Gebruikersacceptatietest, beter bekend als GAT is het laatste deel van het gehele testproces van elke software. Dit proces, dat vaak over het hoofd wordt gezien en tijdrovend wordt geacht, helpt de softwarekwaliteit en de algemene acceptatiegraad van nieuw geïmplementeerde software (of iteraties) te verbeteren.
kuil (gat), een gat in de grond. valkuil (kuil), jacht- of krijgstechniek. kuil (dierenverblijf), kuil als dierenverblijf; bijvoorbeeld een Berenkuil (kuil)
Is het 'de gaatje' of 'het gaatje'?
Het is 'het gaatje', want gaatje is onzijdig. Als je het aanwijst is het 'dat gaatje'.
Bij een aantal woorden verandert de klinker in het verkleinwoord. Voorbeelden: blad - blaadje, gat - gaatje (gatje betekent 'kontje'), glas - glaasje, lot - lootje (naast lotje), pad - paadje, schip - scheepje, vat - vaatje.
In de Nederlandse taal gebruiken wij het gat.
bres, gaatje, hol, holligheid, holte, kuil, opening, scheur, uitholling. gat (zn) : aars, achterste, achterwerk, bil, bips, kont, krent, poepgat, zitvlak.
Het meervoud van gat is 'gaten'. Eén gat, twee gaten.
Een gat in de markt betekenis
Een gat in de markt is een product of dienst, dat nog door niemand anders is ontdekt en waar veel mensen in geïnteresseerd zijn. Ook kan het een bestaand product zijn, waar een eigen unieke draai aan is gegeven.
Als je iemand het beste toewenst, gebruik je dus de aanvoegende wijs: het ga je goed. Je kunt ook wel zeggen 'het gaat je goed', maar dat betekent iets anders. Het is een constatering van een feitelijke toestand: 'Je ziet er gezond uit. Het gaat je blijkbaar goed.
De symptomen van gaatjes
Een gaatje is een donker of juist wit vlekje op de tanden of kiezen. Een beginnend gaatje is in de meeste gevallen pijnloos. Bij vergevorderde cariës kunnen de tanden echter wél gevoelig worden en last geven bij het eten of drinken van hete of koele etenswaren en drankjes.
Tot aan het gaatje gaan of kortweg tot het gaatje gaan betekent 'tot het uiterste gaan'.
Dag. Dat is een dag met een gaatje. [Dat wil zeggen: een geluksdag, zinspelende op een cent (vroeger een duit) met een gaatje, waaraan het bijgeloof een of ander geluk toeschreef.]
Wie niet voor één gat te vangen is is vindingrijk. Hij of zij geeft niet op en vindt voor elk probleem een oplossing. De uitdrukking is ontstaan in de jacht.
(m.) Uitspraak: [ kœyl ] Afbreekpatroon: ku·il Verbuigingen: kuilen (meerv.) holte in de grond Voorbeeld: 'op het strand een kuil graven' Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in.
Oftewel, waar ligt een behoefte waar nog niet (goed) op wordt ingespeeld? Hierbij kan het gaan om iets totaal nieuws of iets dat al bestaat. Ondanks dat er in de loop der jaren heel veel bedrijven zijn bijgekomen en de concurrentie in sommige branches moordend is, zijn er altijd gaten te vinden.
d.w.z. een goed deel van den morgen slapende doorbrengen en zoodoende zijn dag of morgen verkorten; laat opstaan; 16de eeuw: van tswarte int witte slapen; Kil.: hoogh in den dagh slaepen.
Je vindt een gat in de markt door je af te vragen of er behoefte is aan jouw product of dienst. Wat is jouw unique selling point? Waar is veel vraag naar op de markt? Door een marktonderzoek te doen, kun je alle zaken die jouw onderneming kunnen beïnvloeden in kaart brengen.
Het spreekwoord betekent 'iets in de gaten houden'. Als je een oogje in het zeil houdt, let je op iets of iemand en ben je zorgvuldig aan het waarnemen.
Bij hè spreek je de e kort uit soort van naar achter en bij hé maak je er een lange ee van. Hè gebruik als je verbaast bent bijvoorbeeld Hè, wat doe je nou? En hé gebruik je meer als een groet of als Hé wat doe je nou?! En bij een groet Hé mens.
Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord. Evenwoord is dus een synoniem van het woord synoniem!
voor (vw) : aleer, alvorens, vooraleer, voordat. voor (vw) : om, omwille van.
Synoniemen zijn woorden die dezelfde of een ongeveer gelijke betekenis hebben, bijvoorbeeld bevolking en populatie, huis en woning, weer en opnieuw. Synoniemen zijn nuttig omdat ze voor afwisseling en stilistische verfraaiing van een tekst zorgen, maar ze kunnen ook tot verwarring en stijlbreuken leiden.
De Nederlandse taal kent 3 lidwoorden: de, het en een. 'De' en 'het' zijn bepaalde lidwoorden.'Een' is een onbepaald lidwoord. Voor het juiste gebruik van lidwoorden bestaat helaas geen vaste regel of ezelsbruggetje, wel kun je de punten in de onderstaande tabel onthouden.