One-way vision folie is een populair middel om objecten mee te decoreren. Doordat one-way-vision folies zorgen voor een eenzijdige doorkijk, zijn deze ideaal voor toepassingen waar wel naar buiten, maar niet naar binnen gekeken kan worden.
Door de gaatjes in het folie in combinatie met contrast in licht, treedt het one way vision effect op. Wat dus eigenlijk inhoudt dat jij zelf nog fijn naar buiten kan kijken, terwijl anderen tegen een vlak aankijken en jou niet kunnen zien zitten.
De sputter-coated folie verkleurt niet en vervormt niet. Je kunt daardoor inderdaad normaal naar buiten kijken. Je merkt er niets van. Doordat de raamfolie veel van het felle licht tegen houdt kun je vaak zelfs veel beter naar buiten kijken.
HR++ glas is gevoelig voor hoge temperaturen. Plaats je toch warmtewerende of zonwerende raamfolie aan de binnenkant (en dus op de coating) van het HR++ glas, dan kan het glas de warmte niet kwijt. De kans op een thermische breuk is dan groot. Ook bij andere soorten raamfolie is waakzaamheid geboden.
Spiegelfolies bevatten een heel dun metaallaagje. Dit laagje weerkaatst een grootdeel van invallend zonlicht (zichtbaar licht, warmte en UV-straling). Door de weerkaatsing van dit zichtbare licht ontstaat een spiegeleffect.
U kunt kiezen uit 6 soorten raamfolie; (1) gesneden raamfolie, (2) full colour raamfolie, (3) transparante raamfolie, (4) statische raamfolie, (5) vinyl/plakletters voor op ramen en (6) raamstickers full colour (prints op wit vinyl). Vele soorten raamfolie.
Het statische raamfolie kan aangebracht worden op dubbel glas, maar ook op HR+ en HR++ glas. Wanneer het om een getinte ruit gaat, mag het folie niet op de getinte zijde van het raam aangebracht worden.
HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk. HR, HR+ en HR++ glas mag dus alleen aan de buitenzijde geplakt worden.
Zonwerend dubbel glas HR++, Energiebesparend
Door het Hoog Rendement glas bereikt het glas ook een hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de samenstelling kan dit glas ook een hogere veiligheid en UV werende werking hebben dan normaal dubbel glas.
Het verschil tussen HR, HR+, HR++ en HR+++glas
HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2) HR+++ glas of triple glas: driedubbel glas met coating en edelgasvulling.
Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond. Föhn vervolgens verder onder het deel dat los is geraakt en trek zo voorzichtig het plakfolie verder los.
Anti-inkijkfolie, ofwel privacy raamfolie, ofwel privacyfilm leveren wij in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van het type raamfolie kan er een beetje of helemaal niet doorheen gekeken worden. De folie laat echter wel licht door. Privacyfolie draagt bij aan een veiligere en betere werkomgeving.
Veel mensen hebben in de badkamer een raam welke zij willen beplakken met een glasfolie dat licht door laat, maar wel alle inkijk tegenhoudt. Als je dit effect wenst, dan is het raamfolie gezandstraald of het raamfolie melkglas zeer geschikt.
Volgens de EPB-regelgeving mag de Uw-waarde van je raam niet hoger zijn dan 1.5W/m²K. Vraag dus steeds aan de verkoper om een geschikte combinatie van profiel, glas en afstandshouders die hieraan voldoet.
Zonwerend glas is glas dat is voorzien van een zonwerende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht geabsorbeerd of weerkaatst wordt. Hierdoor filtert zonwerend glas tot wel 60 procent van de warmte in vergelijking met standaard dubbel glas.
De folie is in elk geval prima tegen buiten plaatsing opgewassen, daar deze weersbestendig is. Wil je een object buiten voorzien van folie, dan is dit dus geen probleem. Zolang de ondergrond maar glad, vlak en vetvrij is.
Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie!
Zonwerende raamfolie houdt deze warmte tegen. Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte. Deze glasfolie bevat speciale metaaldeeltjes welke de UV- en infraroodstraling reflecteren en daardoor tegenhouden.
Zonwerende folie houdt voornamelijk sterke zonnestralen tegen die voor vervelende reflecties kunnen zorgen op beeldschermen, zoals die van bijvoorbeeld uw computer of uw televisie. Isolerende folie verschilt van warmtewerende folie doordat deze folie de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen houdt.
Als het aankomt op het kopen van raamfolie is er eigenlijk maar één merk wat echt het beste is. Dit merk is Squid. Dit merk staat bekend om het feit dat zij alleen de beste kwaliteit materialen gebruiken. Door deze hoogwaardige kwaliteit weet je zeker dat jouw raamfolie erg lang op de ramen zal blijven zitten.
Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden. Daarom is het gebruik van zonwerende folie ook een groen initiatief als je maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn!
Zijn de kozijnen aan vervanging toe? Kies dan voor isolerende kozijnen met triple-glas en dubbele kierdichting en een lage U-waarde (maximaal 1,3). Dan heb je in 1 klap de beste raamisolatie. Isolerende kozijnen en deuren hebben luchtkamers of een harde isolatielaag tussen de buitenkant en binnenkant.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Statische raamfolie aanbrengen
De statische raamfolie hecht het beste wanneer het op een vochtige ruit wordt geplakt. Spuit met een plantenspuit je raam goed vochtig. De folie hecht namelijk beter door statische elektriciteit in combinatie met water. Maak eerst het glas en de raamfolie nat met water.
De gemiddelde lengte van Nederlanders is zo'n 170 centimeter. Dat betekent dat je de meeste inkijk camoufleert als je de folie op deze hoogte plakt. Aangezien een te hoge raamfolie vervelend is, is de aanbevolen hoogte voor de onderrand van de folie 140 cm en voor de bovenrand 180 cm.