Klachtenmanagement is het gestructureerd ontvangen, onderzoeken en afhandelen van klachten. Klachten zijn uitingen van ongenoegen van klanten over een dienstverlening.
Klachten van klanten zijn belangrijk. Er is geen betere manier om rechtstreekse feedback van klanten te krijgen en je product of dienst te verbeteren. De manier waarop je een klacht afhandelt, maakt echter het verschil tussen het behouden of verliezen van een klant.
Reden 1: Een klacht is een kans!
Een klacht is eigenlijk een kans. Het is een opportuniteit om er iets uit te leren, om het beter aan te pakken, om volgende klachten te voorkomen, enzovoort. Tenminste, als je de behandeling van een klacht goed aanpakt.
Registreer en behandel klachten
Met je persoonlijke omgeving kun je meteen aan de slag om klachten te registreren en te behandelen. Via het online klachtenformulier maak je eenvoudig registraties en in de webapplicatie werk je samen om klachten zo snel mogelijk op te lossen!
Via onze gratis dienst Klachtenkompas.nl brengen wij je klacht onder de aandacht van het bedrijf. En dat doen we al 10 jaar. Zodat jij een grotere kans krijgt op een oplossing.
Door klachten goed en snel af te handelen, kun je de klanttevredenheid verbeteren. Daarnaast biedt een klacht belangrijke informatie hoe je jouw bedrijfsvoering kunt verbeteren.
Doe geen beloftes die je niet kunt waarmaken. Laat zien dat je met de cliënt meeleeft en dat je hem of haar begrijpt. Als de cliënt het gevoel heeft dat jullie op een lijn zitten, zal hij of zij eerder geneigd zijn om mee te werken. Op die manier is de kans groter dat de klacht onderling wordt afgehandeld.
uw klacht naar tevredenheid is opgelost. Geachte heer Ras, Hierbij bevestigen wij de ontvangst van uw reactie betreffende de levertijd van uw artikelen. Klaag BV hecht veel waarde aan de mening van onze klanten en wij stellen uw reactie dan ook erg op prijs.
Leg uit wat je verwacht had te krijgen en niet hebt gekregen. Geef aan welke oplossing je verwacht en binnen welke termijn. De reactietermijn moet 'redelijk' zijn. Binnen 2 of 3 weken moet de verkoper op zijn minst een reactie kunnen geven.
Naar aanleiding daarvan vroeg Rob de Boer Productions hem een screentest te doen voor een kinderprogramma voor Veronica . In het programma speelde De Graaf dat hij een eigen omroep heeft onder de naam Bart Omroep Organisatie Stichting (kortweg B.O.O.S.).
Oplossing zoeken met bedrijf
Dan kunt u een klacht indienen. U kunt het bedrijf schriftelijk laten weten dat u niet tevreden bent. U geeft dan ook meteen aan wat volgens u een goede oplossing is voor het probleem. Op de website van ConsuWijzer vindt u voorbeeldbrieven om uw klacht in te dienen.
naam, adres en woon- of vestigingsplaats van de eventuele belanghebbende(n) wat u vraagt en waarom (verzoek en gronden) naam, adres en telefoonnummer van uw eventuele advocaat of andere gemachtigde als u deze heeft.
Waarom mensen klagen
Ze hebben iets ontdekt in jouw bedrijfsvoering dat beter kan. En alleen daarvoor kun je ze eigenlijk alleen maar dankbaar zijn. Ze willen namelijk met je meedenken hoe jij meer geld kunt verdienen met je business. En ook niet onbelangrijk: bij hun.
Klagers die meerdere malen tegen dezelfde persoon bij een of meerdere instanties een klachtenprocedure zijn gestart.
Als een bedrijf niet reageert, of het probleem niet oplost, stuur dan een aangetekende brief. Dit is een belangrijke stap in het proces. Een aangetekende brief is uw bewijsmateriaal en een belangrijk ijkpunt om de klacht officieel vast te leggen. Voor ontvangst van de brief zal het bedrijf moeten tekenen.
Een klacht over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden of arbeidsuitbuiting kunt u via de website van de Nederlandse Arbeidsinspectie indienen. Ook als u een klacht heeft over het optreden van de Inspectie, kunt u op de website een digitaal contactformulier invullen.
Kort gezegd is boosheid een emotie waarbij er uiting wordt gegeven aan onderliggende frustraties. Een frustratie die overal over kan gaan, onbegrip van de omgeving of juist onbegrip over jezelf. Op het moment dat frustratie toeneemt, neemt ook de emotionele spanning toe.
Doordat BOOS een online YouTube-programma van BNNVARA is, wordt het enkel via het kanaal van de serie uitgezonden. Dat is gratis voor iedereen online te bekijken. Het is geen TV-programma, dus je kunt niet op een Nederlandse zender naar de uitzendingen kijken.
Tim Hofman on Twitter: "@elinewe_ mail ons even op boos@bnnvara.nl :)" / Twitter.