Zuid-Korea heeft een klimaat met hete zomers en koude winters. In de zomer valt veel van de jaarlijkse neerslag. Het weer in Zuid-Korea is tijdens het regenseizoen warm, met gemiddelde temperaturen die rond de dertig graden liggen. In de winter is het erg koud.
Zuid-Korea heeft een gematigd landklimaat met vier seizoenen. In de (koude) winter is de gemiddelde temperatuur onder nul; zomers stijgt de temperatuur boven de 25°C en is het warm en vochtig. De winter is de droge tijd, in de zomer regent het meer. De maand juli is een regenmaand.
Seoul heeft een zogenaamd warm chinaklimaat. Binnen het klimaatsysteem van Köppen wordt dit klimaattype aangeduid met de code Cwa. Dit klimaat komt met name in delen van China en omringende bestemmingen voor.
Neerslag. Zuid-Korea kent droge winters en natte zomers. Vooral in de kustgebieden is er sprake van een echte moessonperiode, waarbij de hoeveelheden regen in de maanden juni, juli en augustus op kunnen lopen tot lokaal tweehonderd tot ruim driehonderd millimeter per maand.
Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.
Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm. Je kunt daardoor goed eten en toch weinig geld uitgeven.
De aangenaamste periodes voor een rondreis door Zuid-Korea zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen.
Reizigers kunnen voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen zonder visum in Zuid-Korea reizen. Dit geldt niet als u lang in Zuid-Korea gaat verblijven of gaat werken. Voorwaarde voor een kort verblijf is dat u in het bezit bent van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA).
Zuid-Korea heeft een oppervlakte van 99.720 vierkante kilometer. Dat is ruim twee keer Nederland of drie keer België. Zuid-Korea bestaat voor het overgrote deel uit bergen, met daartussen lange rivieren, vruchtbare akkers en steden. Liefst 70% van het oppervlak is bergachtig.
Noord-Korea heeft een landklimaat met vochtige zomers en koude, droge winters. Aan het eind van de lente - meestal na een periode van droogte - treden de rivieren nogal eens buiten hun oevers. In het begin van de herfst zijn er sporadisch tyfoons.
In Nederland is een 'Cfb' klimaat, een gematigd klimaat zonder droog seizoen, met een gematigde zomer. De indeling van het Köppen-Geiger systeem. Hoewel deze verdeling de verschillende klimaten op aarde goed beschrijft, kunnen er binnen één klimaat nog steeds grote verschillen voorkomen.
Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, is een land op het Koreaans Schiereiland in Oost-Azië dat grenst aan de landen China, Rusland en Zuid-Korea en aan de Gele Zee en de Japanse Zee. Noord-Korea heeft een bevolking van 25,2 miljoen (2017) mensen. De hoofdstad is Pyongyang.
Er heerst een tropisch zeeklimaat in Taiwan waardoor er het hele jaar regen valt. De zomers zijn vaak warm, de temperaturen variëren van 25 tot 33 graden. Soms kunnen de temperaturen drukkend warm aanvoelen. Deze temperaturen komen vooral voor in de maanden van mei tot en met september.
De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) die rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
Tickets naar Zuid Korea beginnen al bij €412*. Je hebt dan een tussenstop op bijvoorbeeld Moskou, Helsinki of Frankfurt am Main. Rechtstreekse vluchten kosten tussen de 650 en 900 euro*. Gebruik de handige zoekfuncties van Skyscanner voor het vinden van een voordelige vlucht naar Zuid Korea.
High School Certificate (general high school)
Vergelijkbaar met: een havodiploma (NLQF 4/EQF 4). Duur van de opleiding: 3 jaar. Soort onderwijs: algemeen vormend voortgezet onderwijs (bovenbouw).
Zo mogelijk nog indrukwekkender is echter de natuur in het land. Zuid-Korea heeft een zeer divers landschap, variërend van groene heuvels en ruige bergen tot de meer dan drieduizend eilandjes, die voor de kust liggen en waarvan de meesten nog onbewoond zijn.
De beste reistijd voor Bali is april tot oktober. In juli en augustus is het heel druk op Bali. Dan is het verstandig om hotels en rondreizen ruim van tevoren te boeken. Van november tot maart kan er meer regen vallen, maar dat is echter nooit de gehele dag.
Beste reistijd voor Japan
Japan is het hele jaar goed te bezoeken. De maanden maart tot mei en september tot november worden over het algemeen beschouwd als de beste maanden om het land te bezoeken. Tijdens deze periode heeft u de kans om te genieten van de iconische kersenbloesem of levendige herfstbladeren.
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%). Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea.
Wie alvast een beetje wil oefenen kan alvast beginnen met het leren uitspreken van 'Hello'. In het Zuid-Koreaans zeg je dan 'Anyong Haseyo' en dat waardeert men enorm als je zegt. Het kan ook zijn dat ze glimlachen uit beleefdheid voor je poging dit goed uit te spreken.
Zuid-Korea is een van de veiligste landen ter wereld. Het criminaliteitscijfer is heel erg laag. Dat neemt niet weg dat je altijd voorzichtig dient te zijn. Vooral in het verkeer is oplettendheid geboden, zeker in de grote steden.