Wilt u een uitgebreider hapje op uw feest, maar geen volledig koud/warmbuffet dan kunt u voor een hapjesbuffet kiezen. Bij dit buffet serveren wij kleinere bordjes, zodat uw gasten tijdens het feest ongedwongen een hapje kunnen pakken en uw feest in volle gang door kan gaan.
Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
Een tapas buffet is het presenteren van tapas in de vorm van een buffet. Eén of meerdere tafels staan vol met kleurrijke mediterrane schalen, borden en kommen met allemaal verschillende tapas hapjes. Een gevarieerd tapasbuffet met de kleine tapasbordjes nodigt uit om verrassende smaaksensaties te proeven.
Wat kost een buffet voor 50 personen? De kosten van een buffet variëren tussen de €775 en €1100. Bekijk hier welk buffet je aanspreekt.
De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Tapas zijn kleine Spaanse gerechten of hapjes die traditioneel worden geserveerd bij drankjes. Ze kunnen bestaan uit verschillende ingrediënten zoals vlees, vis, groenten, kaas en olijven. Tapas zijn ontstaan in Spanje als een manier om drankjes te begeleiden en de sociale interactie te bevorderen.
De prijs van een tapas buffet is afhankelijk van het buffet dat u kiest en varieert tussen € 18,80 en € 25,00.
Er worden, vaak tijdens de lunch, kleine hapjes gegeten. In het enkelvoud heet zo'n hapje tapa en in meervoud wordt dat tapas. Eigenlijk is tapas dus de Spaanse borrel. Je ziet het in Nederland ook regelmatig voorbij komen bij restaurants.
Een tapa (Nederlands meervoud tapa's, Spaans meervoud tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd.
Probeer tapas
Vaak fungeren deze mini-maaltijden als aperitief voordat men uit eten gaat. Het is echter ook leuk om een avond tussen de bars door te gaan en je langzaam tegoed te doen aan deze kleine gerechten, in plaats van aan te schuiven voor een volledige avondmaaltijd.
De warme buffet gerechten bestaan onder andere uit: varkenshaasmedaillons, huisgemaakte pasta, gehaktballetjes, coq au vin, kipsate en aardappelgratin. De koude buffet gerechten bestaan onder andere uit: schwärzwaldershinken met meloen, verschillende pastasalades, kartoffel salade en luxe rundvleessalade.
De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 44,50 p.p. Volwassenen | € 22,25 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.)
Tapas zijn aperitiefhapjes, die traditioneel in Spaanse cafés werden geserveerd bij alcoholhoudende drankjes zoals bier, wijn en sherry.
Er zijn honderden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, zoals serrano-ham, olijven, calamares (gefrituurde inktvisringen), kaas, tortilla en albondigas (Spaanse gehaktballetjes).
Tapas is het gebruikelijkst, maar tapa's is ook juist. Tapas is het Spaanse meervoud van tapa, dat letterlijk 'deksel' betekent. Deze Spaanse hapjes zijn genoemd naar de kleine, op glaasjes drank liggende dekseltjes (tegen insecten) waarop ze oorspronkelijk geserveerd werden.
De klassieke opstelling is gebaseerd op de volgorde van de gerechten: aan het begin liggen de borden, het bestek, servetten en brood. Vervolgens presenteert u de salades en voorgerechten. Als u ook soep serveert, dan komen nu samen met de soep de soepborden, soepkommen en lepels. Vervolgens komen de hoofdgerechten.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.