Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes. Door de eenvoudige en snelle bereidingswijze is het nog luchtiger dan botercrème en met behulp van smaakstoffen breng jij de crème eenvoudig op smaak.
Creme Chantilly wordt ook wel enchanted cream genoemd en wordt vaak als tegenhanger van botercreme gezien. Creme chantilly is wat luchtiger en minder vet dan botercreme. Daarnaast is deze creme (integenstelling tot botercreme) spierwit van kleur. Een ideale cream voor bijvoorbeeld het opspuiten van cupcake's.
Dit betekent 150 gram mix mixen met 200 ml slagroom. Een heerlijke romige crème die stabiel en in vorm blijft bij het opspuiten van toeven is het resultaat!
Enchanted Cream kan je maximaal 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast, dek dan de kom af met plasticfolie. Je zal merken dat de structuur veranderd, het is dan een beetje sponsachtig.
enchant [enchanted|enchanted] {werkwoord}
betoveren [betoverde|betoverd] {ww.}
Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes. Door de eenvoudige en snelle bereidingswijze is het nog luchtiger dan botercrème en met behulp van smaakstoffen breng jij de crème eenvoudig op smaak.
Vind je botercrème niet lekker? Dan kun je in plaats van deze crème ook ganache gebruiken. Je kunt in plaats van botercrème niet crème chantilly of slagroom gebruiken.
Voeg twee eetlepels melk of slagroom toe aan het mengsel om het gladder te maken. Blijf kloppen en voeg, indien nodig, meer melk of slagroom toe om de gewenste consistentie te bereiken. Voor een stevigere botercrème gebruik je minder vloeistof; voor een zachtere, smeerbare textuur voeg je wat meer toe.
Bijna alle soorten taarten kun je afsmeren, maar vooral de volgende zijn perfect om af te smeren: Biscuitgebak: Licht en luchtig, perfect voor afsmeren met botercrème of slagroom.
Wat is fondant? Fondant is een suikerpasta dat veel gebruikt wordt voor het bekleden van taarten. Het is heel fijn van structuur en je kunt het erg soepel en elastisch kneden, waardoor je taarten een strakke, bijna satijnachtige look krijgen en je er mooie gedetailleerde decoraties mee kunt boetseren.
Crème Chantilly (cremess superior) is ideaal voor het vullen, glaceren en decoreren van taarten. De klopschuim laat zich tevens makkelijk verwerken tot een crème suisse. Crème chantilly of gewoonweg crème wordt vaak als tegenhanger van botercrème gezien. Crème Chantilly is wat luchtiger en minder vet dan botercrème.
Zwitserse meringue botercrème glazuur lijkt erg op Italiaanse meringue botercrème omdat ze beide eiwitten gebruiken. Zwitserse glazuur heeft de voorkeur van veel bakkers omdat het geen hete suikersiroop gebruikt en de eiwitten worden verhit tot 160 F in een bain-marie om elk salmonellarisico te elimineren.
Botercrème is te dun
Als je botercrème te dun is, is de boter waarschijnlijk te zacht geworden. Dit kun je oplossen door de botercrème ongeveer 15 minuten in de koelkast te zetten. Klop het daarna opnieuw op tot het de gewenste consistentie heeft.
Het antwoord hangt af van uw behoeften en wensen. Als u ingewikkelde en langdurige decoraties wilt maken, is botercrème de juiste keuze . Als u eenvoudige en frisse decoraties wilt maken, is slagroom de juiste keuze. Als u uitgebreide en realistische decoraties wilt maken, is fondant de juiste keuze.
Rustig afkoelen
Wanneer de biscuittaart gaar is, haal je hem niet meteen uit de oven. Haal je de biscuit namelijk te snel uit de oven dan zal hij inzakken. Laat hem eerst even rusten in de net uitgezette oven en plaats de biscuit daarna, nog in de springvorm, op een rooster om verder te laten afkoelen.
Bij het maken van een laagjescake heb ik verschillende bakkers een beetje suikersiroop (of iets dergelijks) op de cake zelf zien gieten voordat ze glazuur/vulling toevoegen bij het maken van een laagjescake. Ik neem aan dat ze dit doen om hun cake vochtiger en zoeter te maken, wat logisch zou zijn als je cake droog of zo uit de oven komt.
Voor het afsmeren van uw taart kunt u zowel slagroom als botercrème gebruiken.
Een taart afsmeren met enchanted creme kan als je het wat dikker klaar maakt. Normaal mix je 150 gram mix met 100 ml water en/of 100 ml melk. Maar i.p.v. 200 ml vocht toe te voegen kun je bijvoorbeeld 100 ml doen. Door minder water en/of melk toe te voegen krijg je een mooie stevige creme.
Veel gebruikte vullingen zijn: botercrème, (verstevigde) slagroom met vers fruit, bavaroise in verschillende smaken of frosting. We hebben ook verschillende smaakstoffen, geconcentreerde en natuurlijke smaakstoffen, die het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken.
Meng 125 gram mix voor botercrème met 125ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.
Ganache, roomkaasglazuur, slagroomglazuur, fondant en meringueglazuur zijn allemaal uitstekende opties die makkelijk te maken zijn en heerlijk van smaak. Met het juiste recept en de juiste technieken kun je een prachtig geglazuurde taart maken zonder botercrème te gebruiken.
Gebruik ongezouten roomboter en poedersuiker. Poedersuiker wordt veel beter opgenomen, waardoor je botercrème de mooiste structuur krijgt. En erg belangrijk: haal je boter op tijd uit de koeling want het moet echt op kamertemperatuur zijn. Laatste tip: klop de boter echt lang genoeg.
Bekleed de taart bijvoorbeeld met fondant of smeer 'm af met botercrème of crème chantilly. De crème waarmee je de taart afsmeert, kun je een bepaald kleurtje geven om de taart goed te laten combineren met de decoraties die je gaat gebruiken.
Enchanted Cream is invriezbaar. Laat het ontdooien in de koelkast en vervolgens buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Roer het voor gebruik nog even door met een garde. Bavarois kun je ook invriezen.
Een goede rode kleurstof waarmee je een mooie rode botercrème kunt krijgen is de RD Kleurstof ProGel Red 25 gram.