Inloggen op je wifi-modem Typ http://192.168.178.1 in de adresbalk van je browser en druk op Enter.
Log in op de SmartWifi app of SmartWifi web met je Mijn Ziggo inloggegevens en zoek je wifi-wachtwoord op. Je kunt het wachtwoord ook opzoeken in de instellingen van je modem.
Klik op 'Start' > 'Instellingen' > 'Netwerk en internet' > 'Wifi'. Selecteer het netwerk waarmee je bent verbonden. Klik op 'Eigenschappen'. Scrol helemaal omlaag in het venster, je IP-adres wordt weergegeven naast 'IPv4-adres'.
Kan ik met een particulier abonnement ook een vast IP-adres krijgen? Nee, vaste IP-adressen zijn bij Ziggo alleen beschikbaar voor zakelijke internetabonnementen. IP-adressen van consumenten waren en zijn altijd dynamisch (geweest), ze kunnen echter jaren ongewijzigd blijven.
U heeft als particulier een dynamisch IP-adres. Volgens de algemene voorwaarden kan Ziggo dat onaangekondigd wijzigen. Overigens is 4x in twee maanden een uitzondering, meestal is het adres lange tijd hetzelfde.
Op het moment dat jij jouw apparaat verbindt met je WiFi-netwerk, dan maak je verbinding met het netwerk via een IP-adres dat door je router wordt aangewezen. Dit IP-adres is weer anders dan het standaard IP-adres dat je router voor het WiFi-netwerk heeft ingesteld. Dit IP-adres is verschillend per provider en router.
Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Log in met de standaardinloggegevens. Meestal is de gebruikersnaam 'admin' en het wachtwoord ook 'admin'.
Je IP adres is gelinkt aan jouw PC, en waarschijnlijk (als je IPv4 gebruikt) vertaalt je router je 'intern' IP adres (die is voor elk apparaat verschillend) naar een 'extern' IP adres (die is voor elk apparaat in je netwerk gelijk).
Log in met het standaard wachtwoord van je modem. Dit staat op een sticker onderop het modem. Of het staat op een kaartje dat bij het modem zit. Zet je wifi-modem dan terug naar fabrieksinstellingen met de reset-knop.
De netwerknaam is de naam van je wifi-netwerk. Deze staat op een witte sticker onderop je extra wifi-punt. De naam begint met ziggo-ap gevolgd door 7 cijfers.
De eerste en tegelijk de versie waarvoor internet en de meeste routers zijn geconfigureerd, is IPv4 of Internet Protocol versie 4. Deze versie maakt gebruik van 32-bit adressen, waardoor het aantal adressen beperkt wordt tot 4,294,967,296 mogelijke unieke adressen.
Dat is omdat je telefoon zowel een ipv4 als ipv6 ip-adres krijgt van je WiFi router, van ipv6 heeft hij er 2 waarvan er 1 tijdelijk is, dat zal dan die van regel 4 zijn. Je mobiel is in 1ste instantie alleen verbonden met de WiFi van je router waar hij de verschillende types ip-adressen van krijgt.
02 Inloggen op de router
Start de browser en typ in de adresbalk het IP-adres van de standaardgateway, bijvoorbeeld http://192.168.1.1.Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Anders dan de apparaten in het thuisnetwerk, heeft een router niet één, maar twee IP-adressen.
Let op: Door je modem te resetten gaan alle instellingen terug naar de standaardinstellingen.Daardoor zijn je standaard wifi-wachtwoord en standaard naam weer van toepassing.
Ga op jouw apparaat naar Instellingen, zoek naar Netwerkinstellingen resetten en voer een reset uit. Hiermee worden alle wifi- en Bluetooth-verbindingen gewist. Zodra de reset is voltooid probeer je opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk.
Dit is mogelijk. In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven.
Als je apparaat de melding “kan IP-adres niet verkrijgen” aangeeft, betekent dit dat er een storing is in de IP-configuratie en dat de gebruiker geen verbinding met het wifi-netwerk kan maken. Dit zijn de meest voorkomende redenen voor de foutmelding: Slecht wifi-signaal.
Als u op een computer werkt, maakt u gewoon verbinding met een ander netwerk. Telkens wanneer u tussen netwerken wisselt, verandert uw IP-adres.
Plaats je muis in de rechter bovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer naar de beneden en klik op 'Zoeken'. Typ 'cmd' in het zoekvak en selecteer 'Opdrachtprompt'. Typ 'ipconfig/all' en druk op Enter. De IP-gegevens van je netwerk worden nu weergegeven in een lijst.
Ipconfig is een opdrachtregel-hulpprogramma (Eng. command line utility) voor Windows NT/2000/XP/Vista/7/8/10-systemen waarmee de instellingen van de netwerkkaart gecontroleerd kunnen worden. Voor Windows 95/98/Me is een ander (grafisch) programma beschikbaar dat oproepbaar is door middel van winipconfig of winipcfg.