In sommige gevallen worden mensen wel ernstig ziek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Hoe lang overleeft salmonella in chocolade?

Wat een prutsers. De bacteriën zijn zelfs sterker. "We dachten dat ze snel zouden doodgaan, maar het bleek dat ze nog tot twee jaar later te vinden waren in de chocolade", zegt Beumer. "Dat is ook wel te verklaren, want ze rollen zich op en overleven dan langer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Populaire vragen