Sluis is een vestingstad in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente waartoe het stadje behoort heet eveneens Sluis, maar de hoofdplaats van deze gemeente is Oostburg. Tot 1995 was Sluis een zelfstandige gemeente. Op 1 januari 2021 had de stad Sluis 2.350 inwoners.
Elke vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur staan verschillende marktkramers op de Groote Markt in Sluis. In hartje centrum verkopen ze hun verse producten. Je vindt er een lokale poelier, kaasboer, groentekraam, stroopwafel en wafelkraam maar ook een visboer.
De Stenen Beer, de Waterpoort, de Zuidpoort en de Oostpoort zijn de 4 nog bestaande Stadspoorten die deel uitmaken van de vesting. Tip: De wallen van Sluis zijn een prachtig rondje om te wandelen, omringd door water en verankerd in het groen is het de perfecte locatie om even op adem te komen.
De winkels in het autoluwe centrum van Sluis zijn 7 dagen per week open, dus ook op zondag, dat wil zeggen ; elke week koopzondag ! De winkels zijn alleen gesloten op feestdagen zoals eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Het merendeel van de winkels is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Vaarplezier de serie: Sluisvaren...hoe doe je dat? Aflevering 30
44 gerelateerde vragen gevonden
Hoe laat openen de winkels in Sluis?
In Sluis zijn de winkels en horecagelegenheden het hele jaar door 7 dagen op 7 geopend. Enkel op 1e Kerstdag (25 december) en 1e Nieuwjaarsdag (1 januari) zijn de winkels gesloten. Sluis kent geen koopavond, de meeste winkels zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Sluis is en blijft een gegeerde stad bij vele dagjestoeristen. Vooral als winkelstadje geniet Sluis bekendheid, temeer omdat hier de winkels 7 op 7 geopend zijn. In de shoppingstraten is het altijd gezellig druk. De tijd dat Sluis álleen maar bekendheid had voor niet nader te noemen shops is al lang voorbij.
Met twee hoofdstraten vol met winkels is het volkomen op zijn plaats dat Sluis een winkelstad wordt genoemd. ... Bekijk onze tips voor leuke winkels in Sluis.
Meer dan hondervijftig winkels, 45 restaurants en cafés geven een karakteristieke sfeer en ambiance die men alleen in Sluis aantreft. Op vrijdag is het marktdag.
Dit zijn de weekmarkten in Zeeland: Maandag - Axel, Hulst. Dinsdag - Goes, Kruiningen (13:00 tot 17:00), Aardenburg (08:00-12:00), Kapelle (08:00-12:00), Tholen (08:00-12:00) Woensdag - Oostburg (08:00 - 16:00), Renesse (09:00-13:00), Terneuzen, Nieuw en St.
In de gemeente Sluis is er één strandgedeelte aangewezen waar u naakt kunt recreëren. Dit is bij de Walendijk in de buurt van Groede, tussen de paalhoofden 20 en 23 bij duinovergang 24 (bij Van Houten Strandbar). U ziet aan de borden op het strand waar het nudistenstrand begint en ophoudt.
Bussen, autocars of touringcars kunnen gratis parkeren op de busparking achter de Aldi in de Sint Annastraat. Het is tevens ook de in,- en uitstapplaats. Het is niet toegestaan met de bus het centrum van Sluis in te rijden.
BeleefPlus. Zeelandhallen, Goes - Ontspanning, reizen, interieur en wellness, aan aanbod voor 50-plussers geen tekort tijdens BeleefPlus in de Zeelandhallen in Goes. ...
De populairste attracties om te bezoeken in Aardenburg zijn: Heilige Maria Hemelvaartkerk. Gemeentelijk Archeologisch Museum Aardenburg. Sint-Bavokerk.
De sluis bestaat uit een “afgesloten” gedeelte, de kolk, met aan weerskanten een beweegbare deur of deuren. Door schuiven in de deuren kan er water in of uit gelaten worden. Hierdoor kan het water in de sluis op de juiste hoogte worden gebracht.
Een sluis is ook een scheiding tussen 2 wateren, maar met deuren. Hierdoor is het mogelijk het waterpeil te beïnvloeden. Sluizen reguleren het waterpeil zodat schepen kunnen passeren. Een stuw is een vaste of beweegbare afdamming tussen 2 wateren.